Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

160 sportvelden weer in topconditie

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, vrijdag 2 augustus 2019
68 sec


Sportveldpecialisten bij aannemer J van Esch hebben het de afgelopen tijd druk gehad met het in topconditie brengen van ruim 160 sportvelden. De Brabantse groenaannemer heeft al deze velden in zijn portefeuille. Niet alleen wordt deze zomer (groot) onderhoud gepleegd er staan ook diverse complete renovaties op de agenda.


Willem II-velden

Speciale nieuwkomer binnen het klantenbestand van de aannemer is Willem II. Ook daar is hard gewerkt om het gras te optimaliseren tot perfecte velden waarop de jeugdopleiding vanaf komend seizoen op gaat voetballen. Het betreft hierbij een separaat complex binnen de gemeente Tilburg waar voorheen voetbalvereniging RKTVV gehuisvest was.

Tekst loopt door onder video.



Groot onderhoud versus renovatie

Op de vraag wat nu precies het verschil is tussen beide soorten werkzaamheden, heeft Bart Mies (Projectleider Groen & Sport) een duidelijk antwoord. 'Bij groot onderhoud van de velden starten we met het verticuteren en eventueel bezanden van het veld. Hierna volgt de fase van recycle-dressen (hergebruiken van de grond) en slepen van het veld. Het traject wordt afgesloten met dooraaien en bemesten van het sportveld. Soms is het nodig om ook de doelmonden handmatig te herstellen, uiteraard doen onze collega's dat ook.' Als J van Esch wordt ingezet voor renovatie van het sportveld verwijderen ze de huidige toplaag, waarna het veld wordt gefreesd, verdicht en geprofileerd. 'Tenslotte verschralen, mengen en bemesten ze deze toplaag, waarna deze wordt ingezaaid. De optelsom van al deze activiteiten zorgt ervoor dat de sportclub weer een jaar gebruik kan maken van een veld in topconditie', vult Bart aan.


Dit vraagt om een superstrakke planning en korte communicatielijnen richting het team in het veld.

Strakke planning

De werkzaamheden bij vrijwel alle 160 velden vinden plaats in een kort bestek (tussen half april en eind juni), en elke eindgebruiker kiest zijn eigen moment van vrijgeven van de velden. Dit vraagt uiteraard om een superstrakke planning en korte communicatielijnen richting het team in het veld, waar Bart het team aanstuurt. Naast dagelijkse contacten met de vier chauffeurs en gazonmaaier, draagt hij ook zorg voor de contacten met de klanten en andere stakeholders.



Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER