Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
'Organische bemesting is een duurzaamheidsmaatregel met het oog op klimaatadaptatie en koolstofvastlegging'
Sportvelden beslaan dan wel niet zo'n groot oppervlak als landbouwgronden, maar toch genoeg om milieuwinst mee te behalen.
26-05-2023 265 sec
Roulerend herbezoden als manier om veldbelasting van voetbalnatuurgrasvelden te verhogen
Stevan Rockx van Uniek Graszoden heeft rondom dit idee een nieuw concept ontwikkeld, dat uitgaat van periodiek herbezoden.
25-05-2023 301 sec
De Violette voor het voetlicht
Dit artikel gaat over de Violette-onkruidbestrijder. Het bedrijf Natuition is de ontwikkelaar en producent van deze innovatie, die ingezet wordt voor autonome en mechanische onkruidbestrijding op sportvelden.
24-05-2023 206 sec
Maximale veldbezetting met Triple-3
Wie jaarrond zeker wil zijn van een maximale veldbezetting, zal het groeiseizoen voortaan maximaal moeten benutten voor herstelwerkzaamheden. Daarvoor introduceert Advanta de Triple3-methode voor toekomstbestendige sportvelden.
23-05-2023 110 sec
Natuurgras versus kunstgras
In discussies over kunstgras hoor je weleens dat je kunstgras en natuurgras niet met elkaar kunt vergelijken. Dat zou hetzelfde zijn als het vergelijken van appels en peren. Onvergelijkbare grootheden, dus. Onzin natuurlijk!
22-05-2023 100 sec
'Bij Lumiforte staat de persoonlijke, duurzame relatie met de klant centraal'
Commercial manager Sjoerd Broos schetst hoe Lumiforte in vijf jaar tijd zijn activiteiten gestaag heeft uitbreid over de hele wereld.
22-05-2023 242 sec
‘Na tien jaar nog steeds de juiste lichtopbrengst’
Voor elke sport gelden er lichtnormen om veilig te kunnen sporten. Martin Bolderman, directeur bij Sportverlichting.com, vertelt waarom 'licht' bij sporten een specialisme is.
19-05-2023 308 sec
'Het is al heel specialistisch werk en het wordt alleen maar specialistischer'
Is de ontwikkeling van de kunstgrasmat zelf al in een stroomversnelling terechtgekomen, ook in de laag onder de kunstgrasmatten gebeurt van alles - of het nu gaat om waterberging, opwekking van energie of de toepassing van circulaire shockpads.
15-05-2023 383 sec
'Kwaliteit verzekerd'
De padelsport groeit enorm. Wie zeker wil zijn van kwalitatief goede banen en kooien die ook nog eens voldoen aan de norm voor officiële wedstrijden, kan het beste kiezen voor een padelbaanbouwer die is aangesloten bij de Vereniging van Padelbaanbouwers Nederland (VPN).
15-05-2023 259 sec
Meer bewegingsvrijheid door gebruik modulaire vloeren
Zelden sta je erbij stil, maar sportvloeren zijn overal aanwezig en zijn er in alle soorten en maten. Voor elke locatie en sport is een passend aanbod. Eén daarvan is de modulaire sportvloer.
12-05-2023 120 sec
'Eerste bemestingsronde kan weer als de grond is opgewarmd'
Bij een stijgende bodemtemperatuur in het voorjaar kunnen fieldmanagers weer aan de slag met diverse werkzaamheden: beluchten, bemesten en daarbij zorgen voor een goede voeding met de juiste meststoffen.
11-05-2023 157 sec
Introductie nieuwe sportveldmeststoffen van Van Iperen
Sinds twee jaar zien we een kentering: een overgang van minerale naar organische meststoffen. Duurzaamheid, een langere werking en een fijne verdeling zijn daarbij zeer belangrijk.
09-05-2023 78 sec
Hoe staat het met het tweede leven van kunstgras?
In Nederland liggen meer dan 3200 kunstgrasmatten. Deze moeten op een gegeven moment vervangen worden. Een groot deel van dit vrijkomende materiaal wordt verwerkt in twee recyclefabrieken. De markt streeft naar steeds meer circulariteit. Hoe staat het hiermee anno 2023 en waar gaat het naartoe?
08-05-2023 309 sec
Meer kennis over de wereld van sportaccommodaties en een groeiend netwerk
René Veringa volgt de nieuwe opleiding Fieldmanager bij IPC Groene Ruimte. Daarvoor rijdt hij in het lesseizoen eenmaal per week van Zoetermeer naar Arnhem.
05-05-2023 160 sec
Echte helden
Mij werd laatst gevraagd om een stukje te schrijven voor dit vakblad. Een mooie column over iets wat mij opvalt of waarvan ik vind dat er aandacht aan besteed moet worden. Ik kon meteen een onderwerp bedenken.
03-05-2023 107 sec
Nog geen hard bewijs voor grote rol gras bij CO2-reductie
Golfbanen en grassportvelden spelen een rol in de vastlegging van CO2. De omvang van deze rol is moeilijk te bewijzen, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.
02-05-2023 166 sec
Nieuwe strooier voor professionals op golfbanen en sportvelden
Op de onlangs gehouden Vakbeurs Sportaccommodaties was in elke geval een persoon met de boot vanuit Engeland overgekomen: Michael Palmer. Deze technisch directeur van het bedrijf DMMP Limited was te vinden in de stand van Prograss om uitleg te geven over de nieuwe strooier met de naam Cresco.
01-05-2023 112 sec
Aanpak Antea Sport zorgt voor goede match met tennisclubs
De renovatie van tennisparken wordt tegenwoordig vaak aangegrepen om ook padelbanen aan te leggen. Deze sport is namelijk enorm populair en groeit als kool. De tennis- en padelprojecten waarbij Antea Sport betrokken is, vormen daarop geen uitzondering.
28-04-2023 224 sec
'Vooral gemeenten moeten zich bewuster worden van hun verantwoordelijkheid'
In deze rubriek belicht de redactie elke keer een onderwerp dat te maken heeft met kunstgras. Dit keer zoomen wij in op de vervanging van een kunstgrasmat. We kijken vooral naar de vraag waarmee je allemaal rekening moet houden als eigenaar, om uiteindelijk te kunnen kiezen voor hergebruik van de oude mat of verwerking door een recyclebedrijf.
28-04-2023 172 sec
'Na acht jaar zijn intensief bespeelde padelbanen helemaal op'
Kunstgrasonderhoudsbedrijf Silica Nova in Oosterwolde heeft zich de afgelopen vijf jaar verder gespecialiseerd in het onderhoud van padelbanen. Eigenaar Bastiaan Doornenwaard vertelt wat dit zo anders maakt.
26-04-2023 225 sec
Doelheffer 2.0: veiliger en duurzaam
Mocht de eerste versie van de door Solidafix bedachte doelheffer al op veel belangstelling van voetbalclubs rekenen, de doorontwikkelde nieuwe versie gaat zeker een gat in de markt vullen.
26-04-2023 103 sec
Het non-fill-balletje is aan het rollen en zal wel blijven rollen
De historie herhaalt zich. Vijfentwintig jaar geleden werden de eerste kunstgrasvelden in Nederland gebouwd, wat toen tot veel discussie in de sector leidde. Op dit moment vindt er een transitie plaats van 4G- naar 5G-kunstgrasvelden en bloeit dezelfde discussie op.
24-04-2023 382 sec
Spaans levert Rotterdamse kwaliteit
'Mogen we hier wel op lopen? Zo mooi is het!' Deze opmerking van een bezoekende coach vlak voordat hij het veld in De Kuip betrad, was een mooi compliment voor fieldmanager Mario Spaans.
21-04-2023 259 sec
CSC Sport is voorbereid op de toekomst
In 2022 vierde CSC Sport zijn 20-jarig jubileum. Nu, in 2023, is bekendgemaakt dat het directieteam opnieuw wordt vormgegeven. André Ceelen blijft de rol van algemeen directeur vervullen, Silvio van Doorn wordt de nieuwe operationeel directeur en Rutger Schuijffel is binnen het directieteam verantwoordelijk voor commercie.
29-03-2023 258 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER