Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Stedelijke omgeving gebaat bij gras
Juist in de stedelijke omgeving is de positieve impact van gras op onze leefomgeving en ons welzijn het allergrootst. Dat is de belangrijkste conclusie uit het onderzoek van advies- en ingenieursbureau Sweco Nederland naar de meerwaarde van (natuur)grasvelden voor de leefbare stad.
01-10-2017 9 sec
'Onderhoud bij voetbal is peanuts vergeleken met cricket'
De oudste, nog bestaande veldsportvereniging van Nederland is gevestigd in Deventer: de Koninklijke UD. De club is opgericht in 1875 en begon oorspronkelijk als cricketclub.
01-10-2017 6 sec
Een natuurlijke oplossing tegen algen
Over de bestrijding van algen op sportvelden bestaan nog veel misverstanden. Menig sportclub bestrijdt de organismen met reinigingsmiddelen zonder duidelijke strategie. Met het oog op de Green Deal Sport 2020 zal daar toch echt verandering in moeten komen.
01-10-2017 8 sec
Eerste Promax-velden met KNVB-certificering
Donderdag 20 juli was een belangrijke dag voor Alkmaar Sport, Adviesbureau Simoove en Fieldturf Benelux. De eerste twee kunstgrasvelden met Promax-korrels (PE-infill) werden toen namelijk door SGS Intron gekeurd conform de normen en reglementen van de KNVB.
01-10-2017 8 sec
Wie denkt de STC wel dat ze is?
Het beleid van de Amerikaanse president Donald Trump mag dan vooral ‘intern’ gericht zijn, de Amerikaanse Synthetic Turf Council wil zich juist buiten de Verenigde Staten gaan profileren. Arnoud Fiolet is uitverkozen om vorm te geven aan de Europese tak. Fieldmanager sprak met hem.
01-10-2017 10 sec
Aannemer wint kort geding aanbesteding Opsterland
Bouma Sport en Groen heeft met een kort geding voor elkaar gekregen dat de aanbesteding van al het sportveldonderhoud in de Friese gemeente Opsterland opnieuw moet. De bieding van het bedrijf is ten onrechte terzijde gelegd.
01-10-2017 8 sec
Perfect Pitches
Ook in deze uitgave van Fieldmanager staat weer een forse opsomming van Perfect Pitches. Acht keer per jaar een verslag van de meest bijzondere projecten op gebied van sport. Uw project ook op deze projectenparade? Stuur een mail naar project@nwst.nl en u wij zenden u alle info.
01-10-2017 9 sec
Nieuwe engerlingen in opkomst
Sinds een aantal jaren is er een nieuwkomer in engerlingenland in Italië. De engerlingen van de Japanse kever (Japanese beetle: Popillia japonica) vormen een geduchte plaag voor grasvelden in Noord-Amerika, die zich sinds zijn introductie in 1916 vanuit New Jersey zeer snel heeft verspreid over het continent.
01-10-2017 10 sec
Zoden op het veld
Er is niks mis met de keuze om een ander infillmateriaal te gebruiken, maar als beheerder of beleidsambtenaar moet je dat toch los zien van de hype
01-10-2017 6 sec
Fataal ongeluk met dug-out krijgt een staartje
Beheerders van sportcomplexen en clubs moeten jaarlijks controleren of hun voorzieningen veilig genoeg zijn. Als ze de noodzakelijk geachte maatregelen in gang zetten, dekt de verzekering de schade als er onverhoopt toch een ongeluk gebeurt.
01-10-2017 8 sec
Ambitie om in vijf jaar een volledige turfgrass-afdeling op poten te hebben
Nederland heeft eindelijk een eigen professor turfgrass sciences. De DTRF (Dutch Turfgrass Research Foundation) en de universiteit van Wageningen hebben vele jaren gelobbyd, maar op 1 juli 2017 ging professor Leinauer aan de slag.
01-10-2017 9 sec
Bent u klaar voor de lange avonden?
Zo, vroeg in het seizoen, hoeft op veel plaatsen nog altijd niet de veldverlichting aan. Maar dat is slechts een kwestie van tijd; voor men het weet zijn de avonden korter en donkerer. Juist daarom is het raadzaam om nu al de sportveldverlichting te testen.
01-10-2017 10 sec
Kale plekken gras, prooi voor straatgras
De hete droge julimaand en de natte koude augustusmaand zijn niet bevorderlijk voor een mooie gesloten mat in het najaar. Er ontstaan kale plekken door droogte of door te natte omstandigheden.
01-10-2017 7 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER