Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Langverwacht kunstgrasveld van Edel Grass verademing voor hockeyclub Kromme Rijn
De relatief jonge hockeyclub Kromme Rijn in Bunnik is flink aan het groeien. Vorig jaar is de Edel ID-mat van Edel Grass in gebruik genomen. Tot grote blijdschap van de sporters.
28-09-2018 189 sec
‘Geef ons maar de risico’s! Wij zien er kansen in’
De kwaliteit van velden en accommodaties wordt steeds meer beïnvloed door klimaatverandering, verlenging van het competitieseizoen en intensiever veldgebruik.
27-09-2018 257 sec
Overheid stimuleert goed en milieuvriendelijk onderhoud van natuurgrasvelden onvoldoende
Pogingen om natuurgrassportvelden goed en op milieuvriendelijke wijze te beheren, botsen regelmatig met de druk van een beperkt budget, een tekort aan kennis of gebrek aan tijd.
27-09-2018 309 sec
Nieuwe engerlingen in opkomst
Sinds een aantal jaren is er een nieuwkomer in engerlingenland in Italië. De engerlingen van de Japanse kever (Japanese beetle: Popillia japonica) vormen een geduchte plaag voor grasvelden in Noord-Amerika, die zich sinds zijn introductie in 1916 vanuit New Jersey zeer snel heeft verspreid over het continent. Henk Vlug over deze kever.
26-09-2018 186 sec
Exacter kun je het niet krijgen
Meten is weten en een veld keuren is ongelofelijk rekenkundig precisiewerk, blijkt vandaag bij voetbalvereniging SDOUC in Ulft.
25-09-2018 353 sec
Milieudiscussie infill stuit voorlopig op betonnen rand van enkele centimeters
De vermeende milieurisico’s van SBR blijven een heet hangijzer. Betonplaten met opstaande randen, die de kurkkorrels bij regenbuien op het veld houden, zouden weleens redding kunnen bieden.
20-09-2018 401 sec
Na drie jaar van ontwikkeling is de Leafmaster een feit
Professionele bladzuigers zijn er in vele soorten en maten. Maar hoe kun je zuigkracht op een kunstgrasveld zodanig toepassen dat wel het blad wordt opgezogen, maar de infill blijft liggen?
19-09-2018 263 sec
Verzandt de discussie over de acceptatie van kurkgranulaat?
Hoewel kurk momenteel bijzonder populair is als infill voor kunstgrasvoetbalvelden, ontbreekt het nog altijd aan een NOC*NSF-norm waarin is vastgelegd waaraan het granulaat moet voldoen.
18-09-2018 310 sec
Column van de hoofdredacteur: Boetekleed
Wij zijn met deze uitgave van Fieldmanager met opzet wat later naar de drukker gegaan, om nog wat commentaar op de laatste uitgave van Zembla mee te nemen.
14-09-2018 83 sec
Kunstgrasindustrie gaat Europese vuist maken
De aanstelling van Stefan Diderich als nieuwe voorzitter van de European Synthetic Turf Organisation (ESTO) moet helpen om een nieuwe wind door de Europese kunstgrasmarkt te laten waaien. Wat zijn zijn plannen en wat staat ons te wachten?
14-09-2018 352 sec
Revolutionaire renovatie in het oudste tennisstadion van Nederland
De Haagse Lawn Tennis Club (HLTC) de Metselaars in Scheveningen is er weer helemaal klaar voor. Hun centercourt is geheel onder handen genomen door de Oosthoek Groep.
13-09-2018 430 sec
Chemievrij onkruidbeheer op sportvelden en golfbanen
Welke onkruiddetectiemogelijkheden zijn er? En welke preventieve en curatieve methoden en middelen zijn praktisch toepasbaar als alternatief? Youri Gijsen en Mike van Hooff deden er onderzoek naar.
06-09-2018 188 sec
Europa roept halt toe aan btw-voordeel voor sportaccommodaties
Nadat begin november werd aangekondigd dat het kabinet plannen had om de sportvrijstelling per 1 januari 2019 te wijzigen, is het alternatief net voor het zomerreces ingediend.
10-08-2018 303 sec
Column: Anders leren denken
Een verandering in het klimaat valt dan ook niet te ontkennen: we krijgen in de toekomst meer te maken met weersextremen. Extreem droog of extreem nat. Wen er maar aan, stelt Paul van Berkel van Van Kessel Sport en Cultuurtechniek.
13-07-2018 124 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER