Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
'Een laagje sneeuw moet je gewoon laten liggen'
Kunstgrasvelden zijn prima bestand tegen winterse omstandigheden. Er zijn echter situaties waarin gebruik afgeraden wordt, zoals bij extreme vorst, opdooi of smeltende sneeuw.
17-01-2024 172 sec
Gespreid doorzaaien zorgt voor meer speeluren
Voor beter resultaat gedurende het seizoen adviseert Limagrain Advanta om meer gespreid door te zaaien met de juiste soorten en op de juiste diepte; de zogenaamde Triple3-doorzaaimethode.
06-03-2023 307 sec
Future Fill
Wat wordt de toekomst van kunstgras in sport? Een ding is zeker: alle mogelijke vormen van infill gaan een veel beperktere rol spelen. Hoe snel dat allemaal gaat gebeuren, is natuurlijk de vraag.
03-03-2023 85 sec
Nog veel stappen nodig voor chemievrij beheer grassportvelden
Het Mulier Instituut monitort jaarlijks het milieuvriendelijk beheer van grassportvelden in gemeenten. Nu is er voor het eerst een kleinschalig onderzoek gedaan naar wat er leeft onder groenbedrijven.
02-03-2023 231 sec
'We willen de EU bewegen tot realistischere afbraakeisen in water voor biologisch afbreekbare infills'
Senbis blijft goede hoop houden om met zijn product GreenFill te kunnen opschalen, ondanks de hangende besluitvorming van de Europese Unie rond het toepassen van bewust toegepaste microplastics.
02-03-2023 237 sec
'Je hebt in dit vak veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen'
In elke uitgave komt er in deze nieuwe rubriek een fieldmanager aan het woord. Thimo de Nijs, werkzaam bij RKC Waalwijk, bijt het spits af. Met zijn 23 jaar is hij waarschijnlijk de jongste fieldmanager in de eredivisie.
01-03-2023 248 sec
Bolderman: 'We gaan nu proactief uitbouwen richting buitenlandse markten'
Sportverlichting.com heeft afgelopen jaar het beste jaar ooit gedraaid. Oprichter Martin Bolderman (34) vertelt hoe zijn bedrijf is gegroeid sinds de oprichting in 2017 en verklaart het afgelopen topjaar.
27-02-2023 374 sec
Multifunctionele Major Swift nog beter in balans
Major heeft een definitieve versie op de markt gebracht van de rollermaaier Swift 240, die ook uitgerust is met een wiedeg. Op de komende Vakbeurs Sportaccommodaties is deze nieuwe machine te bewonderen.
23-02-2023 110 sec
Goede startpositie voor gras dankzij bestaand kunstgraszand met Lava Oxygen en Vivimus
DCM Nederland heeft met een proef aangetoond dat kunstgrasvelden succesvol kunnen worden omgevormd tot natuurgrasvelden, met hergebruik van het bestaande zand.
23-02-2023 278 sec
'Belangrijk om boven kritisch vochtgehalte te blijven'
De meeste greenkeepers en fieldmanagers weten dat het gebruik van wetting agents veel voordelen heeft, zoals het voorkomen van droogteschade op de greens.
23-02-2023 241 sec
Goese atletiekvereniging krijgt primeur met nachtdiervriendelijke ledlampen
Dankzij een speciale financiƫle regeling met de gemeente Goes kan atletiekvereniging AV'56 alsnog een nieuwe en betere baanverlichting laten aanleggen.
22-02-2023 272 sec
Antea Sport neemt gemeenten en sportclubs bij de hand in transitie naar non-infill-kunstgrasvelden
Antea Sport bouwde de afgelopen jaren al verschillende sportvelden zonder performance-infill, verspreid door heel Nederland. Spelers, beheerders en eigenaren van deze velden reageerden vol enthousiasme.
22-02-2023 193 sec
Vakbeurs Sportaccommodaties op volle sterkte
Op 9 maart wordt in de Expo in Houten de veertiende editie van de Vakbeurs Sportaccommodaties gehouden. Ook voor deze vakbeurs is het de eerste volwaardige editie na een paar jaar afwezigheid of aangepaste uitvoeringen.
22-02-2023 210 sec
'Non-fill-kunstgrasvelden zijn, het woord zegt het al, kunstgrasvelden zonder vulling, dus ook zonder zand'
Non-infill heeft de toekomst. Maar wat is eigenlijk een non-infillveld? Marktpartijen gebruiken deze term voor verschillende typen kunstgrasvelden. Voor opdrachtgevers en gebruikers kan dit verwarrend zijn.
14-02-2023 188 sec
Mobiele meetunit handig hulpmiddel voor fieldmanagers
Fieldmanagers van voetbalclubs in de eredivisie kunnen hun gras voortaan eenvoudiger onderhouden met behulp van data. Dit is te danken aan de HiPSter, een mobiel meetapparaat dat door Eredivisie CV beschikbaar is gesteld om de kwaliteit van de voetbalvelden zo veel mogelijk op hetzelfde niveau te krijgen.
13-02-2023 207 sec
Zwaagstra biedt bestekschrijvers helpende hand met configurator voor sportveldomranding
Het schrijven van een bestek kost tijd en ook een foutje ligt op de loer. Met de nieuwe bestekconfigurator van Zwaagstra Betonproducten zijn deze twee zaken verleden tijd.
06-02-2023 108 sec
ICL introduceert biologisch afbreekbare coatingtechnologie
ICL Growing Solutions introduceert een naar eigen zeggen 'revolutionaire' biologisch afbreekbare coatingtechnologie voor haar gecontroleerd vrijkomende meststoffen (CRF) in de turfmarkt: eqo.s-technologie.
25-01-2023 92 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER