Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

DrainTalent opent innovatiecentrum

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, donderdag 27 oktober 2022
76 sec


Het DrainTalent Research & Innovation Centre in Beek is deze week geopend.


Voor deze opening waren mensen uitgenodigd die vanaf de start geloofden in DrainTalent en vaak het systeem ook al in gebruik hebben, onder wie vertegenwoordigers van professionele voetbalclubs. Frans van Seumeren, de eigenaar van FC Utrecht, en Kees Jansma, voetbalcommentator en oud-perschef van het Nederlands elftal, verrichtten de opening.

'Het was een geslaagde opening waarbij Jansma anekdotes vertelde over modderige velden uit het verleden en duidelijk maakte dat ook hij een voorstander is van voetbal op echt gras', blikt Rudolf Molenaar van DrainTalent terug.

Hard bewijs

Met DrainTalent is de kans op een modderveld vrijwel nihil. Het ingenieuze drainagesysteem zorgt er namelijk voor dat het vochtgehalte van de bodem onder de grasmat 24/7 geregeld kan worden. Dit betekent ook dat bij hevige hoosbuien overtallig water snel afgevoerd kan worden. 'Velen zijn al overtuigd van de werking, maar er is ook nog een grote groep die ons systeem weliswaar interessant vindt, maar eerst hard bewijs wil zien. Het nu geopende innovatiecentrum moet daarvoor gaan zorgen', vertelt Molenaar. Verder noemt hij de opening van het innovatiecentrum 'een belangrijke stap in het volwassen worden' van zijn bedrijf.


Elf plots

Op het terrein zijn elf zogenoemde plots gerealiseerd in samenwerking 4Grass/Hofmeijer Voorst, een bedrijf waarbij het optimaliseren van natuurgras ook hoog in het vaandel staat. Molenaar: 'Met elkaar willen wij natuurgras nog beter krijgen, zodat je geen kunstgrasveld meer nodig hebt.' Er zijn in totaal 11 plots met verschillende afmetingen gerealiseerd. De opbouw van de plots is verschillend. Zo is er een met een 'ideale opbouw', een met een klei opbouw, een met een zanderige opbouw en tot slot een met hybridegras. De helft is voorzien van DrainTalent en de andere helft niet, zodat de verschillen inzichtelijk gemaakt kunnen worden aan de hand van de te verzamelen data. 'Daarnaast is dit terrein natuurlijk een mooie showcase waar we belangstellenden kunnen rondleiden', verduidelijkt Molenaar.


Innovaties

Op het centrum zullen ook innovaties van DrainTalent getest gaan worden. Zo wordt gewerkt aan nieuwe bodemsensoren en een nieuw type veldverwarming dat vele malen zuiniger met energie omspringt. Molenaar: 'De veldverwarming ligt al in de bodem en die willen wij voor de winter werkend hebben. De sensoren gaan we naar verwachting in het eerste kwartaal van volgend jaar testen.'



Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER