Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Innovatie
Innovatie is geen standaardplan, maar ‘meten is weten’ en van daaruit een plan maken.
01-04-2017 3 sec
Bale & Messi: 'Eat your heart out'
Wie de beste is, mag zich meten aan andere toppers. Daarom brachten Fieldmanager en Greenkeeper of the Year 2017 begin april een bezoek aan de beste stadionvelden en trainingscentra van de wereld. Mede dankzij Fieldmanager of the Year- én Greenkeeper of the Year-sponsor Jean Heybroek en Greenkeeper of the Year-sponsor ICL stonden
01-04-2017 12 sec
Wordt het u wat heet onder de voeten?
De klacht dat spelen op kunstgras onaangenaam is vanwege de hoge temperatuur op het veld, is nog altijd een van de redenen waarom voetballers niet graag op kunstgras spelen. Sinds 1 januari dit jaar wordt ook de hitteafgifte van een derdegeneratie-kunstgrasveld getest. Zal dit een oplossing bieden?
01-04-2017 11 sec
Beheerders hoeven zich geen zorgen te maken in mogelijke rechtszaak SBR
Advocaten dreigen met rechtszaak over rubberkorrels in kunstgras’, kopte het AD op 17 februari 2017. Volgens advocaat De Witte zouden gemeenten – vanwege de onduidelijkheid omtrent de mogelijke gezondheidsgevaren – het rubbergranulaat van gemalen autobanden moeten vervangen door een veilig infillmateriaal.
01-04-2017 10 sec
Duurzaam inkopen? Natuurgras!
Natuurgras is milieu- en CO2-vriendelijk en duurzaam, zo blijkt uit onderzoek naar de CO2-voetafdruk van sportvelden. Voor gemeenten een goede reden om bij de aanleg van sportvelden te kiezen voor natuurgras of hybridegrasvelden.
01-04-2017 7 sec
Van Wijlen stapt door!
Precies een jaar geleden nam Aannemersbedrijf Van Wijlen B.V. uit Sprang-Capelle collega bedrijf en tevens natuurgrasspecialist C.S.C. - De Meent B.V. uit Boxtel over.
01-04-2017 5 sec
Groene loper voor Koninklijk paar
De Diamant Groep in Tilburg voert werkzaamheden uit met een koninklijk tintje. Speciaal voor het koninklijk bezoek op 27 april paste Kuypers Graszoden de geleverde grasrollen aan, wat een strakker resultaat oplevert op Koningsdag.
01-04-2017 7 sec
Sportveldbeheerders, ga aan de slag met de schudbakkentest!
Peperdure meststoffen slecht toepassen zou een doodzonde moeten zijn in ons vakgebied. Toch gebeurt dit, terwijl niemand iets wil verspillen. Allemaal gaan we voor een egaal en streeploos groeibeeld van de grasmat. Het blijkt dat de bemestingskennis en -techniek een behoorlijke oppepper kunnen gebruiken.
01-04-2017 10 sec
Aquaco en SGL ontwikkelen graskoelingssysteem voor stadions met hitteproblemen
Stadium Grow Lighting (SGL) heeft samen met Aquaco een graskoelingssysteem ontwikkeld dat door SGL wordt verkocht. Het systeem koelt de lucht door middel van nevel in combinatie met een ventilator. FC Barcelona, Bilbao en Juventus hebben het systeem al aangeschaft.
01-04-2017 9 sec
Bodemverbeteraars verhogen de kwaliteit van de zandige toplaag van een voetbalveld
Bio-ingenieur Lennert Nachtergaele (UGent) onderzocht in zijn masterproef, welke bodemverbeteraars geschikt kunnen zijn om de kwaliteit van een zandige toplaag te verhogen, om aldus de fysische en chemische eigenschappen ervan te verbeteren.
01-04-2017 8 sec
Samenwerking tussen Lano en Zuman mondt uit in 'parel van Zeeburgia'
Een hoogwaardige kunstgrasmat met een performante vezel en meer dan de standaard 120.000 filamenten. Dat was de opdracht van de Amsterdamse gemeente en voetbalclub Zeeburgia voor het nieuw te bouwen hoofdveld van de tweede divisionist. Een Nederlands-Belgisch samenwerkingsverband tussen Lano Sports en Zuman-Zwammerdam
01-04-2017 11 sec
Perfect Pitches
Ook in deze uitgave van Fieldmanager staat weer een forse opsomming van Perfect Pitches. Acht keer per jaar een verslag van de meest bijzondere projecten op gebied van sport. Uw project ook op deze projectenparade? Stuur een mail naar project@nwst.nl en u wij zenden u alle info.
01-04-2017 9 sec
Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek: kennisvereniging of belangenbehartiger?
De Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek (BSNC) bestaat dit jaar vijftien jaar. Door de jaren heen heeft deze organisatie zich proberen aan te passen aan de tijd. Hoe kijken de leden aan tegen hun belangenvertegenwoordiger?
01-04-2017 8 sec
Na anderhalf jaar is het tijd om door te pakken met de Green Deal!
Op de Dag van de Sportaccommodaties in Houten hebben de Green Deal-partijen het Innovatienetwerk Green Deal Sportvelden gepresenteerd. Zij willen daarin samen optrekken om innovatie te stimuleren en goede praktijkvoorbeelden te ontwikkelen en te delen. Het doel van de Green Deal-organisatie is om dit jaar deze best practices te publiceren.
01-04-2017 12 sec
Het hele jaar voetballen op natuurgras:
Als beheerder van natuurgrassportvelden bent u het hele jaar bezig om het gras in een optimale conditie te houden. U zaait, maait en beregent. Desondanks komt het voor dat na alle inspanningen wedstrijden en trainingen worden afgelast. Omdat het veld te nat is, te modderig of kapot.
01-04-2017 10 sec
Klaar voor het toekomstbestendig beheer van sportvelden?
Kennis over het beheer van sportvelden is volop in ontwikkeling. Denk hierbij aan bezuinigingen die ons dwingen efficiënter te werken, de invoering van de greendeal en daarmee het streven naar chemievrij beheer én de ontwikkelingen rondom GPS (sensoring) en precisiebeheer.
01-04-2017 9 sec
Het wordt druk op de Nederlandse kunstgrasmarkt
Nederland is sterk in kunstgras. Veel van de grote aanbieders komen uit Nederland of hebben Nederlandse roots. Daarbij wordt snel vergeten dat ook China verschillende grote aanbieders kent. CC Grass uit Nanjing is zelfs al verschillende jaren actief op Euopese markt en heeft met Antea Group, CSC Sport en De Sallandse verschillende projecten gerealiseerd.
01-04-2017 12 sec
Renovatie kunstgras
Als u pakweg een jaar of acht geleden een kunstgrassportveld heeft laten aanleggen bij uw voetbal-, hockey-, tennis- of korfbalvereniging, krijgt u er onvermijdelijk mee te maken: een keuringsresultaat waaruit blijkt dat het veld volgend seizoen niet meer voldoet aan de normen die gesteld worden aan het gebruik voor competitie.
01-04-2017 10 sec
Wij willen als sportbond de krachten in de branche bundelen
De Atletiekunie gaat de aanleg, renovatie en het onderhoud van atletiekbanen intensief begeleiden. De sportbond wil daarmee een flinke inhaalslag maken wat betreft de kwaliteit van de atletiekbanen. Daarnaast beoogt de bond een verdubbeling van het aantal indooratletiekbanen.
01-04-2017 9 sec
Boerenverstand
In de dagelijkse praktijk zijn mechanismes aan het werk die zaken nodeloos ingewikkeld en ondoorzichtig maken
01-04-2017 3 sec
De snelst mogelijke manier van onderhoud
SISIS staat bekend om zijn doeltreffende machines. Het bedrijf maakt machines voor cricket, hockey, voetbal, honkbal en golf. Eigenlijk kan gesteld worden dat overal waar gesport wordt op (kunst)gras, SISIS kan worden ingezet. Meerdere werkgangen ineen, dat is waar de SISIS Quadraplay om de hoek komt kijken: een multifunctionele machine die meerdere combinaties mogelijk maakt.
01-04-2017 12 sec
In één dag kennismaken met onderhoud natuur- en hybride gras
Op 10, 11, 16 en 17 mei vinden bijeenkomsten van de GREENlivetour 2017 plaats. Waar de focus vorig jaar lag op het onderhoud van kunstgras, krijgen dit jaar natuurgras en hybride varianten de aandacht, met het thema: 'Natuur- en hybridegras; eenvoud in onderhoud'.
01-04-2017 9 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER