Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

SGL, Barenbrug, Vos Capelle en ICL delen inzichten over duurzaam grasziekte-management

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Derk Pelle, vrijdag 26 januari 2024
73 sec


Geslaagde BVO-dag bij RKC Waalwijk

Gras en kou zijn normaal gesproken geen goede match, maar dinsdag 9 januari wel. In het Mandermakers Stadion van RKC Waalwijk vond namelijk de 14e BVO-dag plaats, georganiseerd door event-partners SGL, Barenbrug, Vos Capelle en ICL. Deze editie werd goed bezocht door professionals uit het hele land.


Gastspreker James Ward, Deputy Stadium Grounds Manager van Tottenham Hotspur, deelde zijn ervaringen met betrekking tot het bestrijden van grasziekten bij de Londense club. James besteedde in zijn presentatie aandacht aan zijn persoonlijke achtergrond, veelvoorkomende grasziekten, de Integrated Pest Magament-benadering van het team in Londen, preventiemaatregelen en de bijzonderheden die komen kijken bij het opslaan en managen van een professioneel sportveld (in een afgesloten ruimte).

James Ward
'Evenementen zoals de BVO-dag, waar iedereen samenkomt om te leren, te netwerken en idee├źn te delen, zijn ontzettend leerzaam. De dag en de locatie waren uitstekend. Ik kijk ernaar uit om in de toekomst weer aanwezig te zijn op de BVO-dag en iedereen weer te zien', aldus James Ward.

De behandeling van sportveldziektes

Namens de deelnemende bedrijven gaven Dr. Irene Vroegop (SGL), Martin Vrieze (Barenbrug) en Dr. Andy Owen (ICL) de nieuwste inzichten rondom de ontwikkeling en van de behandeling van twee 'nieuwe' sportveldziektes: Grey Leaf Spot en Bacterial Wilt. Deze oprukkende ziekten vormen meer en meer een serieuze bedreiging voor onze sportvelden. Ondanks de dreiging kunnen we samen veel doen door specifieke behandeling en methoden toe te passen en zo de kostbare grasmat weerbaar maken en houden.Het discussiepanel
Daarnaast werd er geluisterd naar de ervaringen van Henk Slootweg (AH Vrij), Thimo de Nijs (RKC Waalwijk) en Jan Dijkhuizen (AZ Alkmaar), die samen het discussiepanel vormden. Met hun 'slimme oplossingen voor gezond gras' probeerden de panelleden de antwoorden van de aanwezigen zo goed mogelijk te beantwoorden, onder leiding van moderator Arjan Knottnerus.

Vervolgens gingen de aanwezigen richting het veld om, ondanks de lage temperaturen en het bevroren gras, eens goed naar de grasmat te kijken en meer te horen over de specifieke werkprocessen van het team van RKC. Deze informatieve dag werd afgesloten met een welverdiend hapje en drankje, dat gelegenheid bood om bij te praten en ervaringen uit te wisselen.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER