Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Goed watermanagement voor een gezonde grasmat
Met de zomer voor de deur is de tijd aangebroken om meer aandacht te besteden aan de beregening van de sportvelden.
01-09-2018 5 sec
'Wij trekken ons eigen plan'
Het deed een hoop stof opwaaien begin januari: de aankondiging van Almere City om over te stappen van kunstgras naar natuurgras.
01-06-2018 5 sec
Page one boys Arjan en Adrie blikken terug
De kunstgrasmarkt consolideert. Dat betekent dat de grote bedrijven groter worden en een steeds groter deel van de koek veroveren. Je zou kunnen zeggen dat die ontwikkeling in Nederland gestart is met de overname van het bedrijf AAsportsystems van Knottnerus en Markusse in 2011.
01-06-2018 10 sec
De hetze tegen de rubberkorrels
Nieuws over kankerverwekkende stoffen is notoir onbetrouwbaar. Dat komt omdat iets al “kankerverwekkend” heet wanneer het bij bacteriën een verandering in het genetisch materiaal teweegbrengt.
01-06-2018 6 sec
'We proberen de kikkers wakker te kussen, zodat het allemaal mooie prinsen en prinsessen worden'
Kinderen duidelijk maken wat een teamsport voor hen kan doen, dat is één van de intenties van HC Zevenbergen. Ook wil de club een familieclub zijn, waarin alle doelgroepen worden bediend. ‘Ouders, zoontjes, dochters, vriendjes van, opa’s en oma’s: iedereen moet zich hier kunnen vermaken’, meent voorzitter Guus Govaart.
01-06-2018 12 sec
Gegarandeerd een schoon hockeyveld voor twee jaar
Algen en watervelden: het lijkt een onlosmakelijke combinatie. Lijkt, want Silica Nova en Ton de Rooij hebben elkaar gevonden op weg naar een oplossing. De twee aannemers reinigen sinds 2014 (semi)watervelden volgens een eigen principe.
01-06-2018 8 sec
Wilt u minder, minder minder?
De toenemende druk van bestuurders en bevolking om het gebruik van water op kunstgrashockeyvelden te beperken, heeft de beregeningsindustrie aan het denken gezet. Nieuwe producten en benaderingen moeten de velden minder afhankelijk van water maken.
01-06-2018 8 sec
Lijmen of naaien?
Bij een kunstgras(hockey)veld gaat de aandacht vaak uit naar de kwaliteit, de prijs en de gevolgen van een onderbouw of toplaag, maar het zijn doorgaans de details die het verschil maken voor de uiteindelijke prijs van een kunstgrasproject.
01-06-2018 8 sec
Door nieuwe hockeynorm kunt u met verschillende bouwers om de tafel
Een nieuwe NOC*NSF-constructienorm voor kunstgrassportvelden en een nieuw kwaliteitshandboek van de FIH bieden de industrie voor kunstgrashockeyvelden een nieuwe impuls om verder te innoveren. U wilt iets nieuws voor uw nieuwe kunstgrashockeyveld? Dan kunt u met verschillende veldenbouwers 'om de tafel'!
01-06-2018 10 sec
Succes maken we samen!
De Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB) streeft ernaar in 2020 ten minste één miljoen mensen te hebben verbonden aan de bond.
01-06-2018 5 sec
Wie is de man die op zondag langs het hockeyveld staat?
De Internationale Hockey Federation (FIH) heeft een nieuwe algemeen directeur aangesteld. Sinds april moet de Fransman Thierry Weil de toekomst van de FIH ten uitvoer brengen. Wie is deze man en wat kan de internationale hockeysport de komende jaren van hem verwachten?
01-06-2018 10 sec
Breda bereidt zich voor op Heren Champions Trophy
Eerder dit jaar werd bekend dat de Internationale Hockey Federation (FIH) had besloten om de organisatie van de laatste editie van de Champions Trophy voor mannen aan Breda toe te kennen. Wat is er nodig voor zo’n evenement en wat brengt het de sport en de stad? < a href="gip.asp?id=788">
01-06-2018 11 sec
Mooi blauw is niet lelijk... toch?
Begin dit jaar heeft de Internationale Hockey Federation (FIH) besloten dat internationale hockeytoernooien voortaan op blauw kunstgras gespeeld moeten worden.
01-06-2018 5 sec
De Kraaien gaan hun nets verlaten
Voor Z.H.C. De Kraaien gaat binnenkort een lang gekoesterde wens in vervulling: een splinternieuw onderkomen met een grotere capaciteit. Het hockeycomplex komt op Sportpark Het Fortuin in Zaandijk en zal worden voorbereid door Adviesburo R.I.E.T. uit Bunnik.
01-06-2018 8 sec
Nederlandse ledverlichting gaat de wereld over
Krap twaalf jaar geleden, in 2006, werd het Nederlandse Lumosa opgericht. Lumosa produceert ledverlichting met een besturingssysteem voor de openbare ruimte en sportaccommodaties.
01-06-2018 6 sec
Een pop-uplocatie voor zaalhockey
Tijdens de winterperiode gaat traditioneel het zaalhockeyseizoen van start. Hockeyclubs trekken massaal de zaal in en de kunstgrasvelden buiten zijn ongebruikt.
01-06-2018 5 sec
Steviger, vlakker en minder speelschade
Lava Oxygen is het cruciale bestanddeel van het O2-natuurgrasconcept. Deze lava is poreus, hoekig van vorm en haakt in elkaar. Hierdoor ontstaat er veel ruimte voor water en lucht in de toplaag en verdichten velden niet.
01-06-2018 8 sec
CCGrass voorziet Maastricht van nieuw voetbalveld
Het amateurvoetbal in Nederland profiteert al jarenlang van kunstgrasvelden. De Maastrichtse club VV Scharn heeft nu voor zijn vele elftallen en spelers een splinternieuw voetbalveld van CCGrass.
01-06-2018 6 sec
Perfect Pitches
Ook in deze uitgave van Fieldmanager staat weer een forse opsomming van Perfect Pitches. Acht keer per jaar een verslag van de meest bijzondere projecten op gebied van sport. Uw project ook op deze projectenparade? Stuur een mail naar project@nwst.nl en wij zenden u alle info.
01-06-2018 9 sec
'Precisiebeheer op de baan in al zijn facetten'
De Enk Groen & Golf is zeer content met de Combinator, de Sandfiller en de bezandingsmachines van GKB die staan te pronken bij Golf Club Prise d'Eau in Tilburg.
01-06-2018 7 sec
'Steeds meer gemeenten beginnen ons te ontdekken'
Wie in de archieven van vakblad Fieldmanager kijkt, zal zien dat wij de laatste jaren veel over algenoverlast geschreven hebben.
01-06-2018 5 sec
'Elk jaar worden we beter! We staan al derde in de strijd om de VVCS-schaal'
Stadion-fieldmanager Paul Baas van De Enk Groen & Golf van de Amsterdam Arena, binnenkort Cruyff Arena, heeft op 17 en 18 april zijn verhaal gehouden voor ESSMA, de Europese vereniging van stadionmanagers. Hij is proactief bezig om 'zijn' veld optimaal te laten presteren en op de kaart te zetten. Is de VVCS-schaal de volgende stap?
01-06-2018 14 sec
Droste-effect
managers hebben niet de taak om ergens iets van te vinden, maar om goede sportvelden te maken
01-06-2018 3 sec
Flexibiliteit bij Hockeyvereniging TSV Dortmund
Onlangs leverde AAA-LUX de LED verlichting bij TSV Dortmund. Het betreft een hockeyveld wat ook voor lacrosse gebruikt wordt met daar omheen een sintelbaan, volleybalvelden en diverse kleinere sportvelden.
01-06-2018 6 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER