Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Fieldmanager in Dalfsen heeft één potje geld voor sportvelden
Sommige beheerders dragen specifiek zorg voor sportvelden. In kleinere gemeenten of dorpen houden beheerders meerdere ballen hoog, zoals het beheer van openbaar groen en strooien, groen en grijs ineen. Bertus Meijer, wijkbeheerder in het buitengebied van Dalfsen, is zo’n beheerder.
01-06-2016 9 sec
Methodes veranderen door innovaties van Imants
De Koro® Fieldtopmaker® van Imants BV met Universe®- of Terraplane®-rotor is het resultaat van een directe samenwerking tussen Imants uit Reusel en het Engelse Campey Turfcare.
01-06-2016 6 sec
Beroepsgebonden huidkanker: theorie is praktijk?
In april meldde het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCvB) dat er relatief weinig aandacht is voor beroepsgebonden huidkanker. De redactie vroeg haar lezers naar hun ervaring met zonbescherming op de werkvloer. Valt er nu al iets te leren voor volgende zomer?
01-06-2016 9 sec
Is het glauconiet of niet?
Overtuigd van hun eigen kunnen, breken sportveldenbouwers zich het hoofd over de vraag hoe het mogelijk is dat sommige kunstgrasvoetbalvelden de laatste paar jaar toch te kampen hebben met een afwateringsprobleem. Met ruim 1500 kunstgrasvelden in ons land zou het aan hun kennis en ervaring niet liggen. Maar waaraan dan wel? Schuilt het antwoord in een korreltje genaamd glauconiet?
01-06-2016 12 sec
'Het effect van beregenen kan groter'
Het is algemeen bekend dat water een van de grootste uitdagingen is wat betreft beschikbaarheid voor menselijke consumptie. Slechts 1% van alle water op aarde is beschikbaar voor drinkwater, en 70% daarvan wordt gebruikt als irrigatiewater in de landbouw. Het is niet bekend hoe groot het aandeel van de beregening van sport- en recreatievelden hierin is.
01-06-2016 12 sec
Help, ik word geïnterviewd!
Journalisten, redacties, 'de media' - je wordt er af en toe doodmoe van. Maar ze kunnen soms ook verrekte handig zijn om een bepaalde boodschap te verspreiden. Samenwerken is daarom vaak een noodzakelijk kwaad. Maar hoe pak je de zaken het beste aan als je ineens een journalist aan de lijn hebt ? NWST geeft tips en een kijkje achter de schermen.
01-06-2016 13 sec
Perfect Pitches part IX
Ook in deze uitgave van Fieldmanager staat weer een forse opsomming van Perfect Pitches. Acht keer per jaar een verslag van de meest bijzondere projecten op gebied van sport.
01-06-2016 6 sec
Iedereen kan voetballen op een mat zoals die van Ronaldo
Een stevig hybride grasveld dat altijd bespeelbaar is, intensief gebruikt kan worden en oogt, ruikt en voelt als natuurgras. Dat is Mixto, een hybride grassysteem uit Italië dat AH Vrij samen met Fieldturf Benelux op de markt brengt. Als exclusieve dealer voor Midden-Nederland biedt AH Vrij Groen, Grond en Infra uit Wateringen deze mat als ideale oplossing voor intensief gebruikte trapveldjes.
01-06-2016 14 sec
Uitloging is vlekje op SuperSub
De realisatie van twee kunstgrasvelden op het trainingscomplex van AZ was alleen mogelijk dankzij een dikke laag lichtgewicht schuimbeton. Maar met deze innovatieve oplossing deed zich ook een nieuw probleem voor. Is de keuze voor beton als toepassing in de onderbouw wel de juiste?
01-06-2016 9 sec
Tennispark van TV Barendrecht kan zeker weer 25 jaar mee na ingrijpende renovatie
Ingenieurs- en adviesbureau Antea Group heeft in de afgelopen maanden het tennispark van TV Barendrecht ingrijpend gerenoveerd. Op 2 april vond de officiële opening plaats. Iedereen bleek razend enthousiast. ‘Antea Group is een groot bedrijf’, zegt voorzitter Sjors Callenbach. ‘Dat geeft je een stukje zekerheid over de uitvoering.’
01-06-2016 12 sec
Privatiseren: is het budget halfleeg of halfvol?
De echte reden achter privatiseren is doorgaans dat de gemeente in kwestie een bezuinigingsopgave heeft en deze denkt te behalen door de sportvelden op afstand te plaatsen. Feitelijk een negatieve insteek dus. Maar hoe werkt dat nu uit in de praktijk? Fieldmanager zoomt in op twee concrete voorbeelden, Wijchen en de gemeente Bronckhorst.
01-06-2016 12 sec
Vers van de productiepers: elektrische mini-shovel Norbert FM-120 van Frisian Motors
Op Groen Techniek Holland was al een eerste impressie te zien van de minishovel Norbert FM-120 van Frisian Motors. Inmiddels is de machine productierijp en worden de eerste veertien machines opgebouwd in de assemblagefabriek in Bakkeveen.
01-06-2016 9 sec
Kritsche massa
Op het moment dat de onrust in de markt toeneemt zal het voor een niet-professionele inkoper steeds lastiger worden om de bokken en schapen van elkaar te scheiden
01-06-2016 6 sec
De visie van Granuband
‘Er is een positieve verschuiving waar te nemen in de samenleving. Zo’n tien jaar geleden wilde de gemiddelde consument of onderneming geen geld uitgeven aan gerecyclede producten, maar dat is nu heel anders.’
01-06-2016 7 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER