Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

'Non-infill kunstgrasveld is hot'

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, dinsdag 4 oktober 2022
56 sec


Meld je aan voor non-infill praktijkdagen in 's-Hertogenbosch

Wie benieuwd is naar de ervaringen met non-infill kunstgrasvelden bij voetbalvereniging RKVV Emplina in 's Hertogenbosch, kan zich opgeven voor een zogenoemde praktijkdag waarop informatie gegeven wordt over de ontwikkeling, de aanleg en het onderhoud van deze velden.


Er is zo'n dag in november en een in maart volgend jaar. De gemeente 's Hertogenbosch, aannemer TopGrass, kunstgrasleverancier FieldTurf Tarkett en producent van onderhoudsmachines voor kunstgrasvelden GKB, delen hun ervaringen op deze dagen.

'Zeker nu de Europese Commissie in stemming heeft gebracht om polymeric infill (rubber en kunstrubber) op termijn niet langer toe te staan bij de aanleg van kunstgras sportvelden, zijn non-infill velden 'hot'. Organische infill is een acceptabel alternatief, maar de verkrijgbaarheid, slijtage en het intensieve onderhoud worden als belangrijke nadelen gezien. Non-infill kunstgras sportvelden lijken hiermee de echte toekomst te hebben', stelt Rob Heusinkveld, productmanager bij FieldTurff Tarkett.

Juiste onderhoud

'Het bevindt zich nog in de ontwikkelfase en ja: er zijn positieve en negatieve ervaringen. Toch lijkt de gemeente 's-Hertogenbosch een goede route te hebben gekozen', vertelt hij. Na drie jaar ervaring met een eerste non-infill kunstgras sportveld, zijn dit jaar zelfs twee nieuwe non-infillvelden van verschillende types aangelegd bij RKVV Emplina. Heusinkveld: 'Goede afstemming met de gebruikers, intensieve monitoring en het juiste onderhoud zorgen ervoor dat RKVV Emplina de twee non-infill kunstgrasvelden zonder veel negatieve ervaringen in gebruik heeft en dat positiviteit overheerst.'


Aanmelden

Belangstellenden voor de praktijkdag kunnen kiezen uit een bezoek op woensdag 23 november aanstaande of woensdag 15 maart volgend jaar. Aanmelden kan via een mail naar praktijkdagnoninfill@topgrass.nl, onder vermelding van de gewenste datum. Eind oktober ontvangen aanmelders een bevestiging van hun deelname met het complete programma en de locatiegegevens.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER