Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
De spuit gaat eruit
Verzelfstandiging én een schoner milieu zijn de toverwoorden in de gemeente Haaren. Aan sportveldbeheerder Ad van de Ven de taak om de sportverenigingen te begeleiden in het eigen veldonderhoud 'groene stijl'.
01-08-2014 7 sec
De juiste biologische bestrijding voor de juiste ondergrond
Het middel is al ruim tien jaar bekend in Duitsland, maar op de Nederlandse markt had nog niemand er iets mee gedaan. Arnout Noteboom uit Ede besloot het op de Nederlandse markt te introduceren en richtte afgelopen april zijn bedrijf Bionyx op. 'Chemievrij onderhoud zou op alle sportvelden in Nederland moeten worden ingevoerd. Liever gisteren dan morgen', vertelt hij.
01-08-2014 13 sec
Directeur sportbedrijf Kees van Veen: ‘Waarom zou een aantal sportactiviteiten niet uit het sociale zorgbudget kunnen komen?’
Sportbedrijf Sportspectrum in de gemeente Alphen aan den Rijn geeft momenteel het nieuwe gemeentebeleid gestalte. Nu de gemeente zorgtaken en budget vanuit de landelijke overheid toegeschoven krijgt, wil Alphen aan den Rijn ‘sport’ voor een deel in deze zorgportefeuille onderbrengen. Sport en bewegen brengen de zorgkosten immers naar beneden. Hiermee wil het de gevolgen van bezuinigen op sport minimaliseren.
01-08-2014 15 sec
WK Hockey-stadion stralend middelpunt na periode van stuivertje-wisselen
Het WK Hockey, dat werd gehouden tussen 31 mei en 15 juni, is weer een voldongen feit. Het Kyocera-stadion, met plaats voor 15.000 toeschouwers, vormde de basis voor een sfeervol toernooi met allure, waarin beide Nederlandse teams de finale bereikten en het vrouwenteam de wereldbeker in de wacht sleepte.
01-08-2014 11 sec
A SV 100 of SV 7?
Dit jaar is er een nieuw Oranjeband-mengsel, de SV100. SV100 is een mengsel van 100% Engels raaigras (Lolium perenne). Van de mengsels SV8 en SV7 is bekend wanneer welk mengsel moet worden ingezet. Maar waarom nu SV100? En wanneer zet je dit in? Kortom: hoogste tijd voor het vergelijken van SV100 met de nu meest gebruikte mengsels.
01-08-2014 12 sec
Sportvelden ziektevrij maken op volle stoom
De gemeente Westland heeft in samenwerking met adviseur Arno Westhoven van Cav Agrotheek besloten een veld te laten stomen om het te bevrijden van schadelijke aaltjes. Deze vorm van grond ontsmetten gebeurt al decennialang in de glastuinbouw. Heeft deze manier van ontsmetting toekomst voor de Nederlandse golfbanen en sportvelden?
01-08-2014 11 sec
Nieuwe innovatie biedt meerdere ondergronden voor sport in één
Het eerste 3D veld in Nederland is een feit. Het werd onlangs onder grote belangstelling geopend door de Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel. Staan we aan de vooravond van een nieuwe revolutie in sportvelden?
01-08-2014 8 sec
Clubvoorzitter Koob Benjamins: 'Vriendendiensten en hart voor de club zijn pijlers waar de gemeente zich nooit op kan bogen.'
Per 1 juli heeft gemeente Hoogeveen het beheer en onderhoud van sportpark De Meulewieke overgedragen aan voetbalvereniging Noordscheschut, de enige van de sportclubs die vrijwillig met een plan over de brug kwam om te verzelfstandigen.
01-08-2014 10 sec
A een derde van de eredivisie op kunstgras
De succesvolle afsluiting van de play-offs door FC Dordrecht en Excelsior heeft een grotere betekenis dan alleen voor voetballiefhebbers in de Rijnmond. Met de komst van deze clubs stijgt ook het aantal kunstgrasvelden in de eredivisie. Betekent hun promotie tevens de definitieve promotie van kunstgras in het betaald voetbal?
01-08-2014 11 sec
Verwarring bij korfbalclubs rondom afmetingen speelveld
Velden die verkleind moeten worden, een transitietermijn voor kunstgras, grasvelden moeten wel direct over, de accommodatiemanager wordt ontslagen.
01-08-2014 6 sec
Van toppers naar topgras
Het fieldmanagementteam van de Amsterdam Arena komt regelmatig voor fikse uitdagingen te staan. Met de vaak overvolle programma’s door het lange speelseizoen, interlands en events werken de fieldmanagers geregeld dag én nacht door om het veld er weer top uit te laten zien.
01-08-2014 9 sec
Klein bier
Zij zijn heel terecht bezig met het realiseren of het onderhouden van de beste sportvloer tegen de beste prijs
01-08-2014 4 sec
Led there be light
In 2011 organiseerde dit vakblad in samenwerking met Philips een expertpanel over de toepassing van ledverlichting in de sportbranche. Philips, toen én nu comfortabel marktleider op het gebied van sportveldverlichting, meldde bij die gelegenheid dat het bezig was met een ledoplossing voor sport en dat dit innovatie-varkentje op een haar na gewassen was. Inmiddels heeft Philips samen met dealer Oostendorp bv in Goes het eerste veld gerealiseerd.
01-08-2014 14 sec
Geen garantie, maar spelgarantie
De gemeente Den Haag en AH Vrij hebben een overeenkomst gesloten voor de aanleg en het onderhoud van een kunstgrasveld bij voetbalvereniging TAC '90. Het veld heeft een prestatiegarantie van twaalf jaar. Aannemer AH Vrij neemt daarmee alle verantwoordelijkheid uit handen van de gemeente en levert een kunstgrasmat die een besparing oplevert op de onderhoudskosten.
01-08-2014 11 sec
Onderzoek BSNC naar garantieregeling kunstgras toont niet optimistisch, maar bevestigt wel rol van goed onderhoud
Dit voorjaar ging een werkgroep van de commissie kunstgras van de branchevereniging aan de slag. De belangrijkste vraag die deze commissie zichzelf stelde: wat is de kwaliteit van een aantal willekeurig gekozen velden uit 2008 en 2009?, maar vooral ook: hoe verhoudt de garantieregeling zich tot de kwaliteit van de velden? Vakblad Fieldmanager bespreekt het rapport met werkgroepvoorzitter Gosewin Bos.
01-08-2014 15 sec
Markt zit in zijn maag met uitvoering SROI
In steeds meer bestekken, ook in de sportsector, komen bepalingen te staan over social return. Door het ontbreken van duidelijke algemene richtlijnen kan de invulling ervan heel verschillend zijn. De markt pleit daarom in navolging van de bouwsector voor een algemene richtlijn, maar wie gaat die maken?
01-08-2014 11 sec
Clubs rooien eigen akker
Het thema van het Nationaal Sportvelden Congres in november in het Willem II-stadion is ‘Sports as a service’: onder invloed van de crisis vinden gemeenten het niet altijd meer nodig om zelf te investeren in sport. Zij zijn niet vanzelfsprekend meer de eigenaar van het complex en richten zich meer en meer op enthousiasmeren, stimuleren en voorwaarden scheppen. Zij stellen dat de clubs prima op eigen benen kunnen staan. Ziet u dit om u heen gebeuren en bent u het hiermee eens? We vroegen het aan vijf door de wol geverfde clubvoorzitters.
01-08-2014 19 sec
Wir haben die zwölfhundert geknackt
Galabau Neurenberg (17-20 september 2014) heeft dit jaar meer dan 1200 standhouders en naar verwachting ruim boven de 60.000 bezoekers. Het gaat goed met Galabau Neurenberg. Deze grootste Europese beurs voor groen en openbaar groen verwacht dit jaar ruim boven de 1200 standhouders uit te komen en zal als gevolg daarvan een dertiende hal gaan innemen.
01-08-2014 13 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER