Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Lano Sports kleurt drukke hockeyzomer

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
dinsdag 2 juli 2019
143 sec


Belgische producent levert kunstgras voor EK hockey en FIH Pro League

Als de Red Lions of de Red Panthers [bijnamen voor de Belgische hockeyploegen, red.] deze zomer een nieuwe trofee in de lucht steken, zal dat op hoogwaardig kunstgras van Lano Sports gebeuren. De succesvolle businessunit van tapijtenfabrikant Lano uit het West-Vlaamse Harelbeke ligt als preferred supplier van de internationale hockeyfederatie FIH al jaren mee aan de basis van de Belgische hockeygekte. De kroon op het werk: het EK hockey en de nieuwe FIH Pro League vinden dit jaar plaats op Lano-velden.


Lano Sports installeerde 35 jaar geleden een van de eerste kunstgrasvelden in Europa voor voetbalclub RSC Anderlecht - een ware revolutie in de sportwereld. Intussen zijn de West-Vlaamse sportvelden in alle uithoeken van de wereld te vinden: van de Kaaimaneilanden tot Nieuw-Caledonië. Hockey neemt daarbij een steeds prominentere plaats in.

Herakles, Uccle Sport en het Wilrijkse Plein krijgen hockeyhelden

2019 belooft een 'boerenjaar' te worden voor Lano Sports. De kunstgrasspecialist leverde met zijn innovatieve S•Tec Solution-hockeyvelden de ondergrond voor de Belgian Hockey Finals 2019, in mei gehost door Royal Herakles Hockey Club. Maar daar bleef het niet bij. In april 2019 klopten de Belgische hockeymannen en -vrouwen respectievelijk Spanje en de VS in de FIH Pro League ... op het Lano Sports-veld van Uccle Sport.


Deze zomer zijn dan weer alle ogen gericht op het vernieuwde sportcentrum Wilrijkse Plein in Antwerpen, dat 8.000 zitjes telt. Daar vinden eerst twaalf wedstrijden van de FIH Pro League plaats. Van 16 tot 25 augustus 2019 wacht daarna het EK hockey. Ook hier was Lano Sports leverancier van de kunstgrasvelden.

Samenwerking met FIH loont

'Wij werken sinds jaar en dag samen met internationale sportorganisaties zoals FIFA en FIH', vertelt Joe Lano, CEO bij Lano. 'Beide partnerships gaven ons merk een enorme boost. Zo voldoen onze S•Tec Solution-watervelden voor hockey aan de strengste FIH-eisen, wat ons het statuut van FIH preferred supplier opleverde. Een hele eer, want zo zijn er maar zes ter wereld. Ook de spelers zijn steevast enthousiast. De hoge turfdichtheid van het fijne garen zorgt voor een snellere balcirculatie, een optimale voetgrip en een evenwichtig speelveld. Hockey is internationaal de snelst groeiende sport en aan die opmars dragen we graag bij met topkwaliteit.'


'Van alle Belgische hockeyclubs met meer dan 150 leden speelt meer dan 30 procent op een kunstgrasveld van Lano Sports' - Joe Lano, CEO bij Lano

Focus op innovatie

Met een eigen R&D-afdeling zorgt Lano Sports ervoor dat de totaalsystemen voor kunstgrasvelden altijd de laatste trends volgen. 'Zo is de levensduur van de velden onze grootste troef', laat Joe Lano weten. 'De kunstgrasvezels zijn na jaren intensief gebruik nog even veerkrachtig. Daarnaast zijn we lang geleden al op de kar van duurzaam ondernemen gesprongen. Een traditioneel waterveld voor hockey verbruikt bijvoorbeeld een enorme hoeveelheid water per wedstrijd. Dankzij onze voortdurende focus op productontwikkeling hebben we dat verbruik teruggebracht met 60 procent. waardoor we ook velden kunnen leveren in drogere gebieden, zoals Afrika.'


Boost voor het Belgische hockey

De laatste vijf jaar legde Lano Sports ongeveer 100 hockeyvelden aan: meer dan de helft in Ierland en het VK, maar ook in Singapore, Egypte en India. Ook Belgische clubs en gemeentes blijven investeren in de kunstgrasvelden van Lano Sports. In eigen land worden die aangelegd in samenwerking met Scheerlinck Sport. Joe Lano: 'De successen van de Red Lions en de Red Panthers motiveren de jeugd om de sport op competitieniveau te beoefenen. De Vlaamse en Waalse hockeyliga's tellen vandaag maar liefst 48.000 leden. Ter vergelijking: in 2014 waren dat er nog maar 34.000 en in 2006 amper 20.000. Voor hen is het extra leuk dat de prestigieuze toernooien in 2019 op Belgische bodem worden gespeeld. En wij zijn dan weer bijzonder trots dat het letterlijk onze bodem is.'


Over FIH Pro League

De Internationale Hockey Federatie (FIH) lanceerde in 2019 een gloednieuwe competitie van wereldklasse voor heren- en damesploegen: de FIH Pro League. Deze competitie bracht negen van de beste landen ter wereld samen. Zij namen het tussen januari 2019 en juni 2019 tegen elkaar op in heen- en terugwedstrijden. Meer info op www.fihproleague.com.

Over EK Hockey 2019

Van 16 tot en met 25 augustus vindt de 17e editie van het Europees kampioenschap hockey voor mannen en vrouwen plaats. Alle wedstrijden worden gespeeld in Antwerpen, in het sportcentrum Wilrijkse Plein. De huidige titelverdediger is Nederland, dat tijdens de finale in 2017 België versloeg met 4-2.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER