Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

BSNC genomineerd voor duurzaamheidsprijs Mans Lejeune 2024

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, donderdag 3 oktober 2024
60 sec


De Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek (BSNC) is genomineerd voor de Mans Lejeune Award 2024. De BSNC is 'verheugd' en 'trots'. Deze prestigieuze prijs is bedoeld om de meest duurzame en milieuvriendelijke initiatieven binnen brancheorganisaties te erkennen en te belonen. Op 31 oktober wordt op het jubileumcongres van Lejeune Association Management in Madurodam in Den Haag bekend wie er met het award naar huis mag gaan.


De BSNC vindt de zorg voor de leefomgeving bij de aanleg, het onderhoud en de renovatie van kunstgras essentieel. Zij neemt, in haar rol als brancheorganisatie, de verantwoordelijkheid om kennis hierover te ontwikkelen en verspreiden. De BSNC heeft daarom - in nauwe samenwerking met partners binnen en buiten de sportsector - de 'Handreiking Zorgplicht milieu voor kunstgrasvelden' ontwikkeld.

Standaard

Deze Handreiking geeft invulling aan Nederlandse en Europese wet- en regelgeving door het voorstellen van praktische zorgplichtmaatregelen. De Handreiking is inmiddels de facto standaard voor de gehele sportsector. BSNC is door Lejeune Association Management erkend voor de succesvolle samenwerking op het gebied van duurzaamheid en meer specifiek voor de aandacht voor de zorgplicht milieu bij de aanleg, onderhoud en renovatie van kunstgrasvelden. De BSNC-publicatie 'Handreiking zorgplicht milieu kunstgrassportvelden'wordt daarom gewaardeerd met een nominatie.


Geüpdatete versie

Dit najaar verschijnt een geheel geüpdatete versie van de Handreiking met verdere verbreding van onderwerpen en aanscherping van zorgplichtmaatregelen. Ook zijn dan de uitkomsten bekend van een onderzoek naar de effectiviteit van zorgplichtmaatregelen.


De Mans Lejeune Award

De Mans Lejeune Award is een erkenning van innovatieve samenwerking en duurzame ontwikkeling binnen de sector. Dit jaar richt Mans Lejeune zich op brancheorganisaties en beroepsorganisaties met een ondernemende achterban die een voortrekkersrol hebben gespeeld in verduurzaming. Met vier zorgvuldig geselecteerde criteria wil Mans Lejeune de organisaties bekronen die met hun visie, betrokkenheid, operationele samenwerking en transparante rapportage de weg vooruit hebben gebaand.

LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Grote merken keren terug op Saltex 2024
woensdag 30 oktober 2024
t/m donderdag 31 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024
Tweedaags evenement Turftech24 bij KRC Genk
dinsdag 12 november 2024
t/m woensdag 13 november 2024
Fleetexpo
woensdag 13 november 2024
t/m donderdag 14 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER