Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Mag het een steekje minder zijn, deel 2
Sinds begin 2012 snijdt de gemeente Den Haag steekproefsgewijs een vierkante meter uit geleverd kunstgras om dit te laten testen. In alle gevallen bleken afwijkingen van de bestekseisen. Met de Big Seven, een informeel overlegorgaan van zeven van de grootste steden in Nederland, wil Den Haag een moederbestek opstellen waarin de opdrachtgever zichzelf beter beschermt dan nu het geval is.
01-12-2013 13 sec
Natuurgras in een goed huwelijk met kunststofvezels
Grasvelden worden met name verdicht door bespeling en gewichtsbelasting tijdens onderhoud aan het oppervlak en het gras raakt versleten. Het veldoppervlak wordt steeds ongelijker, wat qua optiek en bespeelbaarheid niet wenselijk is. De oplossing is wapening van het veld. Hybride systemen zorgen daarvoor.
01-12-2013 10 sec
Er is geen probleem met chemie op sportvelden, waarom dan een verbod
Afgelopen september kwam staatssecretaris Mansveld met een lang verwachte brief over het gebruik van herbiciden op verharding en gewasbescherming in de openbare ruimte. Samengevat in één zin houdt dit in een compleet verbod op herbiciden, en dan met name Roundup op verhardingen, per november 2015 en een verbod op alle gewasbeschermingsmiddelen voor de openbare ruimte per november
01-12-2013 13 sec
Kunstgras is een onverantwoorde investering
Volgens sommige partijen zou de recente massale 'bekering' van het betaald voetbal tot kunstgras wel eens kunnen leiden tot een tweede groeispurt van kunstgras in de breedtesport. Volgens Peter de Bruijn, directeur van het kweekbedrijf Innoseeds, maar privé ook voorzitter van een lokale voetbalclub, is daar geen sprake van. Hij voorspelt: 'De gekte in kunstgras is over. De kosten van kunstgras zijn dermate hoog dat de wal het schip zal keren.'
01-12-2013 15 sec
Peter Koops (SC De Zwaluwen): Privatiseren Iedereen kan het, maar je moet niet bang zijn
Peter Koops is de drijvende kracht achter de geslaagde privatisering van de sportverenigingen in Zevenaar. Zijn motto luidt: ‘Iedere club kan privatiseren, maar je moet niet bang zijn om zaken op te pakken
01-12-2013 9 sec
Een ondernemende club is beter dan een beherende gemeente
Clubs zijn beter af als ze het onderhoud zelf uitvoeren dan als ze het overlaten aan de gemeente. Wanneer clubs ondernemend zijn, is dat de beste garantie voor geslaagde privatisering. Dit stelt René Komduur van adviesbureau Synarchis. Op het Nationaal Sportvelden Congres zal hij uitleggen wat de sleutel tot succes is.
01-12-2013 12 sec
Crisis vormt geen bedreiging als je inspeelt op kansen
De rol van overheden, clubs en burgers is totaal anders dan de spreekwoordelijke dag van gisteren. Regiefunctie, burgerinitiatieven, draagvlak, veranderende wet- en regelgeving, wat betekenen deze kreten voor de sportbranche? Welke kansen en bedreigingen zijn er? Algemeen directeur Seth van der Wielen van ingenieursbureau Kybys geeft uitleg aan de hand van praktijkvoorbeelden bij onder andere het WK Hockey 2014 en de tender van de Jupiler League.
01-12-2013 15 sec
SGL staat niet stil
Natuurgras in BVO-land was al lang verdwenen als Nico van Vuuren niet was opgestaan met zijn SGL-systeem, want het was erbarmelijk gesteld met de kwaliteit van natuurgras in de stadions. Hoe gaat het nu met de ontwikkelingen van SGL?
01-12-2013 8 sec
Gemeente professionaliseert haar sportdoelstellingen
Twintig jaar privatisering heeft ons geleerd dat niet alle verenigingen het aankunnen om op eigen benen te staan. Wanneer een gemeente echter een exploitatiestichting opricht, stoot zij eveneens taken af, maar is de kans groot dat het onderhoud goed blijft gebeuren. Sportief Capelle bestaat nu drie jaar en werkt al hecht samen met de clubs. Een gesprek met alle betrokkenen over de samenwerkingsstructuur..
01-12-2013 13 sec
Het gaat weer goed met het FC Twente-veld
De storm is gaan liggen boven het FC Twente Stadion. Althans, fieldmanager Henry de Weert vertelt dat het goed gaat met de grasmat in de Grolsch Veste en dat iedereen blij is met het stadion.
01-12-2013 8 sec
Pleun Lok BSNC Chemievrij beheer is niet mogelijk zonder diep onderzoek naar kosten en techniek
De branchevereniging BSNC had op 3 oktober overleg met het ministerie van Milieu en Infrastructuur over het plan om chemische herbiciden te verbieden per 2017. BSNC gaf daarin aan dat er verdergaand technisch en financieel onderzoek nodig is naar alternatieve methoden.
01-12-2013 11 sec
Natuurgras op een kunstgrasondergrond; Toch niet zo'n goed idee
Ado Den Haag heeft vanaf 21 oktober een kunstgrasmat van Greenfields. De natuurgrasmat die deze zomer voor één speelseizoen was aangelegd bleek niet te kunnen aarden op de Zoab-ondergrond, die hier speciaal voor het WK Hockey was aangelegd..
01-12-2013 9 sec
Boerenverstand
Voorwoord FIELDMANAGER 6 De meeste fieldmanagers zijn doorgaans behept met een gezond boerenverstand. Dat is hoopvol en je zou bijna denken dat er daardoor met sportvelden nooit iets mis kan gaan. Dat is jammer genoeg niet zo
01-12-2013 7 sec
Euro Grass-onderzoek: robotmaaier verrassend beter voor sportvelden dan kooimaaier
Euro Grass heeft in samenwerking met Robotmaaier.com een proef gedaan waarbij het verschil tussen de algemeen gebruikte kooimaaier en de robotmaaier werd getest. De resultaten zijn verbluffend.
01-12-2013 7 sec
Standaard lichtplannen
De verlichting van voetbalvelden, tennisbanen en hockeyvelden moet voldoen aan een aantal belangrijke eisen en voorwaarden. Wij spelen in op deze behoeften met lichtplannen voor deze sporten en bieden daarmee betrouwbare en energiezuinige oplossingen op maat.
01-12-2013 7 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER