Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Zorg voor kwaliteit
Hoe lang zijn we nu onderweg met het nieuwe kwaliteitszorgsysteem? De enthousiaste verhalen mag ik eigenlijk niet noteren. Tussen de regels door hoor je zelfs van incidenten dat het systeem echt gillend de bocht uitvliegt.
28-12-2023 102 sec
Onkruiddruk op sportvelden beheersbaar met Violette-onkruidrobot
Sinds het voorjaar van 2023 is de gemeente 's-Hertogenbosch een nieuwe bespeler van zijn circa 55 natuurgrasvelden rijk. Het gaat om een Violette, ook bekendstaand als gps-gestuurde onkruidrobot.
28-12-2023 200 sec
SKOR wint tender buitensportproducten voor gemeente Amsterdam
Als eerste gemeente heeft de gemeente Amsterdam een aanbesteding uitgeschreven om voor de komende vier jaar een partner te vinden voor het leveren van alle buitensportproducten. SKOR, producent van buitensportproducten uit Almelo, heeft deze bijzondere aanbesteding gewonnen.
28-12-2023 142 sec
Meer kunstgrasrecycling bij Duvano met sandwichplaten én minder slijtage aan machines
Het verwerken van oude kunstgrasmatten brengt kansen met zich mee, maar levert ook problemen op, zoals slijtage aan machines. Die slijtage wordt veroorzaakt door het infillzand, dat nooit voor honderd procent uit een mat geklopt kan worden.
27-12-2023 232 sec
'Gewoon je boerenverstand blijven gebruiken'
Peter Broers, toezichthouder sportvelden van de gemeente Papendrecht, mag je een zeer ervaren fieldmanager noemen, met een hart voor natuurgrasvelden. 'Voor echt gras kun je tenminste zorgen,' zo zegt Broers het zelf.
26-12-2023 132 sec
W&H-court; een nieuw multifunctioneel beweegconcept
W&H Sports maakt graag het verschil op het gebied van duurzaamheid, innovaties en multifunctioneel sporten. Met een nieuw multifunctioneel sport- en beweegconcept wordt dit allemaal zichtbaar gemaakt.
26-12-2023 134 sec
Thimo de Nijs, eerste Fieldmanager Student of the Year: 'Fantastisch dat ik hier sta'
Thimo de Nijs mag zich een jaar lang Fieldmanager Student of the Year noemen. Hij is erg blij met deze prijs en ziet het als een belangrijke blijk van waardering: 'Het was best spannend en achteraf ook heel mooi. Zeker als je met de winst naar huis gaat.'
25-12-2023 104 sec
Alles is duurder geworden, dus ook jouw sportveld!
Het is een trend die we overal zien: de kosten stijgen. Ook het onderhoud van sportvelden. We zien dat gemeenten op zoek zijn naar instrumenten om onaangename verrassingen te voorkomen.
24-12-2023 164 sec
High-end lay & play-graszode voor NFL International Series op veld van Frankfurt Eintracht
Door de Brexit is het voor het Engelse Tillers Turf fytosanitair niet langer mogelijk om zijn hybride lay & play-matten af te zetten op de Europese markt. Daarom werkt het bedrijf samen met Kuypers Graszoden in Biezenmortel.
23-12-2023 163 sec
GreenMatter introduceert kunstgrasafval calculator
Om circulariteit heel concreet en inzichtelijk te maken, is vanaf januari op de vernieuwde website van GreenMatter de kunstgrasafval calculator te vinden. Deze digitale tool maakt duidelijk hoeveel kilo gerecycled kunstgras verwerkt is in producten die dit bedrijf op de markt brengt.
22-12-2023 161 sec
'Fieldmanager worden is een goede investering in jezelf'
De groundsman van het Tottenham Hotspur Stadium, Gary Lee, was de eregast tijdens het tweede Green Gala. 'Ik vond het geweldig om deel te nemen aan dit event en tegelijkertijd vanzelfsprekend om mijn steentje bij te dragen aan de promotie van ons prachtige vak.
21-12-2023 200 sec
Gertjan Hilarius, Fieldmanager of the Year 2023: 'Mijn doel is om meer mensen het vak in te krijgen'
Gertjan Hilarius, head groundsman bij sc Heerenveen, mag zich een jaar lang Fieldmanager of the Year noemen. 'Het betekent veel voor mij en is een mooie erkenning voor wat ik heb gedaan en bereikt. Ik wil deze titel ook zeker gebruiken bij mijn inzet om meer mensen het vak in te krijgen.'
20-12-2023 149 sec
Veldonderhoud zit bij Erwin Braspenning in DNA
Erwin Braspenning is verantwoordelijk voor het veldonderhoud bij NAC Breda. Deze selfmade fieldmanager weet inmiddels wel hoe je een goede grasmat maakt en onderhoudt.
19-12-2023 219 sec
Ledspecialist met oog voor maatschappelijk belang van sportclubs
De afgelopen zes jaar hebben ruim 600 sportaccommodaties hun traditionele verlichting door Sportverlichting.com laten vervangen voor ledverlichting. Hiermee hebben ze gezamenlijk ruim tien miljoen euro bespaard, zo is te lezen op de website van dit bedrijf.
18-12-2023 176 sec
'Het is belangrijk om een brede analyse te maken en dan stappen te zetten'
De fors gestegen energieprijzen zijn voor veel sportclubs een extra stimulans om uit te zoeken hoe er bespaard kan worden op de energienota. Daarnaast neemt het besef toe dat verduurzaming belangrijk is met het oog op de toekomst.
18-12-2023 279 sec
'Verduurzamen is de enige vlucht vooruit'
De noodzaak om te verduurzamen is voor sportclubs groter dan ooit. Door goed doordacht de juiste maatregelen in de juiste volgorde te nemen, is het mogelijk om de energierekening fors te verlagen.
17-12-2023 262 sec
De Stelling: het aantal mogelijke speeluren op natuurgras wordt te vaak onderschat
Dit is derde aflevering van de rubriek De Stelling van vakblad Fieldmanager. In deze rubriek reageren diverse specialisten en betrokkenen op een min of meer prikkelende stelling over een onderwerp uit het werkveld van fieldmanagers.
16-12-2023 187 sec
O2-velden blijven ook dit natte najaar goed bespeelbaar!
We gaan vandaag langs bij Joop Schinkel in het mooie Castricum, Noord-Holland. Op het sportcomplex van FC Castricum is Schinkel met zijn uitvoerende collega's al vele jaren verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de velden.
15-12-2023 194 sec
CSC Sport transformeert Sportcomplex Den Donk
CSC Sport verzorgt jaarlijks vele projecten op sportvelden. Vaak gaat het om 'matje eraf, matje erop', maar het project Sportcomplex Den Donk in Oisterwijk was veel complexer en werd dan ook in verschillende fasen uitgevoerd.
14-12-2023 127 sec
Innovaties van Antea Sport helpen gemeenten bij het omdenken
Watermanagement, recycling, de energietransitie, microplastics: zomaar een aantal actuele thema's waar gemeenten vandaag de dag mee worstelen. Hoe ga je als gemeente met deze thema's om in relatie tot je sportaccommodaties?
13-12-2023 201 sec
Compacte belijningsrobot is de nieuwe 'vrijwilliger' voor clubs
Steeds meer sportclubs hebben moeite om voldoende vrijwilligers te vinden, bijvoorbeeld om de lijnen op de sportvelden uit te zetten. Om dit probleem op te lossen, biedt een autonoom werkende robot uitkomst.
12-12-2023 187 sec
Fieldmanagers lopen graag achter Allett Evolution-maaiers
De maaiers uit de Evolution-serie van Allett worden aangedreven door accu's. De fieldmanagers van deze clubs vertellen over hun ervaringen met deze loopmaaiers.
11-12-2023 200 sec
Veelbelovende pilot met mineraalgevulde velden in Almere
PLANN ingenieurs heeft de aanleg van twee mineraalgevulde voetbalvelden in Almere begeleid. In eerste instantie betrof het twee pilotvelden, maar ondertussen is er al een goedgekeurd.
10-12-2023 186 sec
Green Gala kent alleen maar winnaars
Blije winnaars, een enthousiaste presentator, een bevlogen spreker, lekker eten en genoeg drank. Zomaar wat ingrediënten die de tweede editie van het Green Gala afgelopen oktober in 1931 Congrescentrum in 's-Hertogenbosch tot een succes maakten.
08-12-2023 41 sec
Amsterdam toetst hybride veld met biologisch afbreekbare vezels
Dat spelers op gras spelen terwijl de bedrijfszekerheid gewaarborgd blijft, maakt dat vezelversterkte grasvelden op brede steun kunnen rekenen.
07-12-2023 317 sec
Den Haag: Pionier in duurzaam beheer sportvelden met Kiwa's Spot On
Kiwa's Spot On is een online beheersysteem voor sportaccommodaties, ontworpen om eigenaren en beheerders volledige controle te geven over hun sportfaciliteiten.
06-12-2023 141 sec
Veldrenovatie van Stadion Galgenwaard: 'Wij gaan voor het beste BVO-veld in Nederland'
FC Utrecht, De Ridder, Draintalent, GrasMeesters, HeatTalent en Tarkett Sports hielden op woensdag 22 november 2023 een informatiebijeenkomst. Zij gaven geïnteresseerden een terugblik op de afgelopen veldrenovatie in Stadion Galgenwaard.
30-11-2023 335 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER