Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Dossiers


Non-infill kunstgrasvelden
Sinds 2018 wordt in Nederland een nieuwe generatie kunstgrasvelden zonder infill aangelegd: non-infill. In dit dossier houden we je op de hoogte over de laatste ontwikkelingen.
Microplastics
ECHA overweegt een verbod op synthetische infill (SBR, TPE, EPDM) voor kunstgrasvelden. In dit dossier houden we je op de hoogte over de laatste ontwikkelingen.
Pesticidenvrij beheer op sportvelden
De Green Deal Sportvelden is verlopen en de sector werkt nu stapsgewijs naar een verbod op pesticiden vanaf 2023. Wat kan en mag je nog doen tegen schimmels en onkruiden? In dit dossier houden we je op de hoogte.
Hoe zet ik led-verlichting in op mijn sportveld?
Met de overstap naar ledverlichting voor een sportveld kan een flinke besparing worden gemaakt op de elektriciteitskosten. De investering is echter ook een flinke kostenpost. In dit dossier vind je meer informatie over ledverlichting op sportvelden.
Hoe selecteer ik kunstgras voor hockey?
Stel: je wilt als gemeente of hockeyvereniging een nieuw kunstgrashockeyveld aanleggen of een bestaand kunstgrashockeyveld renoveren of ombouwen. Waar begin je als je voor deze keuze staat? En waar moet je allemaal rekening mee houden? Je leest het in dit dossier.


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER