Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
'Goed doorzaaien geeft een kwaliteitsboost'
Na een lange koude periode is voor het sportveldbeheer het seizoen weer begonnen. Nu op de juiste manier doorzaaien geeft een kwaliteitsboost waar velden het hele jaar van profiteren. Het is om die reden dat de nieuwe Advance DDS-methode snel opgang maakt bij renovatie en groot onderhoud.
01-04-2018 10 sec
Noordwijk reinigt hockeyvelden met biologisch afbreekbaar middel
In 2014 bracht Aad van Oosten het biologische afbreekbare reinigingsmiddel KG Reiniger voor kunstgrasvelden, tennisbanen en atletiekbanen op de markt.
01-04-2018 5 sec
Hybridesportveld, gras en kunstgras: kwaliteit en krachten gebundeld
Fieldmanagers die natuurgras een warm hart toedragen, moeten de komst van hybridegrasvelden als een welkome aanvulling zien. Gras wordt al decennia gebruikt op voetbalvelden.
01-04-2018 6 sec
Kees van Oostenrijk: 'Wethouders moeten hun hoofd niet laten hangen'
De overheid is momenteel erg actief met het beschermen en waarschuwen van burgers tegen zogenaamd nepnieuws. Of het prettig is dat de overheid bepaalt wat ‘acceptabel’ of ‘onacceptabel’ nieuws is, laten we maar even in het midden.
01-04-2018 9 sec
De Vario-transmissie was één van de hoofdpunten
Wethouder Bouke Arends van de gemeente Emmen nam op 7 februari de sleutels in ontvangst van vijf nieuwe Fendt-tractoren, waarvan drie met Ransomes 5/7-kooimaaiers.
01-04-2018 6 sec
Gaan we eindelijk van 3G naar 4G?
Er staat druk op ingestrooide kunstgrasvelden. De goedkoopste en bewezen varianten, die met SBR-granulaat, zitten maatschappelijk gezien in zwaar weer.
01-04-2018 5 sec
Van Kessel Sport en Cultuurtechniek introduceert SportDrain
In samenwerking met betonmortelproducent Mebin (onderdeel van HeidelbergCement Group) introduceert Van Kessel Sport en Cultuurtechniek SportDrain, dé duurzame maatwerkfundering voor sportvelden.
01-04-2018 5 sec
De kurk is van de fles
Na de ophef veroorzakende Zembla-uitzendingen over SBR-rubber kon de kurk van de fles voor de kurk-infill-leveranciers: kurk wordt vaker ingezet als alternatief voor rubber-infill.
01-04-2018 6 sec
Elk goed sportveld begint met een gelijke ondergrond
Een goede fundering is de basis bij elk civiel werk, maar ook in de cultuurtechniek. Sportvelden en tennisbanen hebben een onderbaan nodig die perfect verdicht is voor een goede stabiliteit en afwatering, wat uiteindelijk zorgt voor een egale strakke toplaag.
01-04-2018 9 sec
Voorliefde voor kunstgras bij voetbalbestuurders lijkt te verwaaien
Met de komst van een aantal nieuwe bestuurders bij de KNVB waait er een nieuwe wind met betrekking tot kunstgras en de rol die het speelt in het betaald voetbal. Maar of die wind fris te noemen is, hangt af van de belangen die je vooropzet.
01-04-2018 10 sec
Techniek tilt het vak naar een hoger niveau
Marc Grooteman, sportveldadviseur van Holland Sport en onlangs verkozen tot Fieldmanager of the Year (FotY) 2018, heeft een voorkeur voor innovaties.
01-04-2018 6 sec
Zet spelbeleving weer op nummer 1
De huidige discussie rond sportveldenbeheer lijkt alleen nog maar te gaan over kunstgras. We maken er een soort rakettechnologie van. En het gaat maar door: nu gaan we wéér nieuwe normen ontwikkelen voor infill.
01-04-2018 8 sec
'Soms ligt de mat er hier net zo bij als in De Kuip’
In deze editie van Club in Beeld: FC Lisse, een bloeiende voetbalvereniging afkomstig uit de Bollenstreek. Met een eerste elftal dat uitkomt in de Tweede Divisie en een grote jeugdopleiding mag FC Lisse gerust tot de grootste voetbalverenigingen van ons land gerekend worden.
01-04-2018 11 sec
‘Onzichtbaar hulpje’ maait het sportveld ook op commando
Een automatische grasmaaier die voor jou 24/7 het werk doet en ook nog desgevraagd verslag uitbrengt van zijn werkzaamheden, bespaart al gauw een medewerker. Een bezoekje aan Husqvarna in het noordoosten van Engeland maakt duidelijk dat er meer voordelen aan een robotmaaier zitten.
01-04-2018 10 sec
Prograss is back in business
Het wordt nu afwachten hoe het hernieuwde Prograss zijn plek gaat vinden en behouden in de sportveldenmarkt.
01-04-2018 4 sec
Precisielandbouw in het toeristische hart van Amsterdam
Een opvallend onderzoek in 2017 toonde aan dat niet het Paleis op de Dam, de grachten of het Achterhuis het meest gefotografeerde stukje Amsterdam zijn, maar de gigantische I amsterdam-letters op het Museumplein.
01-04-2018 8 sec
Schalke04 kiest voor AAA-LUX
Onlangs leverde AAA-LUX de LED verlichting voor de eerste velden van het gerenoveerde trainingscomplex van Schalke04 in Gelsenkirchen. De huidige nummer twee van Bundesliga traint vanaf nu onder LED verlichting uit Nederland.
01-04-2018 6 sec
The best alternatieve to nature
Eerst is er plezier en passie. Dan de wil om je talent met inzet en hard werken te ontwikkelen en het maximale uit jezelf te halen. Het beste materiaal is dan van onschatbare waarde. Om blessures te voorkomen en te kunnen presteren op jouw topniveau!
01-04-2018 9 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER