Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

GAC Hilversum met nieuwe atletiekbaan klaar voor nationale wedstrijden

NIEUWS
SPORTVELDTECHNIEK
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, donderdag 23 mei 2024
72 sec


Hilversum is een geavanceerde atletiekbaan rijker. Antea Sport verzorgde de complete renovatie van de atletiekbaan van de Gooise Atletiek Club, die met 1.600 leden tot de grootste atletiekverenigingen van Nederland behoort. De nieuwe atletiekbaan moet GAC helpen om haar grote ambities waar te maken.


Eén van de hoogtepunten van de vernieuwde atletiekbaan is het SmarTracks-registratiesysteem. Met dit systeem kunnen atleten allerei waardevolle informatie zeer nauwkeurig laten meten: van tijd en afstand tot aantal stappen, stapfrequentie en spronghoogte. GAC is de eerste atletiekvereniging in Nederland die dit innovatieve systeem gebruikt. Wereldwijd zijn er al meer clubs die SmarTracks gebruiken, maar nergens is het systeem zo uitgebreid als in Hilversum. 'Met 130 meetpunten die zijn geïnstalleerd op de rondbaan en bij de springonderdelen is GAC de grootste SmarTracks-faciliteit. Nergens ter wereld zijn de meetpunten zo fijnmazig ingebouwd als in Hilversum; , aldus Katharina Breuker van SmarTracks.

Regenwater

Bij de renovatie van de atletiekbaan is de beschikbare ruimte maximaal benut. De 6-laans rondbaan werd uitgebreid naar een 8-laans rondbaan en er is nu ook een 10-laans sprintbaan. Ook het middenterrein is volledig opnieuw opgebouwd. Er kwam een tweede mat voor het polsstokhoogspringen, waardoor er nu op twee matten tegelijkertijd kan worden gesprongen. Ook is er meer ruimte gecreëerd voor het kogelstoten. Onder het middenterrein is een infiltratiebuffer geplaatst, die 600.000 liter regenwater kan bergen. Rondom de atletiekbaan kunnen tegenwoordig meer supporters de verrichtingen van de atleten volgen.


Trots

Bestuurslid Peter van der Schoot is 'ontzettend trots' op de nieuwe atletiekbaan van GAC. 'Met onze nieuwe atletiekbaan staan we in binnen- én buitenland op de kaart. Daar zijn we ontzettend trots op. Waar we ook heel blij mee zijn, zijn de verbeterde faciliteiten voor atleten met een verstandelijke of motorische beperking. Dankzij de verbrede verspringbak kunnen atleten met een prothese nu veiliger springen. Dit maakt onze atletiekvereniging tot een heel inclusieve vereniging voor álle atleten."


NK Masters

De vernieuwde atletiekbaan helpt GAC om haar grote ambities waar te maken. Eén van die ambities is het organiseren van officiële nationale wedstrijden. Het NK Masters eind deze maand is het eerste nationale atletiektoernooi dat zich op de nieuwe atletiekbaan in Hilversum zal afspelen.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER