Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Sportpark Zuilen verandert in walhalla voor grasliefhebbers
Het Utrechtse sportpark Zuilen staat donderdag 8 juni in het teken van de Grasinnovatiedag van uitgeverij NWST. De deelnemende bedrijven laten zien wat zij in huis hebben op het gebied van grasonderhoud. Een overzicht van de deelnemers.
06-06-2023 763 sec
Innovatie is dat nou een duurzame of een commerciële term?
Met de Gras Innovatie Dag voor de deur lijkt het me leuk om het eens over innovatie in ons vak te hebben. Wat is innovatie nou precies, en wanneer gebruiken we innovatie.?
05-06-2023 101 sec
Opleiding Expert Natuurgras van HAS green academy
De opleiding Expert natuurgras van HAS green academy leert je hoe je kwaliteit kunt monitoren en hoe je bij problemen de juiste maatregelen treft.
05-06-2023 140 sec
In banen van 5,20 m over het sportveld
Aannemersbedrijf Hofmeijer Civiel- en Cultuurtechniek kocht drie combitools en vond een manier om deze zodanig aan elkaar te koppelen, dat er een werktuig ontstond dat per werkgang 5,20 m sportveld bewerkt.
03-06-2023 137 sec
Innoveren kun je leren
Hoofdredacteur Hein van Iersel schrijft in zijn column over het belang van innoveren in de sector waarin greenkeepers en fieldmanagers actief zijn.
01-06-2023 95 sec
Ook op de Gras Innovatie Dag te zien! Met deze machine kan een fieldmanager weersonafhankelijk de grasgroei volgen
De Eco Clipper-maaimachine is een Nederlands fabricaat, dat speciaal ontwikkeld is voor kwaliteitsonderhoud van grote kortgrasoppervlakken, zoals sportvelden en graszodenkwekerijen.
01-06-2023 295 sec
Pilot met non-waterveld bij MHC Weesp
Op 20 maart begon de aanleg van het eerste fullsize non-waterveld in Nederland voor veldhockey dat gemaakt is van een uniek soort kunstgras.
31-05-2023 245 sec
Wie wint de Gras Innovatie Award? Stem nu!
Tijdens de komende Grasinnovatiedag op 8 juni in sportpark Zuilen te Utrecht kiezen bezoekers en de lezers van onze vakbladen de winnaar van de Gras Innovatie Award. Stemmen kan op www.grasinnovatiedag.nl. Hieronder presenteren wij de kandidaten.
30-05-2023 470 sec
Doelgerichte innovaties voor hockey
Sinds afgelopen herfst beschikt HC Zwolle over een blaashal voor indoorhockey. In de hal bevinden zich twee hockeyvelden die kunnen worden omgebouwd, zodat er voor trainingen één volledig veld en twee driekwartvelden beschikbaar zijn. Er kunnen dus drie teams tegelijk trainen.
30-05-2023 236 sec
Ledtechnologie verovert grasveldbeheer
Grasbelichtingssystemen zijn onmisbaar om jaarrond een hoogwaardig en veilig speelveld te creëren. Ze voorzien de grasmat in sportstadions van voldoende licht en warmte wanneer er onvoldoende natuurlijk zonlicht aanwezig is om de fotosynthese te stimuleren.
30-05-2023 85 sec
GKB Combitool is multifunctioneel inzetbaar op natuur- en kunstgras
Wilt u uw sportveld, golfbaan of gazon snel en eenvoudig in topconditie krijgen? Dan is de GKB Combitool de juiste machine! De GKB Combitool geeft deze mogelijkheid door meerdere bewerkingen in één machine te combineren.
29-05-2023 115 sec
MHC Heesch verduurzaamt met nieuw zuinig FieldFlow-waterveld
Voor de hockeyers van MHC Heesch zal het even wennen zijn dat er komend seizoen geen sproeiers meer nodig zijn om het waterveld nat te maken. Deze zomer legt Antea Sport er namelijk een modern, duurzaam FieldFlow-waterveld aan.
29-05-2023 167 sec
Grin ook op de Gras Innovatie Dag: brandschoon maairesultaat zonder omkijken naar grasafval
Ook te zien en vooral ook om zelf uit te proberen op de Gras Innovatie Dag. Maaierproducent Grin zet in op maaien zonder opvang, waarbij het gras tijdens het maaien wordt verpulverd.
27-05-2023 68 sec
Deelrenovaties kunnen veel gemeenschapsgeld besparen
De rubriek 'Help, ik heb een kunstgrasveld' besteedt dit keer aandacht aan deelrenovaties van kunstgrasvelden.
26-05-2023 234 sec
Josta Tuinmachines ontwikkelt compostroller
Het bedrijf Josta Tuinmachines komt 8 juni vanuit Rheezerveen naar Utrecht om deel te nemen aan de Grasinnovatiedag. De specialist in tuinmachines neemt diverse machines mee.
25-05-2023 109 sec
Nieuw smashcourt voor tennissers IJsselmuiden
Op het park van de IJsselmuider Tennis Club (IJCT) zijn begin mei vier nieuwe smashcourtbanen in gebruik genomen. Ook is een oefenveldje voor pickleball aangelegd. De gehele renovatie werd begeleid door PLANN Ingenieurs.
25-05-2023 130 sec
Altijd duidelijk en helder
Arnold Brans vindt het helemaal niet erg als de assistent-trainer van Vitesse hem bij wijze van spreken om tien uur 's avonds nog even opbelt met een vraag over de grasmat.
24-05-2023 258 sec
De elektrische alleskunner van Knegt
Op de Grasinnovatiedag zijn ook de volledig elektrische compacttractoren van Knegt Quality Tractors Europe te zien. Het bedrijf uit Veldhoven neemt twee exemplaren mee naar het sportpark Zuilen in Utrecht.
24-05-2023 100 sec
Van der Haeghe pakt flink uit op Gras Innovatie Dag
Het bedrijf Van der Haeghe in Geldermalsen is een prominente speler op de markt als leverancier van technisch materieel voor onder andere golfbanen, sportaccommodaties en aannemers. Het bedrijf pakt dan ook flink uit op de komende Grasinnovatiedag.
24-05-2023 140 sec
'De zomer blijft de beste periode om het aandeel veldbeemd in de velden te verhogen'
Door het beheer en onderhoud meer over het jaar te verspreiden, wordt de druk in de zomer van de ketel gehaald. Volgens grasspecialist Mark van Putten (Advanta Seeds) is dit de insteek van de Triple3-methode die Advanta recentelijk introduceerde.
24-05-2023 209 sec
Naadloos maaien zonder omkijken
Vector Machines heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan de Vector WD2.0, een werktuigdrager met maaidek die werkt op gps en lidar.
23-05-2023 96 sec
Toewerken naar de Olympische Spelen van 2028
Al sinds 1984 is Lano, van oorsprong een tapijtfabrikant, actief in de hockeysport. Toen legde het bedrijf het eerste kunstgrasveld aan. 'We focussen ons vooral op Europa,' zegt Thibaut Toye van het Belgische bedrijf.
19-05-2023 236 sec
Focus op veldverlichting
Met zijn bedrijf LI sports is Joran de Witte gespecialiseerd in het verlichten van sportaccommodaties. Van lichtadvies tot ontwerp en het leveren en installeren van lichtinstallaties.
18-05-2023 337 sec
Waarom kiest EHV Enschede voor een circulaire shockpad?
De hockeyers van EHV Enschede spelen op een nieuw waterveld met een bijzondere eigenschap: onder de nieuwe mat is een shockpad geïnstalleerd, vervaardigd uit gerecyclede productieresten van schuimproducenten.
17-05-2023 236 sec
LimeGreen ONE DNA: compleet duurzaam systeem voor speel- en sportveldjes
LimeGreen ONE-DNA is circulair kunstgras. De volledige grasmat bestaat uit slechts één grondstof, waardoor deze volledig gerecycled kan worden. Samen met circulaire componenten zoals invulzand, shockpads en fixatielatten vormt dit kunstgras een volledig duurzaam systeem; niets belandt op de afvalberg. Algemeen directeur Jasper Eppingbroek van LimeGreen: 'Met LimeGreen leg je schone en kleurrijke speel- en sportveldjes en schoolpleinen aan voor onze kinderen, met óóg voor hun toekomst.'
16-05-2023 241 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER