Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Waadhoeke maakt overstap naar hybride Grassmaster-velden

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, maandag 26 augustus 2024
53 sec


Gras als het kan, kunstgras als het moet: dat is de essentie van het sportbeleid dat de Friese gemeente Waadhoeke in 2019 opstelde. “Met onze hoeveelheid speeluren en de grote hoeveelheid beschikbare ruimte kunnen we het best uit de voeten met hybride-voetbalvelden”, aldus wethouder Kees Arendz.

Het Grassmaster-veld op sportpark De Lytse Trije in Sexbierum, dat op 19 juli is gezaaid en inmiddels al 4 keer is gemaaid. Op 26 augustus worden de kunstgrasvezels aangebracht.
Het Grassmaster-veld op sportpark De Lytse Trije in Sexbierum, dat op 19 juli is gezaaid en inmiddels al 4 keer is gemaaid. Op 26 augustus worden de kunstgrasvezels aangebracht.

Antea Sport verzorgt de ombouw van de voetbalvelden voor de Friese gemeente.

Gedegen onderzoek
In 2021 startte de gemeente Waadhoeke met het doorvertalen van het sportbeleid in een beheer- en onderhoudsplan. Dat gebeurde in nauw overleg met de verenigingen, vertelt fieldmanager Rene Kamstra. "We hebben samen onderzocht welke voetbalvelden het best zouden passen bij de bezettingsgraad van onze verenigingen. Daarbij zijn we geholpen door Erik Baas, die eerder KNVB-verenigingsadviseur voor Friesland is geweest."

Hybride Grassmaster-voetvalvelden
De werkgroep kwam uiteindelijk tot de conclusie dat hybride-voetbalvelden het best passen bij het gebruik en de beschikbare ruimte van de voetbalverenigingen. "Toen die uitkomst er eenmaal lag, stond het voor ons als een paal boven water dat we Grassmaster-velden wilden. Deze velden kunnen we goed zelf schoon houden. Dat is met andere hybride-velden niet altijd het geval. Als we de velden om het jaar scheren, kunnen we met een schone lei beginnen", aldus Kamstra.

Vier voetbalvelden omgebouwd
Antea Sport is momenteel volop bezig om de ombouw naar gras en hybride te realiseren. Dat gebeurt op twee sportaccommodaties binnen de gemeente: op sportpark De Lytse Trije in Sexbierum worden twee voetbalvelden omgebouwd tot een Grassmaster-veld en een wetra-veld. Ook op het grootste complex binnen de gemeente - sportpark Schatzenburg in Menaam - maken twee oude velden plaats voor twee nieuwe velden. Dit zijn allebei Grassmaster-velden.


LEES OOK

LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Grote merken keren terug op Saltex 2024
woensdag 30 oktober 2024
t/m donderdag 31 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024
Tweedaags evenement Turftech24 bij KRC Genk
dinsdag 12 november 2024
t/m woensdag 13 november 2024
Fleetexpo
woensdag 13 november 2024
t/m donderdag 14 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER