Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

GreenMatter - oude grasmatten keren in nieuw jasje terug op sportaccommodatie

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
zaterdag 18 april 2020
69 sec


Met de circulaire doelstelling die wij als samenleving zijn aangegaan om onze leefomgeving toekomstbestendig te maken, is er een grotere behoefte aan duurzame circulaire oplossingen ontstaan. Dit sluit volledig aan bij de visie van GreenMatter, een initiatief van twee bedrijven die zich ten doel hebben gesteld om de afvalberg van kunstgrasvelden aan te pakken door producten van gerecycled kunstgras te ontwikkelen en te produceren.


Om iedere kilogram kunstgrasvezel in gerecyclede vorm terug te laten komen op of rond sportaccommodaties, is er een zorgvuldig leveringsprogramma samengesteld dat onder andere bestaat uit slag- en kantplanken, picknicksets, parkbanken, bloembakken, bermpalen en recent ook beschoeiingen.

De werkwijze van GreenMatter is erop gericht om oude kunstgrasmatten te upcyclen tot nieuwe producten voor op en rond het sportveld. Zo zijn in diverse gemeenten oude matten gerecycled en zijn de vezels hiervan verwerkt tot picknickbanken en kantplanken, die vervolgens weer terugkomen op het sportveld. Hiermee is de keten weer gesloten!

Het initiatief wordt in de markt inmiddels erkend en gerespecteerd. Zo hebben William van Diemen van W&H Sports en Stefan Hofman van Lankhorst Recycling Products namens GreenMatter op 23 januari jl. het deelakkoord Circulaire Sportomgeving ondertekend. Met dit akkoord streeft NOC*NSF ernaar dat voorzitters en directeuren van sportbonden, wethouders, gedeputeerden en beleidsverantwoordelijken van gemeenten en provincies, maatschappelijke partners en het bedrijfsleven elkaar ontmoeten, kennis uitwisselen, verbindingen leggen en sport beleven. Ook is GreenMatter genomineerd voor de Plastics Recycling Award Europe 2020 in de categorie 'Building & Construction Product of the Year', een mooie bevestiging dat GreenMatter op de goede weg is.

Op dit moment zijn er maar weinig bedrijven die op dezelfde manier een circulaire grondstofstroom uit afval hebben ontwikkeld. GreenMatter onderscheidt zich door samenwerking met betrouwbare partners en door kwalitatief hoogwaardige en verantwoorde producten, die na gebruik 100 procent recyclebaar zijn. De producten worden op zorgvuldige wijze ontworpen; metaal en kunststof worden gescheiden in het systeem toegepast. Dit garandeert dat alle componenten zonder additionele vervuiling en zelfs met een negatieve CO2-footprint gerecycled kunnen worden.

GreenMatter - recycle the present, save the future
www.greenmatter.nl


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER