Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Proef met robotmaaier op voetbalvelden in gemeente Bladel

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, donderdag 20 april 2023
64 sec


De gemeente Bladel zet een robotmaaier in op de sportvelden van voetbalvereniging Hoogeloon. De maaier wordt gebruikt om het gras van de voetbalvelden te maaien voor een periode van minimaal vier jaar. Het gaat om een proef.

De Belrobotics robotmaaier
De Belrobotics robotmaaier

Aannemersbedrijf Van Wijlen uit Sprang Capelle doet sinds maart vorig jaar het onderhoud van de sportvelden in deze gemeente. Het doel van deze samenwerking is om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de grasmat verbetert en er bijvoorbeeld minder onkruid in de grasmat zit. Het herstel en het onderhoud van de velden bestaat uit verschillende maatregelen, maar het regelmatig maaien van de grasvelden is een maatregel die het vaakst voorkomt. Van Wijlen maait de velden normaal gezien met een grasmaaier.

Onkruid

Voetbalvereniging Hoogeloon heeft gevraagd of het mogelijk is om een robotmaaier in te zetten. De vereniging is daardoor minder afhankelijk van de inzet van Van Wijlen. Ook is de verwachting dat met een robotmaaier het nog makkelijker is om onkruid te bestrijden. Van Wijlen is bereid om als proef deze alternatieve aanpak uit te proberen op de voetbalvelden van Hoogeloon. Er wordt tijdens de proef gebruikgemaakt van een robotmaaier van Belrobotics, type Big mow 2050.


Davy Jansen, wethouder gemeente Bladel, is blij met de nieuwe grasmaaier. Op de website van de gemeente zegt hij: 'Een goed onderhouden sportveld is erg belangrijk voor het sportplezier. Met de inzet van deze robotgrasmaaier hopen we dat het makkelijker is om de sportvelden te onderhouden. Bovendien is een robotmaaier milieuvriendelijker dan een gewone grasmaaier. De robotmaaier werkt namelijk op stroom in plaats van diesel of benzine. De stroom komt weer van de zonnepanelen op het dak van het clubhuis. Win-win dus!'

Vervolg

Het resultaat en het effect van deze maaier zal voortdurend worden bekeken en worden afgestemd tussen de drie betrokken partijen. Over enkele jaren kan er gekeken worden of er een vervolg kan komen op deze proef.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
PJM Wolvers
Thursday 20 April 2023
Goedendag,

Onze stichting die oa zorgt voor het onderhoud van de natuurlijke grasvelden in onze gemeente Kaag en Braassem is zoals u zult begrijpen erg geïnteresseerd in de uitkomsten van deze proef met robotmaaier.
Wilt u ons svp op de hoogte houden?

Met vriendelijke groet,
Paul Wolvers ( voorzitter SBGB)
Wijnand Meijboom
Friday 21 April 2023
Hallo Paul,

Ik heb jouw vraag doorgestuurd naar de gemeente Bladel.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER