Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Verrassende verschillen in bodemanalyses
Ten minste eens in de drie jaar een bodemanalyse laten nemen is een must voor sportvelden. De sportveldbeheerder bepaalt mede op basis van deze analyse zijn onderhouds- en/of bemestingsplan voor het komende seizoen.
18-01-2019 7 sec
Ook in de luchtvaart is natuurgras een goedkopere oplossing
Dit jaar kreeg Vliegveld Midden-Zeeland dan eindelijk zijn verharde baan. Geen asfalt of beton, maar natuurgras, versterkt met vezels uit oude kunstgrasvelden. Het vliegveld heeft hiermee ook meteen een primeur.
01-12-2017 7 sec
Iedereen kent elkaar en dat is de charme van GJS
De tweede amateursportclub die aan bod komt in deze rubriek is GJS (Gorkumse Jonge Spartanen) uit Gorinchem. Het is een voetbalvereniging die in de eerste klasse speelt, maar niet betaalt.
01-12-2017 8 sec
Ledtechnologie opent deuren naar 'grasgroei 2.0'
Licht uit ledarmaturen wordt steeds krachtiger; dat is ook de fabrikanten van technologie die de grasgroei moet bevorderen, niet ontgaan. Naast de energiezuinigheid zien zij nu ook aanvullende voordelen. Wordt het grasplantje in een energiezuinig zonnetje gezet?
01-12-2017 8 sec
KNHB en FIH komen dichter bij elkaar
De internationale hockeybond (FIH) heeft onlangs nieuwe kwaliteitsstandaarden geïntroduceerd waar kunstgras voor hockey aan dient te voldoen. Wat betekent die voor de kunstgras hockeyvelden in Nederland?
01-12-2017 6 sec
Vraag naar graszaden neemt toe
Je staat er waarschijnlijk niet zo bij stil, maar voordat het in de zak belandt, heeft graszaad dat gebruikt wordt voor in- of doorzaai van golfbaan, sportveld, of berm, er al een lange reis op zitten: van veredeling en kruising tot aan teelt en oogst.
01-12-2017 10 sec
Scoor geen eigen goal bij aankoop pupillenmatterialen
De KNVB is gestart met nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen en wilde meteen een einde maken aan de wirwar van doeltjes voor deze nieuwe wedstrijdvormen. Eenheid moest er zijn, dus schreef de KNVB een tender uit.
01-12-2017 8 sec
'We kunnen nu sneller selecties maken'
In april heeft Barenbrug twee verrolbare kassen in gebruik genomen van elk 10 meter breed en 40 meter lang. Het bedrijf zet de kassen in om droogteproeven te houden. Als het regent, worden de tunnels over de gewassen gerold en als het droog is, worden ze achter de gewassen gerold. In totaal kunnen de kassen 182 meter heen en weer verrold worden.
01-12-2017 13 sec
Natuurgras als voorwaarde bij nieuw sportspark
Ruim vijftien jaar juridische touwtrekkerij en politiek gekrakeel heeft het cricket- en voetbalclub Ajax Sportman Combinatie (ASC) gekost om aan de oostzijde van Oegstgeest, in de Overveerpolder, een gloednieuw sportpark te realiseren.
01-12-2017 7 sec
'Een mooi stukje waardering voor het werk dat ik al jarenlang lever'
Op woensdag 15 november werd voor de achtste keer de Fieldmanager of the Year gekozen. Marc Grooteman van Holland Sport werd uitgeroepen tot Fieldmanager of the Year 2018, terwijl Jan Gijzen de schaal voor High Potential mee naar huis mocht nemen. Vakblad Fieldmanager was erbij en sprak met de jury.
01-12-2017 12 sec
Stok-Paardje
Feitelijk simplificeert deze sector duurzaamheid tot het gebruik van gewasbescherming
01-12-2017 2 sec
LED verlichting voor alle sportvelden
Ook bij projecten met grote mastafstanden, zoals dit sportveld met atletiekbaan én wielerbaan, zorgt AAA-LUX voor een prachtig gelijkmatig licht.
01-12-2017 5 sec
Dat kunstgras de toekomst heeft, is een grote leugen
Sjoerd Mossou schrijft over voetbal als auteur en columnist voor onder andere het Algemeen Dagblad en Hard Gras. Tijdens de uitreiking van de Fieldmanager of the Year op 15 november jl. gaf hij een lezing over kunstgras in het betaald voetbal.
01-12-2017 10 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER