Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Met stikstofleverend vermogen een stap verder in efficiënter sportveldonderhoud
Een bodemanalyse is het belangrijkste instrument voor de sportveldbeheerder voor het bepalen van het jaarlijkse bemestingsregime van de sportvelden. Eens in de drie jaar worden dan ook nieuwe bodemanalyses genomen.
01-01-2019 8 sec
De rede moet weer zegevieren; dat is mijn nieuwjaarswens
Steunbetuigingen zijn altijd fijn. Kritische noten niet altijd. Maar ze horen er wel bij, mits goed geformuleerd en onderbouwd, want ze houden ons scherp.
01-12-2017 6 sec
Licht vanuit een andere invalshoek
Sportaccommodaties zijn in deze tijd van het jaar een lichtend baken van hoop op het aanbreken van het voorjaar. Omwonenden ervaren de sportveldverlichting vaak echter vooral als hinderlijk. Vooral ledverlichting kan een bron van ergernis zijn.
01-12-2017 8 sec
Duurzaam sportveldonderhoud in het hoge noorden
Met het oog op de naderende Green Deal sportvelden staat duurzaam sportveldonderhoud hoog op de agenda van fieldmanagers. We vroegen hoe Jan Smeenge (57) hier invulling aan geeft in de gemeenten Pekela en Veendam in de provincie Groningen.
01-12-2017 8 sec
Recycling ter plekke kan oplossing bieden voor kunstgrasberg
Tencate Grass heeft een nieuw concept ontwikkeld om oude kunstgrasvelden te verwerken tot bruikbare producten die op dezelfde locatie kunnen worden toegepast. Ecocept moet een permanente oplossing bieden voor het groeiende kunstgrasprobleem.
01-12-2017 8 sec
Dit nieuwe veld past perfect bij de ambitieuze toekomstplannen van de Cru Family
De Amsterdam Crusaders op sportpark Sloten is de grootste en ook snelst groeiende American football-vereniging van Nederland. Onlangs kreeg de club een exclusief American football-veld, dat perfect aansluit bij zijn Europese ambities.
01-12-2017 9 sec
Nationale grasdag toont cockpit en dashboard van het toekomstig sportveldbeheer
De Nationale Grasdag komt er weer aan! Op woensdag 24 januari a.s. krijg je in de Amsterdam ArenA alles te horen en te zien over smart fieldmanagement. Wat mogen we verwachten van de slimme grasmat? Welke ontwikkelingen zijn er rondom sensoring (gps) en precisiebeheer?
01-12-2017 10 sec
Een balletje trappen op CO2-neutrale ondergrond
Aan de Ganzendreef in Teteringen, in de gemeente Breda, ligt een CO2-neutraal trapveldje, ontwikkeld door Antea Group Sport. Een deel van de lavafundering is vervangen door Carbon Fix, een gesteente dat de CO2-uitstoot niet reduceert, maar zelfs volledig opruimt.
01-12-2017 9 sec
Zoeken naar balans tussen octrooi- en kwekersrecht
De Europese wetgever heeft nooit de bedoeling gehad octrooien te verlenen op producten die het resultaat zijn van essentieel biologische processen.
01-12-2017 5 sec
Nieuwe benadering van UV en wrijvingsweerstand
Testinstituut Labosport heeft zijn portfolio van testapparatuur uitgebreid. Het testinstituut kan de invloed van uv-straling voortaan sneller meten, én op een heel systeem, en kan vaststellen hoeveel wrijving sportvloeren veroorzaken.
01-12-2017 7 sec
CCGrass nadrukkelijker aanwezig in Europa
CCGrass heeft Bryn Lee aangetrokken als CEO voor haar Europese activiteiten. Lee is een oude rot in de kunstgrasindustrie met managementervaring bij, onder meer, TigerTurf en Bonar Yarns. Fieldmanager sprak met hem over de plannen en ambities die CCGrass heeft voor Europa.
01-12-2017 9 sec
Buijtels (Belrobotics-Yamabiko Group) 'Onze robot is een onmisbare fieldmanagement-tool geworden'
De afgelopen jaren zit de algemene verkoop van robotmaaiers in de lift: niet alleen bij particulieren, maar ook voor toepassing op sportvelden en golfbanen. Belrobotics, onderdeel van Yamabiko Group, maakt zich op voor de stap naar het wereldtoneel.
01-12-2017 9 sec
Perfect Pitches
Vakblad Fieldmanager laat in deze rubriek de meest bijzondere projecten van de afgelopen periode zien.
01-12-2017 3 sec
'Kunstgrasclub in de eredivisie heeft 0,53 doelpunt extra thuisvoordeel tegenover natuurgrasclub'
De onderzoekers Jan van Ours (Erasmus Universiteit Rotterdam) en Martin van Tuijl (Universiteit van Tilburg) concludeerden op 31 augustus 2017 in hun onderzoek naar competitievervalsing in de eredivisie door kunstgras dat ‘thuisvoordeel voor kunstgrasclubs misschien toch geen mythe is’. ‘
01-12-2017 10 sec
Leervermogen
Een hybrideveld is een versterkt natuurgrasveld en geen ‘kunstgrasveld light’
01-12-2017 2 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER