Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Klaar voor het toekomstbestendig beheer van sportvelden?
De wereld is volop in ontwikkeling denk hierbij aan bezuinigingen die ons dwingen efficiënter te werken, de invoering van de greendeal en daarmee het streven naar chemievrij beheer én de ontwikkelingen rondom GPS (sensoring) en precisiebeheer.
01-10-2016 8 sec
'Natuurgras is een prachtproduct'
Tal van onderzoeken hebben al aangetoond dat natuurgrassportvelden zowel qua duurzaamheid (allerlaagste carbon footprint) als qua spelersbeleving het summum zijn. Maar hoe wordt dit bezien vanuit de positie van de sportveldbeheerder?
01-10-2016 7 sec
Oogst van speel- en sportzoden met 4turf verloopt zoals het snijden van een mes door boter
Afgelopen mei oogstte Martijn Rienks van Queens Grass zoden met 4turf - geleverd door DLF - voor sportvelden. Dat gebeurde relatief snel: al na circa tien maanden. Ze gaven een clean cut, konden strak worden afgesneden.
01-10-2016 10 sec
Garantievoorwaarden voor kunstgras moeten op z'n kop
De vervangingsmarkt voor kunstgras voor voetbal is veel eerder aangebroken dan aanvankelijk was verwacht. Van de beloofde vijftien tot twintig jaar levensduur die ooit werd genoemd, is niets terechtgekomen. Patrick Balemans van de KNVB wil dat dat in de toekomst anders is.
01-10-2016 10 sec
Nieuwe maten en kleurpatronen van afgeslankte velden maakt korfbal weer sexy
Korfbal had voorheen niet echt een sexy imago. Zowel de korfbalbond als afzonderlijke verenigingen zijn hard bezig om daar hard verandering in aan te brengen. DOS ’46 is omgeschakeld naar velden met de nieuwe voorgeschreven afmetingen.
01-10-2016 9 sec
Klaar voor de start
We hebben weer gerold, geprikt, gewiedegd, diepbelucht, geverticuteerd, bemest, bezand, doorgezaaid en gemaaid! Na een bijzonder groeizame zomer met voldoende zon, licht en – helaas voor de zonliefhebbers – genoeg regen, komt de geur van pas gemaaid gras ons weer tegemoet.
01-10-2016 9 sec
Is het gras groener bij onze Engelse buren?
Een samenwerkingsverband van belangrijke sportinstanties en bonden in Engeland is sinds 2014 bezig om een grote slag te slaan op sportveldgebied. De partners hebben de ambitie om binnen drie tot vier jaar de kwaliteit van met name gemeentelijke sportvelden naar een hoger niveau te tillen.
01-10-2016 10 sec
Eén norm voor natuurgras is al een stevige uitdaging, maar draagvlak en handhaving, is pas echt moeilijk
In ons kikkerlandje is bijna alles genormeerd, gecertificeerd, gekeurd en gereguleerd. Een uitzondering op die Nederlandse regeldrift vormen onze natuurgrasvelden. Nederland heeft de beschikking over fantastische natuurgrasvelden, maar zeker niet altijd en zeker niet overal.
01-10-2016 10 sec
Eindeloos bezig met het creëren van de perfecte grasmat
Natuurgras is milieutechnisch gezien natuurlijk veel duurzamer dan kunstgras. De bespelingscapaciteit van natuurgras neemt ook alsmaar toe, omdat graszaadbedrijven blijven investeren en zich ontwikkelen. Hoe ziet hun innovatie-agenda er voor de komende jaren uit?
01-10-2016 8 sec
Maaien wanneer je wil, maar blijven monitoren
Sportcentrum Olympos in het Utrecht Science Park De Uithof beschikt al bijna vijf jaar over twee maairobots van Belrobotics. Ze worden ingezet op twee natuurgrasvelden, een combi-rugby/voetbalveld van 14.000 meter en een voetbalveld van 7.600 meter.
01-10-2016 8 sec
Arie Crezee: 'Wij hanteren nu zo ongeveer de Schijndelse methode, maar dan nóg beter'
Een paar jaar geleden zag sportveldbeheerder Arie Crezee van de gemeente Heusden op de Demodag Sportvelden in Amsterdam de V-Strong in werking. Hij was erg onder de indruk van de verwijderende kracht van de machine en besloot tot aanschaf over te gaan.
01-10-2016 11 sec
Norm natuurgras ligt al klaar in België
Geen kunstgrasveld wordt aangelegd zonder keuring. Maar hoe zit dat met natuurgrasvelden? Moet er geen natuurgrasnorm komen? Ja, zegt 100% van de respondenten in een mini-enquête die deze zomer op onze website stond. Maar hoe? Fieldmanager heeft goed nieuws: die norm ligt al klaar bij onze zuiderburen.
01-10-2016 10 sec
Verniewde accommodatie slaat brug tussen top- en breedtesport
HC ‘s-Hertogenbosch is sinds 28 februari de gelukkige eigenaar van een overdekte tribune met capaciteit voor 2000 toeschouwers. Hiermee is het gemeentelijke hockeycomplex aan de Oosterplas getransformeerd tot een wedstrijd- en trainingsaccommodatie voor tophockey.
01-10-2016 8 sec
Trimax Snake glijdt als een slang over de baan in Almere
Jan Buman, hoofdgreenkeeper bij Golfclub Almeerderhout, schafte een jaar geleden de Trimax Snake aan om de rough te maaien. Inmiddels maait hij er ook de fairways en de bermen langs de paden mee! Buman laat weten: ‘We zochten een multi-inzetbare maaier.
01-10-2016 10 sec
Bakermat van hybridevelden stapt over op kunstgras
Na een onderzoek naar de kwaliteit van de Rotterdamse hybridevelden blijkt het slecht gesteld te zijn met deze velden. Daarom hebben de Rotterdamse beleidsmakers en de politiek de intentie uitgesproken om al deze velden binnen een paar jaar door kunstgras te vervangen.
01-10-2016 10 sec
'Alle kunststofproducten die je ziet, kun je in feite ook maken van kunstgras'
J&E Sports, al dertig jaar actief op de kunstgrasmarkt, is samen met kunststoffabriek Duvano en de gemeente Amsterdam een pilot gestart met wanden van gerecycled kunstgras. ‘Als overheid zijn we de grootste opdrachtgever, dus ook de grootste vervuiler.
01-10-2016 10 sec
Duurzame match
‘Ik zag de ballen steeds veel te laat en daardoor vond ik het niet meer leuk om ’s avonds te tennissen. Maar dankzij deze verlichting zie ik alles 100 procent, misschien wel 200 procent beter. Dus ik vind het weer lekker om ’s avonds te tennissen.
01-10-2016 9 sec
Perfect Pitches
Ook in deze uitgave van Fieldmanager staat weer een forse opsomming van Perfect Pitches. Acht keer per jaar een verslag van de meest bijzondere projecten op gebied van sport. Uw project ook op deze projectenparade? Stuur een mail naar project@nwst.nl en u wij zenden u alle info.
01-10-2016 9 sec
Kwaliteit veld met schokabsorberende laag springt eruit
Kunstgrasvelden die gebouwd zijn op een schokabsorberende laag voldoen na tien jaar ruim aan de kwaliteitseisen die worden gesteld aan voetbalvelden. Dat blijkt uit een monitoring waarvan de resultaten onlangs zijn gepresenteerd.
01-10-2016 7 sec
Oorlog
We hebben in het recente verleden geleerd dat zowel kunstgras als natuurgras hogere ambities heeft dan de werkelijkheid op dit moment aankan
01-10-2016 4 sec
Hoe moeten we het doen zonder deze machines?
In Nederland liggen duizenden natuurgrasvelden waarop sporters wedstrijden spelen en trainen. Deze velden moeten aan allerlei sporttechnische eisen voldoen: het oppervlak van de grasmat moet immers geschikt zijn om veilig en plezierig op te kunnen spelen.
01-10-2016 8 sec
Goed gras kan nog beter!
In de akkerbouw worden sinds jaar en dag zogenaamde halmverkorters toegepast om tegen te gaan dat het graangewas te lang wordt en plat gaat liggen (legeren). Producten uit dezelfde familie als deze plantengroeiregulatoren deden pas veel later hun intrede op golfbanen en sportvelden.
01-10-2016 9 sec
Natuurgras onderhoud machines
In Nederland liggen duizenden natuurgrasvelden waarop sporters wedstrijden spelen en trainen. Deze velden moeten aan allerlei sporttechnische eisen voldoen. In dit artikel een overzicht van machines die daarvoor geschikt zijn.
01-10-2016 6 sec
Teken mee aan een sportieve toekomst
Vakblad Fieldmanager viert zijn tienjarig congreslustrum met het Convenant Duurzame Kwaliteit Sport. Bezoekers worden uitgedaagd om mee te tekenen aan de toekomst van de sportsector.
01-10-2016 6 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER