Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Niet alleen traditionele hockeymaterialen ...

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
woensdag 30 juni 2021
185 sec


Hockey is in Nederland een populaire sport. Zowel de Nederlandse mannen- als vrouwenploeg doet al jarenlang mee op het hoogste niveau. Beide teams wonnen in de loop der jaren de nodige prijzen. W&H Sports heeft twee toernooien van dichtbij mogen meemaken als official supplier van de Rabobank Hockey World Cup 2014 en van de Rabo EuroHockey Championships 2017, die plaatsvond in het Wagener Stadion. In ditzelfde stadion, door W&H Sports voorzien van stadionstoelen en kleedkamerinrichting, zijn onlangs zowel de dames als heren Europees Kampioen geworden.


W&H Sports heeft een groot aanbod van verschillende soorten traditionele sport- en inrichtingsmaterialen voor zowel hockey als zaalhockey. Het hockeymateriaal is geschikt voor hockeyverenigingen van allerlei prestatieniveaus. Zowel hockeyclubs in de hoogste competities als lokale hockeyverenigingen maken gebruik van deze kwalitatief hoogwaardige materialen, zoals hockeydoelen, dug-outs, hockeybalken, hockeytouwen en kantplanken (ook wel slagplanken of hockeyplanken genoemd).

Veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit

De aanschaf van hockeymaterialen is geen alledaagse investering voor hockeyverenigingen. Het is daarom erg belangrijk dat er weloverwogen beslissingen worden genomen op basis van belangrijke informatie.
- Is de netborging/netbevestiging van het hockeydoel veilig ontworpen? Uitstekende haken kunnen namelijk voor gevaarlijke situaties zorgen, omdat deze na verloop van tijd kunnen roesten of afbreken.
- Is er sprake van een vrije netophanging? Dit voorkomt namelijk het terugkaatsen van de hockeybal wanneer deze in het doelnet wordt gepusht.
- Zijn de materialen gelast of geschroefd uitgevoerd? Geschroefde verbindingen laten in de loop der tijd los, waardoor de afschrijvingstermijn een stuk lager ligt.
- Hoe ziet de binnenkant van het doelprofiel eruit? Aangezien vrijwel alle hockeydoelen er hetzelfde uitzien, is het belangrijk om te weten hoe deze intern zijn opgebouwd. Het is sterk af te raden om een hockeydoel te kopen zonder te weten af het aluminium profiel inwendig versterkt is. Het inwendige profiel is grotendeels bepalend voor de kwaliteit en duurzaamheid van een hockeydoel.


Kwaliteitsconcept 'scoren met kwaliteit'

Om zich nog meer te onderscheiden en te positioneren als leverancier van kwalitatief hoogwaardige materialen, heeft W&H Sports het kwaliteitsconcept 'scoren met kwaliteit' ontwikkeld. Dit concept houdt in dat voor veel producten maar liefst acht jaar garantie op de gelaste onderdelen van de aluminium constructie wordt gegeven, en dat deze materialen tevens met TÜV-certificaat worden geleverd (getest op kwaliteitsnormen DIN/EN).


Vereniging van de toekomst

Met alleen het aanbieden van de eigen sport heeft een vereniging heden ten dag minder bestaansrecht. Het teruglopen van de ledenaantallen bij verenigingen is een trend die al een aantal jaar geleden is ingezet. Door trends als individualisering, gamification en het groeiende aantal gezinnen met tweeverdieners is er steeds minder tijd voor vrijwilligerswerk en neemt de betrokkenheid bij verenigingen steeds verder af. Hoe zou deze trend omgebogen kunnen worden? In de visie van W&H Sports zou de vereniging van de toekomst niet alleen gericht moeten zijn op het aanbieden van haar eigen sport, maar vooral ook de samenwerking moeten zoeken met andere sporten, andere vormen van het huidige sportaanbod en/of het ontplooien van commerciële activiteiten. Waarom zouden het huidige sportoppervlak en het clubhuis niet efficiënter én commerciëler worden benut? Niet alleen de vereniging zelf kan er gebruik van maken; op andere momenten kunnen ze worden verhuurd aan derden. Het voordeel is dat de vereniging haar leden een breder aanbod van activiteiten kan aanbieden, waardoor ook andere soorten lidmaatschappen kunnen ontstaan. Met nieuwe activiteiten kan ook worden ingespeeld op de wensen van de nieuwe generatie en daardoor kunnen nieuwe leden worden aangetrokken of leden worden behouden.


Uitbreiden sportoppervlakte met urban sports

Om het sportaanbod en -genot te vergroten, kan een hockeyvereniging verschillende urban sports toevoegen. Zo kan er een outdoor-fitnesslocatie gerealiseerd worden. Op het gebied van outdoor-fitness levert W&H Sports losse toestellen voor individueel gebruik, maar ook multifunctionele toestellen voor gebruik door groepen. De Turnbar is ideaal om te gebruiken voor populaire sporten zoals street workout, calisthenics, crossfit en bootcamp. De Nature Line, die is gemaakt van bongossi (azobéhardhout) en edelstaal, heeft een natuurlijke uitstraling en is gericht op fitness- en krachttraining voor beginners tot gevorderden. De Modern Line bestaat uit buitenfitnesstoestellen van edelstaal met een moderne uitstraling, die door de hoogwaardige afwerking onderhoudsvrij zijn. Naast krachttoestellen zijn er ook fitnesstoestellen voor uithoudingsvermogen en toestellen voor evenwicht, balans en mobiliteit. Een voordeel is dat een groot aantal van deze toestellen beweegbaar is. Ook is het mogelijk een SmartGoals Urban SkillCourt aan te leggen. Het court bestaat uit een permanente interactieve opstelling van sportframes met geïntegreerde ledverlichting, waarmee onder andere het bewustzijn, de handelingssnelheid, het reactievermogen en de hersenen getraind worden. Het court kan ingericht worden met verschillende zones, waaronder een runningtrack. Het unieke aan het Urban SkillCourt is de combinatie van beweging en gaming.


Speedhockeycourt, nieuw in het assortiment

Training en performance

Zonder de juiste training kan er niet gepresteerd worden op wedstrijddagen. Naast de traditionele veldinrichting van hockeyvelden heeft W&H Sports ook de belangrijkste trainings- en performancematerialen. Een veelgebruikt product is het hockeytouw om de speelvelden snel en eenvoudig te scheiden. Hockeytouwen zijn gemakkelijk te verplaatsen en in verschillende vormen te leggen. Met onze SmartGoals voor hockey kan op een interactieve manier onder andere gewerkt worden aan de reactiesnelheid. De SmartGoals werken op lichtsignalen. De opgelichte SmartGoals vormen het doelwit. Ren of dribbel je door een opgelichte SmartGoal, dan verspringt het licht naar een andere SmartGoal. Hierdoor train je zaken als kijkgedrag, handelingssnelheid, wendbaarheid, overzicht en teamspel in steeds veranderende wedstrijdsituaties. Plezier en uitdaging gegarandeerd voor elk niveau. Nieuw in het assortiment van W&H Sports is het speedhockeycourt. Hiermee kan met kleinere teams recreatief gehockeyd of getraind worden. Het is een miniveldje met kleine doelen en een boarding rondom. De boarding zorgt ervoor dat de hockeybal in het spel blijft; dat maakt het spel snel en dynamisch.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER