Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Met het GreenMatter circulair outdoor fitnesspark komen twee waardevolle grondstofstromen samen

ADVERTORIAL
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
C├ęcile Koestering, dinsdag 7 mei 2024
49 sec


Duurzaamheid, innovatie en twee waardevolle grondstofstromen komen samen in ons nieuwste concept: het GreenMatter circulair outdoor fitnesspark.


In samenwerking met CERU hebben we de handen ineengeslagen om het SBR rubber infill, afkomstig uit kunstgrasvelden die het einde van hun levensduur hebben bereikt, een tweede leven te geven. Het aanstaande verbod op het gebruik van microplastics in kunstgrasvelden - een verbod dat met een overgangsperiode van acht jaar gepaard gaat- vraagt om creatieve en duurzame oplossingen om te voorkomen dat deze waardevolle grondstof verloren gaat.

Nieuwe grondstofstromen

Wij zetten ons in om de cyclus van afval naar grondstof te bewerkstelligen. Wij zijn ons heel bewust van de urgentie om de afvalberg, die ontstaat door versleten kunstgrasvelden, te transformeren naar nieuwe grondstofstromen. Met twee herwonnen grondstoffen -kunstgrasvezels en SBR rubber- vervaardigen we voor ons nieuwe fitnessconcept respectievelijk: outdoor fitnessapparatuur van gerecycled kunstgras en valdempende ondergronden van gerecycled SBR rubber.


Deze twee grondstofstromen vloeien samen in ons nieuwe circulaire outdoor fitnesspark, waar sport en duurzaamheid hand in hand gaan. We pakken niet alleen een probleem aan dat in de sportsector is ontstaan, maar we bieden ook een oplossing voor sport.

Levensduur maximaliseren

Rest ons om afnemers en eindgebruiker deel te laten uitmaken van onze circulaire missie. De cirkel kan alleen gesloten worden als nieuwe investeringen ook een hoge prioriteit op gebied van circulaire invulling laat zien. Laten we samen bouwen aan een toekomst waarin we de levensduur van onze grondstoffen maximaliseren.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER