Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Het belang van bodemleven voor een gezonde grasmat
Een gezond bodemleven draagt bij aan de mineralisatie van organische stof, de bodemstructuur en ziektewering. Het gebruik van diverse gewasbeschermingsmiddelen is de afgelopen jaren drastisch afgenomen en zal de komende jaren zelfs helemaal uit het onderhoudsplan moeten verdwijnen.
01-09-2018 9 sec
Grasgids-rassen toepasbaar voor diverse projecten
Sinds oktober 2016 is Peter Swinkels werkzaam bij de gemeente Venlo, waar hij de verantwoordelijkheid heeft voor maar liefst veertien sportparken. Voor die tijd werkte Peter bijna 25 jaar bij Agrifirm, waarvan hij de laatste vijftien jaar actief was op het gebied van advisering en verkoop van graszaden, meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen, bestemd voor sportparken, golfbanen, beheer openbaar groen en graszoden.
01-08-2018 11 sec
Sportveldenbouwers luiden de noodklok
Veel sportveldenbouwers ervaren in toenemende mate dat het lastig is om te voldoen aan de nadrukkelijke wens van al hun klanten om kunstgrassportvelden alleen gedurende de zomerstop aan te leggen. Als het aan hen ligt, worden kunstgrasvelden voortaan ook tijdens het sportseizoen zelf vervangen of gelegd.
01-08-2018 10 sec
RIVM: rubbergranulaat op kunstgrasvelden is milieubelastend
Begin juli publiceerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) de resultaten van een onderzoek naar de milieurisico’s van rubbergranulaat. Na onderzoek op tien velden concludeert het RIVM dat rubbergranulaat ‘schadelijk kan zijn voor het milieu in de directe omgeving van kunstgrasvelden’.
01-08-2018 9 sec
‘Wij staan echt voor natuurgras’
Korte lijntjes en je boerenverstand gebruiken: adviseur Bart Boot van Van Iperen BV en fieldmanager André Poldervaart van de gemeente Nissewaard zitten wat dat betreft op één lijn. Ze zijn ook allebei fervente liefhebbers van natuurgras op sportvelden. Daarbij is leverancier DSV zaden van grote waarde, omdat hun rassen in verschillende internationale tests zijn bestempeld als de beste.
01-08-2018 13 sec
‘Een effectieve manier om ons bedrijf te presenteren’
W&H Sports is special friend van het Friendship Sports Centre: het enige sportcentrum in Europa dat volledig is uitgerust voor mensen met een beperking. Het centrum in Amsterdam bestaat uit twee voetbalvelden, een sintelbaan, een verspringbak, een extra verwarmd zwembad, een aangepaste fitnessruimte, een sportzaal en een dojo.
01-08-2018 11 sec
‘Deze machine gaan we in de toekomst steeds meer zien’
Milati Grass Machines is sinds begin dit jaar exclusief importeur van Intelligent Marking-machines. Het Deense merk Intelligent Marking is bekend van de Intelligent One: een robotbelijner die op Saltex 2017 de innovatieprijs won. Milati krijgt veel aanvragen voor demonstraties van de machine en heeft inmiddels ook zijn eerste klanten in Nederland.
01-08-2018 13 sec
Maaier nog gebruikersvriendelijker door verdere digitalisering
Begin mei leverde Gebr. Bonenkamp IJsselstein de allereerste Belrobotics Bigmow Connected voor Nederland. Sportcentrum Olympos in Utrecht had de primeur. ‘De doorontwikkelde digitalisering van deze machine heeft voor ons als gebruiker veel voordelen’, zegt manager sportfaciliteiten Harry Kort.
01-08-2018 10 sec
‘Een watervaste mat, en daardoor ontzettend gebruiksvriendelijk’
Deze zomer krijgt hockeyclub Oranje-Rood de beschikking over een tweetal nieuwe watervelden. De twee velden zijn van het type Edel ID en gaan minimaal twaalf jaar mee, aldus de kunstgrasproducent. Edel Grass is in juni met de werkzaamheden begonnen. Medio augustus worden de twee velden opgeleverd, precies op tijd voor het nieuwe hockeyseizoen.
01-08-2018 12 sec
‘Onze velden zijn een stuk stabieler geworden’
Twee jaar geleden zat Sportbedrijf Arnhem – beheerder van hockeyvelden in Arnhem – met een probleem.
01-08-2018 16 sec
Start van een nieuwe trend?
Het kunstgrasvoetbalveld van SV Koedijk in Alkmaar is aan vervanging toe. In plaats van het klakkeloos vervangen van de kunstgrasmat heeft Alkmaar Sport besloten iets nieuws te proberen.
01-08-2018 12 sec
Gemeenten komen in opstand tegen plannen bonden
Sinds 1 januari dit jaar staat Marcel Bouwmeester de Verening Sport en Gemeenten bij met zijn technische en operationele kennis.
01-08-2018 11 sec
Een veldje bouwen op het duurste plekje van Nederland
Als je het voorrecht hebt om een kunstgrasveld te mogen bouwen op de duurste plek van Nederland, de Zuidas in Amsterdam, wil je natuurlijk iets bijzonders maken. Vakblad Fieldmanager maakt een ommetje met Richard van Goozen van Van der Werff Infra.
01-08-2018 15 sec
Gaan non-infillsystemen shokkende ontwikkelingen brengen?
Het heeft er alle schijn van dat de zogenaamde non-infillvelden langzaamaan hun intreden doen in het Nederlands voetbal. Wat gaat dat betekenen voor het kunstgrassysteem?
01-08-2018 8 sec
Bezorgd om de mogelijke gezondheidsrisico's van rubbergranulaat?
Als eigenaar of beheerder van een kunstgrassportveld gebruikt u mogelijk nog altijd SBR rubbergranulaat als invulmateriaal. Dan bent u zich ongetwijfeld bewust van de huidige discussie over de mogelijke invloed hiervan op de gezondheid.
01-08-2018 8 sec
Hoe beoordeel je de krachtbron onder de motorkap?
Er zijn vele verschillende soorten shockpads die toegepast kunnen worden in kunstgrassportvelden. Vaak is het de sportveldenbouwer die bepaalt welke variant gebruikt wordt in een bepaald systeem.
01-08-2018 14 sec
Verzuipt Nederland in de Watertoets?
De overheid streeft ernaar om Nederland klimaatbestendig te maken. Uiterlijk in 2050 zou ons land klimaatbestendig en waterrobuust moeten zijn. Het belang van de Watertoets is dus groter dan ooit.
01-08-2018 10 sec
Zou ‘die andere’ wrikbeluchter nu eindelijk gaan doorbreken op de Nederlandse markt
Het Duitse Wiedenmann probeert via een import bij Jean Heybroek een einde te maken aan dit bijna-monopolie. Uw redacteur gaat zelf op onderzoek uit in Duitsland bij Wiedenmann.
01-08-2018 8 sec
Ctgb: ‘Eindelijk komt er meer duidelijkheid op deze markt’
In juni kwam de markt voor algenbestrijding op sportvelden bij elkaar om een recent onderzoeksrapport van de BSNC en Stowa te bespreken.
01-08-2018 14 sec
Non-infillconcept maakt de tongen los ...
Ruim tien jaar nadat het concept werd geïntroduceerd, zijn non-infillkunstgrasvelden plotseling veelvuldig onderwerp van gesprek.
01-08-2018 8 sec
‘Onze investering hebben we ruimschoots terugverdiend’
Kunstgrasvelden slijten vaak zo snel dat ze de voorgeschreven afschrijvingstermijn niet halen. Het resultaat: een flinke kostenpost voor de gemeente.
01-08-2018 12 sec
Column van de hoofdredacteur: Afvullen
Keer op keer tonen onderzoeken van veel slimmere mensen aan dat er geen relatie is tussen kanker en kunstgras.
01-08-2018 4 sec
Alle infillsoorten verdienen aandacht vanwege mogelijke milieudruk
De discussie over rubberkorrels in kunstgras laait weer op. Nu is een nieuw RIVM-rapport de aanleiding, waarin wordt geconcludeerd dat infill van SBR-korrels mogelijk schade aan het ecosysteem kan veroorzaken. Hoewel de onderzoekers moeite lijken te hebben om harde verbanden te leggen tussen de korrels en daadwerkelijke schade aan het milieu, is duidelijk dat de korrels zelf verontreiniging van de bermen rond de velden veroorzaken.
01-08-2018 15 sec
Niet-chemische onkruidbestrijding op fairways
De afgelopen jaren heeft de EU het gebruik van bestrijdingsmiddelen sterk aan banden gelegd en sommige zelfs geheel verboden.
01-08-2018 11 sec
Goed beluchte en doorgezaaide velden als basis voor succesvol WK Voetbal Rusland
Er zijn meer dan 100 natuurgras velden verspreid over West-Rusland voor de 32 deelnemende teams geprepareerd om tijdens het WK op te trainen.
01-08-2018 7 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER