Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Voetbalvelden zonder performance-infill nu ook in 't Harde en Hoogeveen

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, woensdag 19 april 2023
71 sec


Steeds meer voetbalclubs ontdekken het: op voetbalvelden zonder performance-infill kun je aangenaam voetballen. Antea Sport heeft een geheel eigen visie op deze non-infill-voetbalvelden en die slaat duidelijk aan. Ook in 't Harde en in Hoogeveen kunnen ze daar inmiddels over meepraten.


Antea Sport heeft de ervaringen met de non-infill-voetbalvelden van de eerste generatie gebruikt om dit veld verder te ontwikkelen. Daarbij is onder andere de vezelsamenstelling verder uitgebalanceerd. Daarnaast bevat het veld een klein laagje speciale minerale infill. Deze houdt de vezels overeind en zorgt dat je als voetballer optimale grip hebt. De onderbouw en speciale shockpad zorgen samen voor goede sporttechnische eigenschappen en een uitstekende spelbeleving.

Eén van de nieuwste voetbalvelden zonder polymerische performance-infill ligt bij SV 't Harde. Antea Sport installeerde het kunstgrasveld daar in opdracht van de gemeente Elburg, ter vervanging van een voormalig natuurgrasveld. De ombouw naar kunstgras zorgt dat SV 't Harde een veelvoud aan speluren op het veld kwijt kan. De ProPlay-foamlaag onder het veld is gemaakt van 100% gerecycled kunststof, waardoor bouwstoffen volledig circulair worden hergebruikt.

De specialisten van J&E Sports installeerden vervolgens het nieuwe, van FieldTurf Tarkett afkomstige kunstgrasveld. Wethouder Henk Wessel opende het nieuwe veld. 'Het nieuwe veld wordt nu voornamelijk als trainingsveld gebruikt, maar ook specifiek voor junioren, senioren en G-voetbal. Als wethouder ben ik enorm blij met deze duurzame oplossing waar veel voetbaldisciplines gebruik van kunnen maken', aldus de wethouder.

Hoogeveen

Ook een stukje hogerop, in Hoogeveen, ligt een soortgelijk systeem van Antea Sport. Omdat de toplaag van het pupillenveld bij HZVV na jaren van intensief gebruik moest worden vervangen, greep de gemeente Hoogeveen haar kans om in te zetten op vernieuwing en innovatie. Antea Sport speelde in op deze behoefte en realiseerde een duurzaam nieuw kunstgras voetbalveld zonder polymerische performance-infill. Op verzoek van de gemeente werd de bestaande fundering hergebruikt. In samenwerking met ProPlay werd een gerecyclede foamlaag toegepast om de sporttechnische eigenschappen te waarborgen. De specialisten van J&E Sports installeerden vervolgens een nieuwe Edel TwinBlade kunstgrastoplaag. Ook dit voetbalveld is inmiddels in gebruik genomen en ook hier zijn de eerste reacties positief.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER