Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
FotY-genomineerde Arie Crezee staat op het punt van afzwaaien
Arie Crezee stond vorig jaar in vakblad Fieldmanager. In dat interview vertelde hij dat hij met de aanschaf van de V-Strong wilde zorgen voor een goede ‘nalatenschap’, nu zijn afzwaaien in 2017 voor de deur staat. Vlak voor zijn pensioen genomineerd worden voor de Fieldmanager of the Year-award, dat betekent voor Crezee de kroon op al zijn werk.
01-12-2016 13 sec
Evert Bussink: 'Geen idee hoeveel uur ik werk'
Evert Bussink zit vanaf 2000 is het sportveldenvak. Maar sinds hij vorig jaar de opleiding Expert Natuurgras heeft gevolgd, wordt hij door diverse sportverenigingen aangeklampt en gezien als vraagbaak. Maar Bussink is veel meer dan alleen een expert in natuurgras.
01-12-2016 9 sec
Gerard Verweijen: 'Verder kijken dan je neus lang is'
Fieldmanager Gerard Verweijen heeft sinds de oprichting van Ataro helemaal zijn draai gevonden: hij is verantwoordelijk voor het budget, tot en met de uitvoering van alle veertig sportvelden en tegenwoordig ook een atletiekbaan. Hij hoeft niet meer over veel gemeenteschijven te communiceren.
01-12-2016 10 sec
'In fase 2 gaan we de kwaliteit van de velden borgen voor de toekomst'
Jan de Vries, twee jaar geleden genomineerd voor de Fieldmanager of the Year-award, staat ons allemaal nog bij als de bevlogen fieldmanager uit Steenwijkerland die binnen een paar jaar tijd 45 velden met verschillende grondslagen in topconditie kreeg, met veel inzet en in samenwerking met vrijwilligers van de clubs.
01-12-2016 12 sec
Kunstgras 3.0
Hoe u het ook wendt of keert, de uitzending van televisieprogramma Zembla lijkt het imago van SBR-granulaat stevig beschadigd te hebben. Hoewel het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu zijn conclusies over de veiligheid van het materiaal nog bekend moet maken
01-12-2016 8 sec
Klimaatverandering vraagt om robuuste grassen
Het klimaat in Nederland wordt steeds extremer. Lange periodes van droogte worden gevolgd door forse regenbuien. Het is vooralsnog koffiedik kijken of die verandering ook de komende jaren zal doorzetten, maar als we de weerprofeten van het KNMI mogen geloven, is dat wel het geval.
01-12-2016 10 sec
Alles voor de volgende generatie
Meer dan de helft van de Nederlandse economie wordt gevormd door familiebedrijven. Dat betekent vaak dat naast de oprichter een of misschien twee zoons of dochters betrokken zijn bij de bedrijfsvoering.
01-12-2016 7 sec
Richard Campey: 'Green Deal? We hebben de machines, we hebben de kennis, dus yes, we can'
‘Sinds de intrede van de Green Deal worden we overspoeld met informatie. Maar klanten hebben behoefte aan gerichte kennis en echte innovaties’, zegt Richard Campey.
01-12-2016 8 sec
Staat LED-verlichting ook al op uw agenda?
AHC IJburg scoort door haar keuze voor LED-veldverlichting niet alleen op het hockeyveld, maar ook ernaast. Voor hockeyverenigingen is het nu de tijd om over te schakelen naar LED-hockeyveldverlichting.
01-12-2016 7 sec
'Het is tijd voor een doorbraak'
Voorzitter Frank van der Peet van de BSNC wil samen met de sportbonden een denktank c.q. brainstormgroep oprichten om een nieuwe natuurgrasnorm voor te bereiden.
01-12-2016 6 sec
Kwaliteit in een ander perspectief
De gehele sportveldenbranche is momenteel sterk in beweging. We spreken over de herintroductie voor normen voor natuurgras en de introductie van normen voor hybridevelden.
01-12-2016 5 sec
Kunstgrasvelden hoeven niet als wegwerpartikelen te worden behandeld
In oktober 2012 won J&E Sports de Sportfacilities Innovatieprijs met een seal-techniek die vol inzet op recycling. Duurzaam ondernemen is dit bedrijf voor kunstgrasaanleg en -onderhoud en landscaping uit Oss dus niet vreemd. Ook lapt J&E Sports oude kunstgrasvelden op.
01-12-2016 9 sec
Inzet op bodembalans pakt goed uit in Nijmegen
Ingebed tussen bosrijke stuwwallen en het open rivierenlandschap van Maas en Waal ligt Nijmegen. De oudste stad van ons land telt 14 sportparken met 40 natuurgrasvelden en 15 kunstgrasvelden, die allemaal gehuurd worden door de verenigingen.
01-12-2016 9 sec
Zijn robotmaaiers en gecoate meststoffen de ultieme combinatie?
Robotmaaiers en gecoate meststoffen die zelfstandig en op gecontroleerde wijze meststoffen afgeven kunnen het werk van fieldmanagers en greenkeepers aanzienlijk vereenvoudigen. Maar kunnen ze hen ook vervangen?
01-12-2016 7 sec
'Er gaat niets boven de natuur zelf'
'Bij al die super-hightech in de stadions heb ik vaak het gevoel dat we de natuur vergeten', zegt William Boogaarts, hoofdgreenkeeper bij De Enk Groen en Golf.
01-12-2016 7 sec
'Natuurgrasnormen moet je hanteren als richtlijn'
In de hitte van de discussie over een nieuwe natuurgrasnorm zou je bijna vergeten dat er al vele decennia normen voor natuurgras bestaan. Twee keer liep het stuk op de acceptatie.
01-12-2016 7 sec
Vijftien jaar VGR: na vijftien jaar een ketenorganisatie rondom de bodem om u te ondersteunen
VGR, hoofdsponsor van het Nationaal Sportvelden Congres op 1 december bij de KNVB in Zeist, bestaat vijftien jaar! En dat mag gevierd worden.
01-12-2016 7 sec
Bart Wijers: 'Markt klaar voor eigen verantwoordelijkheid'
Een nieuwe Fifa-norm staat op het punt de nieuwe kunstgrasstandaard in de branche te worden. Daarbij staat 2016 nog te boek als een overgangsjaar, waarin zowel de oude als de nieuwe norm wordt gehanteerd.
01-12-2016 8 sec
BSNC en KNVB reiken gemeenten gezamenlijk de hand
De hysterie omtrent de veiligheid van SBR-granulaat plaatst fieldmanagers in een lastig parket. Enerzijds moeten ze rekening houden met de onrust bij burgers, anderzijds moeten de verschillende voetbalcompetities ook doorgang kunnen vinden.
01-12-2016 8 sec
Maximale tijdwinst door samenwerking
Het was medio juni 2015, toen Marjo Hoek van het Ingenieursbureau Amstelveen/Aalsmeer een eerste telefoontje pleegde met Theo van Rossenberg van Aannemingsbedrijf Jos Scholman. Inmiddels zijn er al veel gesprekken gevolgd, en zeker niet alleen per telefoon.
01-12-2016 8 sec
'Invloed kunstgras op resultaten betaald voetbal minimaal'
Op kunstgras wordt voetbal een héél ander spelletje, zeggen de kenners. Het technisch platform van de KNVB vroeg de onderzoeksafdeling van de voetbalbond dat te onderzoeken. De uitkomst is verrassend.
01-12-2016 7 sec
Innovaties in natuurgrasindustrie bieden uitstekend alternatief voor kunstgras
Naar aanleiding van de discussie over kunstgrasvelden is het meer dan relevant om een licht te schijnen op de huidige stand van zaken omtrent natuurgras. De natuurgrasindustrie heeft de afgelopen jaren namelijk niet stilgezeten en tal van innovaties geïntroduceerd. Naar aanleiding van de discussie over kunstgrasvelden is het meer dan relevant om een licht te schijnen op de huidige stand van zaken omtrent natuurgras. De natuurgrasindustrie heeft de afgelopen jaren namelijk niet stilgezeten en tal van innovaties geïntroduceerd.
01-12-2016 17 sec
Alan Ferguson zweert bij de Redexim Carrier in het Wembleystadion en het St. Georges Park
Alan Ferguson onderhoudt de belangrijkste grasvelden in Engeland: die van dé voetbaltempel in Londen, het Wembley-stadion, en de velden van de voetbalacademie voor de vertegenwoordigende Engelse elftallen op het St. Georges Park.
01-12-2016 9 sec
Monitoringstool in de maak
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu legt momenteel de laatste hand aan een monitoringstool. Beheerders van sportvelden wordt gevraagd online aan te geven welke chemische middelen zij gebruiken. Dit vanwege de Green Deal die is gesloten om in 2020 chemievrij te werken op sportvelden.
01-12-2016 9 sec
De Haag gaat voor goud
De gemeente Den Haag heeft zich officieel gemeld voor de competitie om uitverkozen te worden tot ‘Europese Sporthoofdstad 2021’. Fieldmanager sprak Rabin Baldewsingh, die als wethouder onder meer verantwoordelijk is voor sport in de gemeente.
01-12-2016 8 sec
De lessen van Oss
Bezuinigen met alle boeken open. In Oss ging de gemeente na een vastgestelde eenmalige bezuinigingsdoelstelling van 218.000 euro in 2017 met een open huishoudboekje in gesprek met de voetbalverenigingen over haar sportaccommodaties.
01-12-2016 6 sec
Van schreeuwlelijk tot schrokop
Hij is gratis en effectief en heeft sinds kort de zegen van de KNVB: de spreeuw als fieldmanager. Het idee om deze vogel in te zetten bij het onderhoud van voetbalvelden, krijgt steeds meer gestalte. Als het aan Camiel van den Boogaard en Jip Louwe Kooijmans ligt, wordt het straks gemeengoed.
01-12-2016 11 sec
LED there be light!
Vanaf 2 januari 2017 kunnen sportverenigingen in Nederland weer aanspraak maken op de regeling ‘Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties’ (EDS) als bijdrage aan investeringen in onder andere ledsportveldverlichting.
01-12-2016 6 sec
Cursus 'Strategisch beheer openbare ruimte'
De openbare ruimte wordt steeds belangrijker denk aan; gezondheid, recreatie en andere maatschappelijke doelstellingen. De politiek stimuleert participatie en social return is vast onderdeel van elk project.
01-12-2016 6 sec
'Dit is voor ons het ei van Columbus'
Een nieuw soort waterveld is vorige maand in Wageningen door de plaatselijke hockeyclub in gebruik genomen. Het heeft als ondergrond een gebonden, zeer open betonverharding met daarin ook verwerkt een afvalstroom van lavarubber uit het oude veld.
01-12-2016 9 sec
Small-sided games moeten het voetbal gaan redden
De kwaliteit van het Nederlandse voetbal staat zwaar onder druk. Om hier verandering in te brengen, wil de KNVB meer en actievere spelvarianten gaan promoten waarbij gebruik wordt gemaakt van een kleiner veld.
01-12-2016 8 sec
Onderzoeken naar platliggende en rafelende vezels geven voorzet voor verdere kwaliteitsverbetering kunstgrasvelden
SGS Intron voerde in opdracht onderzoek aan kunstgrasvezels uit, wat in Nederland nog niet eerder is gedaan. Het gaat om twee onderzoeken: naar overmatig rafelende vezels en naar platliggende vezels op kunstgrasvelden.
01-12-2016 9 sec
Afwateringsprobleem op Grass-Master in korte tijd opgelost
Hevige regenval leidde voor FC Zoetermeer de laatste tijd tot een onbespeelbaar GrassMasterveld. Om een einde te maken aan deze ongewenste situatie, renoveerde AH Vrij het veld afgelopen zomer met de Vibra-Sandmaster. Een primeur met succes.
01-12-2016 8 sec
Zem-Blast
Met een aantal mitsen en maren zal er niets aan de hand blijken te zijn met SBR-rubber! Is het probleem dan opgelost? Nee, natuurlijk niet. De geest is uit de fles en nog geen duizend RIVM-onderzoeken krijgen die weer terug erin. Sporters, sportbestuurders en gemeentes zullen het gewoon niet meer geloven. Je kunt honderd keer zeggen dat er niets aan de hand is, maar de angst gaat daarmee niet weg.
01-12-2016 14 sec
Grasmat van Premier League-niveau
FC Groningen speelt de thuiswedstrijden in het Noordlease Stadion dit seizoen op een geheel vernieuwd veld. Een belangrijke ontwikkeling, want een prachtige grasmat is essentieel voor het spelen van goed voetbal.
01-12-2016 7 sec
Rooden rommelt aan de poorten van Brabant
Een verhaal. Twee sportveldaannemers staan boven aan de Cauberg bij Maastricht en kijken over heel Nederland. Overal sportvelden met hun eigen aannemers en fieldmanagers.
01-12-2016 6 sec
Engerlingenschade door meikevers en junikevers
De engerlingen van zowel de meikever als de junikever zijn moeilijk te bestrijden. Tegen deze soorten werken de gewone aaltjes zoals gebruikt tegen de rozenkever nauwelijks of niet.
01-12-2016 6 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER