Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Probleemloos kloppen op veld sc Heerenveen met nieuwe hersteltool

ARTIKEL
PRODUCTNIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, maandag 1 juli 2024
97 sec


De grasvrijwilligers bij sc Heerenveen beschikken het komende seizoen over een gepersonaliseerde hersteltool waarmee ze de stadiongrasmat kunnen 'kloppen'. Het gaat om een nieuw ontworpen handgereedschap dat fabrikant DeWit in het Groningse Kornhorn gemaakt heeft in overleg met Gertjan Hilarius, de fieldmanager van de Friese voetbalvereniging en Fieldmanager of the Year 2023.


Hilarius zocht een stevig gereedschap waarmee hij en zijn team kleine beschadigingen aan de grasmat kunnen herstellen in de rust en na de wedstrijd. 'Wij hebben een hybride-veld en daar kun je niet prikken, maar moet je kloppen. De herstelvorken die wij tot nu toe gebruikten, waren niet echt geschikt. Ik kon de tanden er wel af slijpen, maar daardoor werd het harkgedeelte slapper en verboog het op den duur. De steel was ook te kort en brak daardoor sneller.' Vandaar dat hij graag een steviger stuk gereedschap wilde.

Simpel

Samen met Marcel Kok, accountmanager Nederland bij DeWit, ging hij op zoek naar een oplossing. Er moest een herstelvork komen met een langere steel en extra versteviging voor het harkgedeelte. Deze zoektocht duurde niet lang. 'Eigenlijk was de oplossing heel simpel', zegt Kok. 'Vanuit mijn vorige baan kende ik asfaltharken, waarmee je losse stukjes asfalt na het storten wegharkt en de zijkanten van het asfalt aanduwt. Dit principe pas je eigenlijk ook toe op een grasmat als je de wonden wilt herstellen, zoals Gertjan het noemt.'


'De voetbalwereld is een mooie nieuwe markt voor ons'

Aan beide zijden werd een extra beugel gelast vanaf de uiterste punten van de hark naar het huisje waarin de steel zit. En zo werd de nieuwe hersteltool geboren. Voor de voetbalgekke Kok was het een mooie opdracht en hij hoopt met deze vinding meer voetbalclubs te bereiken. 'Ik ben al in gesprek met Rowin Jansen van FC Groningen', zegt hij. Bovendien is hij met Gertjan Hilarius bezig met de ontwikkeling van nog een ander stuk handgereedschap voor fieldmanagers bij voetbalclubs. 'De tekening is al gemaakt, maar ik kan er verder nog niet zoveel over zeggen. De voetbalwereld is een mooie nieuwe markt voor ons, die ik als echte voetbalfan graag wil bedienen', zo blikt Kok vooruit.

Vrijwilligers

Als extraatje kunnen de nieuw ontworpen hersteltools gepersonaliseerd worden met behulp van de laser die DeWit in huis heeft. Hilarius heeft gebruikgemaakt van dit idee uit de koker van Kok. In elke steel staat nu het logo van sc Heerenveen en de naam van een van de vrijwilligers die hem helpen op wedstrijddagen. Hilarius: 'Wij hebben tien vrijwilligers. Zij vinden het harstikke mooi en het is natuurlijk ook een blijk van waardering voor hen. Als ze er ooit mee stoppen, krijgen ze de vork mee als aandenken en bedankje.' Zelf hebben Hilarius en de leden van zijn grasteam ook een hersteltool met hun naam erin gelaserd. Komend voetbalseizoen maken de vorken hun officiƫle debuut. 'Uiteraard is het ontwerp eerst getest en goed bevonden', zegt een tevreden Hilarius.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER