Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Genomineerden Fieldmanager of the Year 2021 bekend!

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Nino Stuivenberg, dinsdag 30 maart 2021
86 sec


Vier sportveldbeheerders maken dit jaar kans op de prestigieuze titel Fieldmanager of the Year 2021. Twee genomineerden komen uit Brabant, één uit Twente en één uit de regio Zwolle.

Boven: Nico van Eerden en Eddie van der Stappen. Onder: Bertus Meijer en Bart Mies.
Boven: Nico van Eerden en Eddie van der Stappen. Onder: Bertus Meijer en Bart Mies.

De Fieldmanager of the Year-award wordt dit jaar voor de elfde keer georganiseerd om het werk van veldbeheerders wederom onder de aandacht te brengen. Wie wordt de opvolger van Jaap Verhagen van de gemeente Zutphen, die vorig jaar verkozen werd tot Fieldmanager of the Year? De jury heeft vier genomineerde fieldmanagers geselecteerd. Dit zijn, in willekeurige volgorde, de kanshebbers:

Bertus Meijer (gemeente Dalfsen)
Bertus Meijer van de gemeente Dalfsen is in Nederland een van de trendsetters als het gaat om chemievrij beheer van sportvelden. SMK heeft Dalfsen bekroond met goud volgens de Barometer Duurzaam Terreinbeheer. Op de velden van Dalfsen is meer dan tien jaar nog geen gram chemie terechtgekomen. Dalfsen telt vier sportparken met in totaal zeventien grasvelden.

Eddie van der Stappen (Weener XL, gemeente 's-Hertogenbosch)
Fieldmanager of the Year-genomineerde Eddie van der Stappen werkt bij Weener XL, een verzelfstandigd onderdeel binnen de gemeente 's-Hertogenbosch. Van der Stappen verzorgt samen met zijn team achttien sportparken - tachtig velden - en is daarnaast nog verantwoordelijk voor de nodige grote recreatiegebieden.

Nico van Eerden (Gildebor)
Nico van Eerden is werkzaam bij Gildebor. Gildebor is onderdeel van de SWB-Groep in Twente en verantwoordelijk voor het beheer van de openbare ruimte en arbeidsontwikkeling. Het team van Van Eerden bestaat uit 22 man, waarmee hij velden onderhoudt in Hengelo, Hof van Twente en Oldenzaal. In totaal tegen de honderd natuur- en kunstgrasvelden. Daarnaast heeft hij ook het buitenonderhoud van atletiekbanen en een zwembad.

Bart Mies (J. van Esch)
Bart Mies is de enige van de vier genomineerden die bij een aannemer in dienst is, maar Mies heeft eerder lange tijd voor de gemeente 's-Hertogenbosch gewerkt. Een overstap die hij indertijd welbewust maakte. Wij citeren hem in een eerder interview in Fieldmanager: 'Ik was in mijn eentje verantwoordelijk voor alle velden van 's-Hertogenbosch, maar had geen bemoeienis met het eigenlijke werk. Ik heb toen bewust de overstap gemaakt naar de aannemerij. Niet omdat ik meer kon verdienen, maar om me te verbreden in het vak.'


De vier genomineerden worden binnenkort geïnterviewd door de jury, die dit jaar bestaat uit Pleun Lok (voorzitter), Sjaak Groen, Marjo Hoek, Marcel Bouwmeester en Piet Kranendonk. Daarna volgt, als de coronamaatregelen het toelaten, nog een locatiebezoek. Uiteindelijk kiest de jury één winnaar, die we digitaal bekend zullen maken.

De Fieldmanager of the Year-award wordt mede mogelijk gemaakt door Toro, DLF en Expo-Line.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER