Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Nieuwe generatie doorzaaimachines van Redexim

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Nino Stuivenberg, woensdag 24 maart 2021
66 sec


Machinefabrikant Redexim brengt een nieuwe generatie doorzaaimachines op de markt. De serie komt er met verschillende werkbreedtes, capaciteit en zaaimethoden, die allemaal volledig instelbaar zijn voor verschillende situaties.

De 3D-serie kan goed overweg met geonduleerd terrein.
De 3D-serie kan goed overweg met geonduleerd terrein.

De Redexim Speed-Seed-machines brengen zaad in gaatjes die worden gemaakt door een puntige sarelroller. De roller creëert 990 gaten per m2 creëert waarbij het graszaad naar binnen wordt geveegd via een achteraan gemonteerde borstel. De onlangs opnieuw gemodelleerde Speed Seed-serie is voorzien van een nieuw kalibratiesysteem met variabele zaaihoeveelheid. Daardoor kan de verhouding eenvoudig en nauwkeurig worden aangepast, terwijl een nieuwe mengbalk en individuele zaai-elementen zorgen voor een goede, gelijkmatige verdeling en minder verspilling. De machines zijn verkrijgbaar in vier breedte-opties: 1,1m, 1,5m, 2m en 2,3m.

Schijvendoorzaaiers

Voor een beter contact van het zaad met de bodem, of in situaties waar hoge kiemkracht prioriteit heeft, kunnen schijvendoorzaaiers worden overwogen. De 3D-collectie doorzaaiers van Redexim bevat schijven die om de 75 mm een groef creëren waarin het zaad nauwkeurig kan worden afgezet tot een diepte van 30 mm, voordat de rol de grond afdicht om het zaad te beschermen. Door de individueel gemonteerde kouters kan de 3D-doorzaaimachine goed overweg met ondulaties, waardoor het een geschikte keuze is voor golfbanen - met een speciale 3D 1575 lichtgewicht versie die geschikt is voor gebruik op kort gras. Naast de 1,5m werkbreedte van het 1575-model is ook een variant van 1,2m beschikbaar en een grotere breedte van 2,0m.


Dubbele schijven

De Redexim Double Disc-serie, die ook bestaat uit schijvendoorzaaiers, bevat drie machines: de 1430A (1,4m), 1830A (1,8m) en 2230A (2,2m). Het concept van de Double Disc-serie is om zaad via twee rijen schijven in de grond te brengen, in sleuven van 3 cm uit elkaar en tot een maximale diepte van maximaal 30 mm, om te zorgen voor maximale kieming. De grote capaciteit van 230 liter maakt de specificatie compleet. De gehele Double Disc-serie wordt standaard compleet geleverd met 3-punts koppeling, maar een getrokken wielset is als optie ook verkrijgbaar.

De Overseeder 2230A (links) en de Speedseed 1500 (rechts).



Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER