Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Rewetta hockeybal vermindert drastisch watergebruik op hockeyvelden

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Fleur Dil, dinsdag 14 maart 2023
64 sec


Belgisch innovatiebedrijf MakinH ontwikkelt slimme oplossing om hockeyvelden te bevochtigen met minimale hoeveelheid water.

Een aantrekkelijk en professioneel hockeyveld heeft een uitgebreide besproeiing nodig van meer dan 20.000 liter water. Op jaarbasis betekent dit voor één hockeyveld miljoenen liters aan water. Het Belgische innovatiebedrijf MakinH bedacht een creatieve oplossing om het watergebruik op hockeyvelden te reduceren met de rewetta hockeybal. Deze hockeybal bevat een minimale hoeveelheid water, dat tijdens het spelen een film van druppeltjes afgeeft om zo het veld te bevochtigen. Deze vinding leverde het bedrijf een nominatie voor de Gouden Gieter op.

Dagmar D’hooge presenteert een innovatie op de Vakbeurs Sportaccomodaties; de natte hockeybal
Dagmar D’hooge presenteert een innovatie op de Vakbeurs Sportaccomodaties; de natte hockeybal

'In een wereld waarin klimaatverandering plaatsvindt, zijn zulke hoeveelheden watergebruik niet langer acceptabel en moet hockey innoveren om een toonaangevende duurzame sport te worden,' zo stelt het bedrijf. 'De Internationale Hockey Federatie (FIH) heeft aangekondigd dat de Olympische Spelen van 2024 in Parijs het laatste officiële Hockey11-toernooi zijn waarin een volledige besproeiing van het veld is toegestaan. In 2024 wordt er een eerste Wereldbeker georganiseerd voor Hockey5 in Oman zonder besproeiing van de velden.' Dat vraagt om innovatieve oplossingen in de professionele hockeysport.

Container

In plaats van uitgebreid het hele hockeyveld te bewateren of nat te maken, hebben de makers met dit product de minimale hoeveelheid water naar de bal zelf gebracht, zodat deze eenvoudig kan worden vrijgegeven bij het slaan of draaien van de bal op verzoek en op de plek zelf. De hockeybal kan vooraf geladen worden met de minimale hoeveelheid water in een speciale container, die op strategische posities langs het veld kunnen worden geplaatst. 'Op deze manier is voor meerdere hockeytrainingssessies of een hele competitiedag slechts een paar liter water nodig,' verklaart het bedrijf.


'Op deze manier is voor meerdere hockeytrainingssessies of een hele competitiedag slechts een paar liter water nodig'

Het gebruik van minimale hoeveelheden water mag de hockeysport echter niet in de weg staan. MakinH heeft met de rewetta hockeybal een (gepatenteerde) technologie ontwikkeld, waardoor het hanteren van de bal, zo stellen de ontwikkelaars, en de balinteracties van de professionele spelers soepel blijft verlopen.



Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Fatma
Tuesday 14 March 2023

Ik vind het echt een geweldig idee om het drastische waterverbuik te stoppen 20.000 liter voor alleen nog maar 1 wedstrijd is wel heel veel. Ik hoop dat deze word gekozen.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER