Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Vraag naar kunstgras blijft groeien volgens rapport van AMI

NIEUWS
KUNSTGRAS
SPORTVELDEXPLOITATIE
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, dinsdag 16 juli 2024
80 sec


De Engelse organisatie AMI heeft een nieuw rapport over de wereldwijde markt voor kunstgras uitgebracht met de titel 'Artificial Turf Global Market 2024'.


De tiende editie van dit tweejaarlijkse rapport biedt een uitgebreide sectoranalyse tot 2027, met aandacht voor duurzaamheid, economische uitdagingen en regionale trends die de markt vormgeven. Het rapport bevat onafhankelijke kwantitatieve analyses en geeft een gedetailleerd overzicht van de marktprestaties van de afgelopen 18 maanden en de verwachte groei in de komende vijf jaar.

Uitdagingen

De sector staat volgens het AMI-rapport nog steeds voor vele uitdagingen, voornamelijk op het gebied van duurzaamheid en perceptie. Deze uitdagingen omvatten PFAS, primaire en secundaire microplastics en recycling aan het einde van de levensduur. Deze uitdagingen bieden volgens de rapporteurs ook kansen. Een voorbeeld hiervan is het op handen zijnde verbod op polymeer-infill in Europa, wat een domino-effect zal hebben op de ontwikkeling van natuurlijke alternatieven, hoogstwaarschijnlijk organische mengsels, en de vraag naar schokpads zal vergroten.


Met het vervangingssegment van de sportmarkt dat in 2023 weer toenam tot 41% (net iets meer dan 70 miljoen vierkante meter) en naar verwachting zal stijgen tot 90 miljoen vierkante meter in 2027, zijn er volgens het rapport dringend oplossingen en capaciteiten voor recycling aan het einde van de levensduur nodig.

Vraag

Het rapport verwacht een gestage groei, hoewel eindgebruikers terughoudend zijn om weer op het niveau van voor de pandemie te besteden. Ondanks aanhoudende milieu- en veiligheidszorgen, biedt de markt groeipotentieel voor de komende vier jaar, met de nadruk op productinnovatie, automatisering, het veranderende klimaat en voortdurende verstedelijking. In 2021 overtrof de vraag naar landschaps- en recreatieproducten voor het eerst de sportvraag. In 2023 zette deze verschuiving zich voort, hoewel de groei in landschapsproducten vertraagde en de vraag naar sportproducten weer toenam na een daling door de pandemie, zo is te lezen in het rapport.


De vraag naar landschaps- en recreatieproducten wordt sterk gedreven door verbeterde producten, betere distributiekanalen en lagere prijzen. Kopers verlangen naar esthetische en tactiele ontwikkelingen, met als doel dat kunstgras meer lijkt op en aanvoelt als natuurlijk gras. Dit wordt bereikt door verbeterd gebruik van garencombinaties, kleuren en texturen. Kunstgras wordt steeds vaker gebruikt op plaatsen waar natuurlijk gras niet gebruikt wordt, zoals bij binnenhuisdecoraties.

Sportsector

Ook de sportsector groeit, met een toenemende deelname van vooral jonge en vrouwelijke spelers, wat eisen stelt aan de beschikbaarheid van velden. Dit, samen met het veranderende klimaat, leidt ertoe dat veel gemeenschapsvoorzieningen kiezen voor kunstgras.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Open dag AH Vrij
zaterdag 21 september 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Grote merken keren terug op Saltex 2024
woensdag 30 oktober 2024
t/m donderdag 31 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER