Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Grasmatten Feyenoord en ADO Den Haag bovenaan in tussenstand veldencompetitie

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, vrijdag 13 januari 2023
65 sec


In de veldencompetitie van dit voetbalseizoen staan de mat in De Kuip en het veld van ADO Den Haag halverwege bovenaan de ranglijst.


De aanvoerders uit de ere- en eerste divisie geven wekelijks hun waardering aan de velden in Nederland. Na elke speelronde ontvangt VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko van de aanvoerders van de uitspelende clubs een tekstbericht met de waardering van 1 (slecht) tot en met 5 (topveld) voor het veld waarop zij gespeeld hebben.

In de Eredivisie bezet Feyenoord de koppositie met een gemiddelde score van 5. De beoordeling van de grasmat van AZ volgt op de voet met een gemiddelde van 4,67. Het veld van Ajax completeert de top-3 met een gemiddelde beoordeling van 4,38. De grasmat van Vitesse heeft vooralsnog de laagste beoordeling van de natuurlijke grasmatten met een gemiddelde van 3,14.

Enorme sprong

Opvallend, maar eigenlijk ook weer niet is dat Sparta Rotterdam dankzij de overgang van kunstgras naar echt gras een enorme sprong op de ranglijst heeft gemaakt naar plek 5. De 4 resterende kunstgrasvelden in de Eredivisie eindigen onderaan. Het kunstgrasveld van FC Volendam scoort binnen deze groep met een gemiddelde van 2 het hoogst. Hekkensluiter is het kunstgrasveld van Excelsior met een gemiddelde van 1. Voor de complete lijst klik op deze link.


Keuken Kampioen Divisie

De aanvoerders van de clubs in de Keuken Kampioen Divisie geven eveneens wekelijks hun waardering aan de velden in Nederland. Vorig jaar eindige ADO Den Haag bovenaan. Precies de plaats waar de club nu ook weer staat in de tussenstand van dit seizoen. Op de tweede plek staat het veld van PEC en derde is VVV Venlo.


De kunstgrasvelden worden veelal minder beoordeeld dan de natuurgrasvelden en zijn terug te vinden vanaf plek 12. Het kunstgrasveld van Heracles Almelo staat op de 12e plek, het kunstgrasveld van Top Oss bezet de laatste plek in deze tussenstand.
De gehele tussenstand is te lezen via deze link.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER