Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

AH Vrij bouwt nieuw trainingscomplex voor ADO Den Haag in Zuiderpark

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, woensdag 23 oktober 2024
67 sec


AH Vrij Groen, Grond en Infra verzorgt de aanleg van de nieuwe trainingslocatie voor het eerste elftal van ADO Den Haag op het Zuiderpark. De voetbalclub keert in de loop van volgend jaar terug naar deze historische plek. Tot 2007 speelde ADO Den Haag namelijk haar wedstrijden in het Zuiderparkstadion in het Zuiderpark. De vrouwen blijven gebruik maken van de trainingsfaciliteiten op Sportpark Prinses Irene in Rijswijk.


Bijzonder aan dit project is dat AH Vrij niet alleen de uitvoering verzorgt, maar ook als bouwteam betrokken was bij de uitwerking van het ontwerp naar uitvoeringstekeningen. In samenwerking met opdrachtgever Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn (OCW) van de gemeente Den Haag en ADO Den Haag heeft AH Vrij de ideeën en wensen vertaald naar nauwkeurige technische tekeningen, waarna de vergunningen konden worden aangevraagd.

Hybride grasvelden

Half juli is gestart met de uitvoering. Om het beoogde trainingscomplex te kunnen realiseren is het aanwezige kunstgrasveld verwijderd, zijn bestaande opstallen waar mogelijk gesloopt en is het multifunctionele veld, waar de Haagse Hogeschool gebruik van maakt, verplaatst. Daarna is gestart met de aanleg van twee nieuwe hybride grasvelden met dezelfde specificaties als het stadionveld én de realisatie van extra parkeerplaatsen, inclusief laadvoorziening. Ook alle ondergrondse en bovengrondse infra en verdere terreininrichting wordt door AH Vrij verzorgd. Denk hierbij aan de drainage, het beregeningssysteem, verlichting, de vier meter hoge hekwerken en groenvoorziening.


Andere stappen

Voordat gestart kon worden met de uitvoering , waren er nog wel een aantal andere stappen te zetten. De locatie in het Zuiderpark was namelijk nog in gebruik door voetbalvereniging HDV. Deze club heeft een nieuwe locatie gekregen in stadsdeel Escamp. Het oude honkbalveld dat hier lag is door AH Vrij verwijderd, waarna een kunstgrasveld en natuurgrasveld zijn aangelegd en het terrein verder is ingericht. Een aantal werkzaamheden worden in 2025 afgerond. Bij de nabij gelegen sportvereniging S.C.S.V. De Ster verzorgt AH Vrij de renovatie van een natuurgrasveld en de aanleg van een kunstgrasveld met waterberging. Dat project wordt eind 2024 opgeleverd.


LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Grote merken keren terug op Saltex 2024
woensdag 30 oktober 2024
t/m donderdag 31 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024
Tweedaags evenement Turftech24 bij KRC Genk
dinsdag 12 november 2024
t/m woensdag 13 november 2024
Fleetexpo
woensdag 13 november 2024
t/m donderdag 14 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER