Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Marc Vercammen, Desso Sports Systems: ‘Fifa Preferred Producer is eigenlijk overbodig voor Nederland’
Het Fifa Preferred Producer-programma, dat in 2011 door de Fifa werd geïntroduceerd, was erop gericht om eindgebruikers beter in staat te stellen het kaf van het koren te scheiden. Tegenwoordig staat bijna elke grote producent op de lijst, die bovendien twee niveaus heeft. Heeft het FPP nog waarde?
01-12-2014 12 sec
Grasgids 2015: De leidraad voor elke Fieldmanager
Wat is voetballen zonder echt gras? Steeds vaker duiken er berichten in de pers op dat voetballers het liefst kiezen voor een echt natuurgrasveld. En dat is begrijpelijk. Gras geeft het echte voetbalgevoel weer. Voetballen is modder aan je benen en de geur van het gras in je neusgaten.
01-12-2014 11 sec
Kunstgras heeft een imagoprobleem
BN DeStem vroeg de aanvoerders waarom ze een voorkeur hebben voor natuurgras of kunstgras. Opvallend vaak kwamen dezelfde antwoorden terug: kunstgras is stug, moeilijk te bespelen en de kans op blessures is groot.
01-12-2014 7 sec
Waar ligt de oorzaak van lage kwaliteit gravelbanen?
Om een graveltennisbaan in goede conditie te houden is regelmatig en kundig onderhoud noodzakelijk. Toch toont een discussie op het forum van De Fieldmanager aan dat dat alleen niet voldoende is. Gezien de reacties werpt de vraag zich daarom op: wordt het niet eens tijd om de norm tegen het licht te houden?
01-12-2014 12 sec
Tegenprestatie leveren voor uitkering
In het kader van de nieuwe Participatiewet kunnen gemeenten vanaf 1 januari 2015 inwoners met een bijstandsuitkering verplichten om 'vrijwilligerswerk' te verrichten op bijvoorbeeld sportvelden. Bij Het Wedde in Voorschoten worden deze mensen echter al sinds anderhalf jaar ingezet. 'Als organisatie hebben wij hierin ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen,' vindt Gerard van Hal, directeur van Het Wedde.
01-12-2014 12 sec
Nationaal Sportvelden Congres Willem II Stadion over verduurzamen, samenwerken en innoveren
Op 20 november 2014 werd voor de achtste keer het Nationaal Sportvelden Congres gehouden in het Willem II-stadion in Tilburg. Er waren dit jaar drie thema's, te weten verduurzamen, samenwerken en innoveren.
01-12-2014 8 sec
Theo van Rossenberg winnaar Fieldmanager of the Year 2015
Op donderdag 20 november 2014 is Theo van Rossenberg van Jos Scholman BV Uitgeroepen tot Fieldmanager of the Year 2015. Dit gebeurde tijdens de achtste editie van het Nationaal Sportvelden Congres, dat werd gehouden in het Willem II-stadion in Tilburg. Theo van Rossenberg was een van de vier genomineerden. Collega-genomineerden waren Jacco Meijerhof van Hofmeijer Civiel- en Cultuurtechniek, Eddy de Boer van BTL Realisatie en Eduard Kruiper van de gemeente Hellendoorn.
01-12-2014 16 sec
Wim Kerkhofs winnaar Fieldmanager High Potential 2015
Op donderdag 20 november 2014 is tijdens het Nationaal Sportvelden Congres in het Willem II Stadion in Tilburg voor de tweede keer de prijs Fieldmanager High Potential uitgereikt. Wim Kerkhofs van de Belgische betaaldvoetbalorganisatie KRC Genk is uitgeroepen tot Fieldmanager High Potential 2015. De andere genomineerde was Martine Beisiegel van de gemeente Tiel.
01-12-2014 11 sec
Ah Vrij wint Green Innovation Award 2014 Sport
Op donderdag 20 november 2014 is tijdens het Nationaal Sportvelden Congres in het Willem II-Stadion in Tilburg voor de eerste keer de Green Innovation Award uitgereikt in de categorie Sport. Het concept 'Geen garantie maar speelgarantie' van AH Vrij is de winnaar van deze award.
01-12-2014 10 sec
Jaarlijks onderhoud is het puntje op de i
Jarenlang legde De Peinder uit Hazerswoude-Dorp zich voornamelijk toe op grond-, weg- en waterbouw. Daarnaast werden ook sportvelden onderhouden. Maar was die verhouding in werkzaamheden er eerst een van tachtig tot twintig procent, nu is dat precies andersom. Sterker nog: 'Onze prioriteit ligt nu voornamelijk in de sport en dat breidt zich nog steeds uit,' vertelt André de Peinder, die samen met zijn neef Piet de Peinder aan het roer staat van dit bedrijf.
01-12-2014 16 sec
Kunstgras versus Natuurgras
De afgelopen maanden gebeurde er iets bijzonders: een felle publicitaire strijd tussen de voor- en tegenstanders van kunstgras. Een strijd die zich met name richtte op het explosieve succes van kunstgras in het betaald voetbal. Zo’n discussie is boeiend, vooral ook omdat in het heetst van de strijd ook totaal onhaalbare zaken worden gesuggereerd, zoals een compleet verbod op kunstgras. Voor de vakwereld zal het daarnaast ook gaan om de kwaliteit van natuurlijk gras. Waarom richt de discussie zich daar niet veel meer op?
01-12-2014 17 sec
Afmaaien
Deze maanden is er iets gebeurd wat eigenlijk niemand verwacht had: er vindt zowaar een soort publiek debat plaats over kunstgras. Oké, dit wordt gevoerd door een hele klocht BVO-haantjes, die waarschijnlijk het verschil tussen nepsprieten en echt gras niet eens zien en die doorgaans de laatste veertig jaar ook niet meer op een voetbalveld hebben gestaan.
01-12-2014 11 sec
Toon Gerbrands, Alg.Directeur PSV

01-12-2014 1 sec
Paul Haarhuis, Hoofdbondscoach KNLTB

01-12-2014 1 sec
Ton van der Schoot & Rob van der Horst, Oranje Rood

01-12-2014 2 sec
Paul Haarhuis, KNLTB Hoofdbondscoach

01-12-2014 1 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER