Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Kwartet

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
maandag 10 mei 2021
79 sec


In dit blad wordt veel over kunstgras gepraat en gefilosofeerd. Naar de mening van velen zelfs te vaak. Maar er is één onderwerp in dit verband dat nooit de revue is gepasseerd: wie staat er nu op de eerste, tweede en derde plaats van het linkerrijtje? Wie heeft er de meeste velden en renovaties gerealiseerd? Dit vakblad heeft zich daar de laatste maanden over gebogen en wat blijkt? Een relatief kleine club van vier aanbieders: CSC-Greenfields, Domo, Tarkett en Antea Sport, heeft alleen of met aangesloten installateurs ruim tachtig procent van de Nederlandse velden aangelegd. CSC is de ongeslagen marktleider als het om voetbal gaat, maar Domo, Antea Sport en Tarkett zitten deze marktleider dicht op de hielen. Wij zijn druk bezig om alle cijfers onder elkaar te zetten om dit in een TRENDRAPPORT KUNSTGRAS samen te vatten, maar in deze uitgave van Fieldmanager krijgt u alvast een kleine preview met betrekking tot kunstgras voor voetbal.


Een relatief kleine club van vier aanbieders heeft meer dan tachtig procent van de Nederlandse velden aangelegd

We hebben de kunstgrasmarkt de laatste jaren leren kennen als een zeer dynamische markt. Dat snelle en volatiele van de markt lijkt langzaam te veranderen. Het kwartet aanbieders dat als gezegd ruim tachtig procent van de markt in handen heeft, lijkt stabiel van samenstelling en zelfs nagenoeg stabiel wat betreft de onderlinge volgorde. Alleen Domo heeft de laatste jaren grote stappen gezet en zich comfortabeler in de top vier genesteld. Is dat goed of slecht nieuws? Ik denk vooral goed nieuws. Dit clubje koplopers is groot genoeg om te investeren in de innovaties waar de markt om vraagt en daarnaast ook klein genoeg om de markt competitief te houden.

De club koplopers is groot genoeg om te investeren in innovaties en klein genoeg om de onderlinge concurrentie in stand te houden

En uitdagingen zijn er talloze. De belangrijkste uitdaging heeft te maken met Echa en Europese regelgeving. Die zou kortweg kunnen inhouden dat we geen infill meer mogen toepassen in onze velden. Alleen al die ene bedreiging zorgt voor een compleet nieuwe industrie, variërend van kantplanken tot inlooproosters, nieuwe vormen van infill en ga maar door. Hopelijk zorgt de gemeenschappelijke inspanning van al die partijen die met innovaties op dit gebied bezig zijn ervoor dat we voldoende tijd hebben om nieuwe constructies te ontwikkelen - met bio-infill of zonder infill.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER