Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Minder besmetting en meer kans op voetbalsucces bij PSV

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
donderdag 21 januari 2021
144 sec


Philips UV-C upper air-armaturen doeltreffend tegen virussen en bacteriën

De sportwereld doet er alles aan om virussen zoals COVID-19 buiten de deur te houden. Een zoveel mogelijk virusvrije omgeving staat bij veel clubs en verenigingen hoog op de agenda. Ook eredivisionist PSV wil een zo veilig mogelijke voetbalomgeving; voor de eigen ploeg en voor de bezoekende club. Daarom koos PSV voor de verschillende sportcomplexen die ze gebruikt in een aantal ruimtes voor Philips UV-C upper air-desinfectieverlichting van Signify. Een studie van de Universiteit van Boston wees namelijk uit dat de UV-C-lichtbronnen van Signify bijzonder doeltreffend zijn.


'De gezondheid van onze spelers is voor ons enorm belangrijk, en zelfs essentieel voor de voortgang van wedstrijden. Met Philips UV-C desinfecterende upper air-armaturen bieden wij onze spelers en die van de bezoekende club net dat beetje extra bescherming', aldus Frans Janssen, commercieel directeur bij PSV. Clubarts Gust van Montfort: 'Wij willen fitte spelers. Het liefst houden we elk virusdeeltje bij ze weg, of dat nu COVID-19 is of griep. Zo helpt UV-C ons bij meer succes op het veld.'

De uitdaging

Het eerste team van PSV speelt al jaren op een hoog Nederlands en Europees niveau. De club heeft aanzien en stelt alles in het werk om de veiligheid en gezondheid van voetballers zo goed mogelijk te waarborgen. Net als andere grote voetbalclubs heeft PSV er bovendien ook belang bij dat de wedstrijden in de competities kunnen blijven doorgaan. In tijden van COVID-19, waarin een nog relatief onbekend virus eenvoudig in staat is een groot deel van de sporters te infecteren en aldus het competitieverloop te ondermijnen, is dat een extra uitdaging.


De oplossing

PSV heeft in 'thuisstad' Eindhoven twee voetballocaties: het Philips Stadion en PSV Campus De Herdgang. Het stadion wordt gebruikt voor competitiewedstrijden, PSV Campus De Herdgang voor trainingen en opleidingen. Op beide locaties heeft PSV nu vijftien Philips UV-C desinfecterende upper air-armaturen geïnstalleerd. Drie daarvan hangen in de kleedruimtes van de thuisploeg en drie in die van de bezoekende ploeg, alle in het Philips Stadion. Op PSV Campus De Herdgang hangen er vijf in de kleedkamers en nog eens vier in de medische ruimte. Het gaat in alle gevallen om ruimtes waar spelers relatief lang intensief met elkaar verblijven, en waar de kans op besmetting groot is.


De armaturen zijn te gebruiken terwijl er mensen in de ruimte aanwezig zijn

De voordelen

Ultra-Violet (UV) licht is onzichtbaar voor het menselijk oog en is onderverdeeld in UV-A, UV-B en UV-C. UV-C wordt al jaren gebruikt om drinkwater, afvalwater, oppervlakken en lucht te desinfecteren tegen een hele reeks ziekteverwekkers, maar de COVID-19-pandemie heeft de UV-C-verlichting stevig in de schijnwerpers gezet. De UV-C-technologie maakt gebruik van ultraviolet licht en breekt het DNA of het RNA van micro-organismen af, inclusief dat van virussen en bacteriën, waardoor deze zich niet meer kunnen vermenigvuldigen en onschadelijk gemaakt worden. De lampen hebben een piekstraling van 254 nm, dichtbij de piekgolflengte voor het inactiveren van ziektekiemen, en zijn daarmee ideaal voor het desinfecteren van lucht, oppervlakken en voorwerpen.

Philips UV-C desinfecterende upper air-armaturen zijn te gebruiken terwijl er mensen in de ruimte aanwezig zijn. Ze desinfecteren continu de lucht die door middel van natuurlijke convectie naar de bovenste luchtlagen stroomt. De gedesinfecteerde lucht stroomt op eenzelfde wijze terug naar de lagere luchtlagen in de kleedkamer en vermengt zich daar weer met de lucht. Philips UV-C desinfecterende upper air-armaturen zijn uitgerust met afscherming en optische bescherming om blootstelling aan de UV-C-lichtbron te voorkomen, zodat spelers zich onbezorgd kunnen klaarstomen voor de wedstrijd.


UV-C-technologie is een bewezen technologie, effectief voor het inactiveren van virussen en bacteriën in de lucht. Signify loopt al meer dan 35 jaar voorop in UV-technologie en heeft een bewezen staat van dienst op het gebied van innovatie in UV-C-verlichting. De UV-C-verlichting van Signify wordt ontworpen, geïnstalleerd en gebruikt volgens de productspecifieke veiligheidsinstructies en wordt vervaardigd met behulp van goed gecontroleerde industriële processen. Al onze UV-C-producten zijn conform de richtlijnen van de Global Lighting Association. Dankzij de armaturen zijn de spelers extra beschermd, waardoor ze zich volledig kunnen focussen op de wedstrijd.

Belangrijk is dat een UV-C-installatie moet voldoen aan belangrijke veiligheidseisen. Daarom is een vakkundig advies over een juist gebruik bij de aankoop van UV-C-verlichting essentieel en wordt UV-C-verlichting enkel geplaatst door gecertificeerde installateurs die ook licht- en stralingsberekeningen maken. Meer informatie vindt u op Signify.com/nl-nl/innovation/uv-c en Philips.nl/uvc.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER