Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

ESTC publiceert gids met recyclingbedrijven voor kunstgras in Europa

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, maandag 16 oktober 2023
72 sec


Als antwoord op de toenemende behoefte om afgedankt kunstgras op een milieuvriendelijke manier te verwerken, heeft ESTC (de EMEA Synthetic Turf Council) een nieuwe gids voor recyclingfaciliteiten in heel Europa gelanceerd.


De lancering van de gids volgt op meer dan 55 miljoen aan investeringen van ESTC-leden in nieuwe faciliteiten voor verantwoord afvalbeheer in de afgelopen 10 jaar. Met het oog op deze ontwikkelingen heeft ESTC de gids samengesteld: Recyclingfaciliteiten voor Synthetische Grassystemen in Europa, voor geïnteresseerde partijen om gemakkelijk diensten te identificeren en er toegang toe te krijgen.

Het document toont de locaties van tien recyclingfaciliteiten in heel Europa en de specifieke kenmerken die ze aanbieden, waaronder mobiele recycling, scheiding ter plaatse en recycling van infill, evenals de recycling van afgedankte synthetische grasmatten. Gezamenlijk beschikt het Europese netwerk van recyclinginstallaties over een verwerkingscapaciteit van meer dan 4,3 miljoen m2, wat gelijk staat aan 500 voetbalvelden.

Leidraad

ESTC zet zich in voor een bewuste zorg aan het einde van de levensduur en heeft daarom ook een ondersteunende leidraad opgesteld. Hierin worden de huidige opties en beste praktijken belicht en wordt een overzicht gegeven van de wettelijke verplichtingen waarmee rekening moet worden gehouden voordat een oppervlak wordt verwijderd.


Het document van ESTC verwijst naar de EU-kaderrichtlijn Afval, die ervoor moet zorgen dat het afvalbeheer op de meest verantwoorde en duurzame manier wordt uitgevoerd. Deze richtlijn schrijft voor dat recycling de beste optie is.

Delen

Stefan Diderich, directeur-generaal bij de EMEA Synthetic Turf Council (ESTC): 'De toename van gespecialiseerde recyclingdiensten in heel Europa betekent een positieve ontwikkeling in de duurzaamheidsinspanningen binnen de industrie. Deze gids is bedoeld als een waardevol hulpmiddel voor leden en belanghebbenden in de sector. Daarom moedigen we de industrie aan om dit document te delen met klanten, leveranciers en andere geïnteresseerde partijen. Het is belangrijk om de levensduur van graszoden te maximaliseren en de kwaliteit zoveel mogelijk te behouden, maar er komt een moment dat het oppervlak niet langer geschikt is voor het beoogde doel en vervangen moet worden. Dat is het moment waarop je opties moet overwegen voor de verwijdering aan het einde van de levensduur.'


Ga voor de nieuwste versie van de gids naar: www.estc.info/knowledge-centre/end-of-life/

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Michiel van Koningsbruggen
maandag 16 oktober 2023
Lijkt mij eerder ca. 500 voetbalvelden, of het wordt wel echt een miniveldje

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER