Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Toegankelijkheid voor alle inwoners als uitgangspunt
Beleidsmakers benadrukken graag de positieve bijeffecten die een sportieve en gezonde bevolking kan hebben op de begroting van een gemeente. Maar wanneer de buidel moet worden getrokken om de gemeentelijke sportfaciliteiten te verbeteren, dan voeren zaken als ‘budget’ en ‘wensen per club’ vaak de boventoon.
01-12-2016 10 sec
Als hij vrij baan heeft, levert hij 100 procent fantastisch werk
Op vijf sportparken, op de atletiekbaan en op de zonneweide van het zwembad in de gemeente Zevenaar zijn twaalf robotmaaiers van Belrobotics actief. Twee ervan lopen op sportpark De Buitenboom in Babberich.
01-12-2016 8 sec
De opkomst en tijdelijke ondergang van Ekompany
Eric van Kaathoven was er al jaren van overtuigd. De manier waarop in deze sector gecoate meststoffen worden gemaakt is te duur en vooral te weinig milieuvriendelijk. Een groot deel van de energie wordt ingezet om de kwalijke nevengassen die bij de productie vrijkomen af te vangen en te verbranden.
01-12-2016 11 sec
Wandelende maaiers en bemesters in Purmerend
Al enige tijd liep fieldmanager Jan Butter ermee rond, het idee om de velden te laten begrazen door lammeren. Dit jaar werd die wens werkelijkheid.
01-12-2016 6 sec
Fieldmanagers, ik kom eraan!
Mike Fischer is sinds 2012 hoofd technische dienst bij het Princess Hotel Victoria in Hoenderloo, waaraan een voetbalveld ligt dat aan de lopende band verhuurd wordt voor trainingskampen door binnen- en buitenlandse (jeugd)teams, waaronder het Nederlands elftal.
01-12-2016 8 sec
Clubvoorzitter Van den Berg: 'We zijn klein, maar bieden veel individuele aandacht'
De voorzitter van s.v. KMD (Klein Maar Dapper: vier velden, 800 leden), Peter van den Berg, reageerde op het online Fieldmanager-forum, waarin gediscussieerd werd over de Wet werk en zekerheid, die vorig jaar inging.
01-12-2016 9 sec
Al vijftig jaar innovatief in watertechniek
Smits uit Veldhoven is in vijftig jaar groot geworden in innovatieve wateroplossingen. Daarbij wist het bedrijf zijn sterke familiekarakter te behouden, waarmee het zich duidelijk onderscheidt van zijn concurrenten.
01-12-2016 7 sec
Mooier maaibeeld met Major-maaier
Het mooie maaibeeld dat een kooimaaier geeft, is voor veel fieldmanagers de reden om dit soort maaiers te verkiezen boven een cirkelmaaier. Major Equipment biedt echter een alternatief, dat ook uit financieel oogpunt aantrekkelijk kan zijn.
01-12-2016 8 sec
Ze spelen beter voetbal, hun vrouwen beter hockey. What's next: de hockeyvelden?
De sportbalans Nederland-België is de laatste twee jaar behoorlijk gekanteld. Wat Nederlanders aan sportief zelfvertrouwen hebben verloren, hebben de Belgen gewonnen. Over voetbal zullen we het maar niet hebben, maar zelfs op hockeygebied moeten we Olympische veren laten richting onze zuiderburen.
01-12-2016 10 sec
Klachten over blessures op kunstgras zouden overbodig moeten zijn
Een aantal lelijke blessures bij spelers van PEC Zwolle en een onderzoek van AVRO/TROS Radar deden de discussie over de veiligheid van kunstgras onlangs weer in volle hevigheid losbranden.
01-12-2016 7 sec
Bezuinigingen op kunstgrasonderhoud zijn de werkelijke oorzaak van blessures
In september zond Radar een programma uit over de effecten van kunstgras. Een inspanningsfysioloog legde uit dat de demping bij kunstgras een stuk minder is, dat vooral de gewrichten daaronder te lijden hebben en dat knieën, hamstring en achillespees te lijden hebben onder de stugheid van kunstgras.
01-12-2016 11 sec
Het mes op tafel voor het bestek!
Qua ontwikkeling is de markt voor het onderhoud van kunstgrasvelden al lang gestabiliseerd. Toch is het laatste woord over onderhoud en bestekken nog niet gesproken. De tientallen, misschien wel honderden adviseurs in ons land zouden de kwaliteit van kunstgrasvoetbalvelden ten goede kunnen komen.
01-12-2016 10 sec
De bonden hebben de macht. Het wordt tijd dat ze die gebruiken!
In de vorige uitgave introduceerde vakblad Fieldmanager het thema voor de komende editie van het Nationaal Sportvelden Congres op 1 december. De crux: laten we allemaal onze handtekening zetten onder een beknopt aantal simpele spelregels waarmee we het niveau van de sector opkrikken.
01-12-2016 11 sec
Bristly Power Combi
De zomer is voorbij en het sportseizoen is weer begonnen. Dat houdt in dat er in de afgelopen maanden weer flink wat kunstgrasvelden zijn aangelegd.
01-12-2016 5 sec
Re-Match staat klaar om de wereld te veroveren
Begin dit jaar kreeg de redactie naar aanleiding van een aantal kritische artikelen over recycling een uitnodiging van het Deense bedrijf Re-Match. Wij werden uitgenodigd voor de feestelijke opening van een spiksplinternieuwe fabriek die kunstgras verwerkt tot kant-en-klare producten.
01-12-2016 9 sec
Markt bezorgd over recycling kunstgras
De markt voor kunstgrasrecycling in Nederland is op dit moment redelijk monopolistisch. Nu Vink Barneveld vooralsnog voorzichtig opereert en Var/ Attero de handdoek in de ring heeft gegooid, had Tuf Recycling in Dongen dit seizoen misschien wel negentig procent van de markt in handen.
01-12-2016 9 sec
De markt voor kunstgrasrecycling is hevig in beweging
Vink Recycling besloot eind vorig jaar dat het bedrijf graag actief wil zijn en blijven op de markt van kunstgrasrecycling, maar zeker niet tegen elke prijs.
01-12-2016 6 sec
Privatisering voetbalverenigingen Lingewaard
De privatisering van de sport in de gemeente Lingewaard is inmiddels zo’n tien tot vijftien jaar geleden. Hoe is dat proces destijds verlopen, zowel bij de gemeente als bij de verenigingen? Welke knelpunten waren er en hoe zijn ze opgelost? We stelden deze vragen in de gemeente Lingewaard aan beide partijen.
01-12-2016 11 sec
Smits bestaat 50 jaar en dat vieren wij!
Familiebedrijf Smits bestaat 50 jaar! Tijd voor een feestje dus, waarbij we u als klant graag willen verwelkomen in het pand in Veldhoven.
01-12-2016 6 sec
Van Oosten kan gaan uitbreiden, maar in dezelfde koers
Aad van Oosten gaat sinds juli dit jaar in afgeslankte vorm verder met zijn bedrijf KG Reiniger; hij liet Van Oosten Beregening over aan A1 Tuinbouwtechniek. Tot juli 2017 blijft Van Oosten in het bedrijf actief om de overdracht vlot te laten verlopen.
01-12-2016 10 sec
W&H Sports lanceert nieuw merk: Preau Sports
Preau Sports is vanaf juni de 'Preau-fessionele' invulling voor de inrichting van sportaccommodaties. Dit nieuwe merk is een onderdeel van W&H Sports - leverancier van kwalitatief hoogwaardige sport- en inrichtingsmaterialen.
01-12-2016 7 sec
HTC Santana neemt nieuwe MatchClay-tennisbanen in gebruik
Het wordt uitbundig gevierd als HTC Santana in Hoogkarspel op vrijdag 9 september officieel haar nieuwe tennispark in gebruik neemt. De club heeft dan ook flink uitgepakt. Het hele park, oorspronkelijk acht banen groot, is op de schop gegaan. Alles van de belichting tot aan het clubhuis is vervangen of vernieuwd.
01-12-2016 11 sec
Wordt een robot op mijn kunstgrasveld het toekomstbeeld?
Eén ding is zeker: robots zullen in de nabije toekomst steeds meer worden ingezet. Waarom dan ook niet voor het dagelijks onderhoud van kunstgrasvelden? Het gaat hier om relatief eenvoudig werk, wat op jaarbasis wel heel veel dure uren kost.
01-12-2016 9 sec
Waterveld voor nieuwe fusieclub Oranje Rood
De afgelopen maanden herrees in Eindhoven een gloednieuw hockeycomplex voor Brabants grootste hockeyclub Oranje Rood, een fusie tussen de clubs Eindhovense Mixed Hockey Club (EMHC) en Oranje Zwart uit Eindhoven.
01-12-2016 7 sec
Zembla
Ik zoek net zo lang door totdat ik mijn gelijk heb gevonden. En als ik dat gelijk niet vind, moet ik gewoon wat verder zoeken
01-12-2016 5 sec
ProGrasS, meer dan Gras alleen!
Waar hebben de huidige Fieldmanager en onze sportvelden behoefte aan? Theoretische kennis op een praktische manier vertaald, daarvoor is ProGrasS gestart met de ProGrasS Academy (PGA).
01-12-2016 6 sec
Nieuwste ontwikkelingen te zien op de DLF Zodendag
DLF heeft een succesvolle Zodendag achter de rug op het veredelingsstation in Moerstraten.
01-12-2016 4 sec
Kunstgras blijft beter in conditie met de juiste machines
Goed uitgevoerd onderhoud garandeert spelers en gebruikers een speloppervlak van hoge kwaliteit met een minimaal risico op blessures en overbelasting.
01-12-2016 5 sec
Kunstgrasonderhoud is samenwerken met club, gemeenten en aannemer
Aannemingsbedrijf Van der Meer uit Benthuizen is een dynamisch, duurzaam en innovatief bedrijf in de grond-, weg- en waterbouw en groenvoorzieningen. Het bedrijf is al jaren een bekende speler op de markt van aanleg en onderhoud van buitensportparken.
01-12-2016 9 sec
C.S.C. realiseert 3 GreenFields TX-watervelden bij Hurley Amsterdam
C.S.C. heeft deze zomer drie prachtige watervelden van het type GreenFields TX gerealiseerd bij Hurley te Amsterdam. Daarmee is het GreenFields TXveld in zeer korte tijd het meest geïnstalleerde veld geworden in de hoofdklasse hockey, maar ook het meest geïnstalleerde hoofdveld bij alle hockeyverenigingen.
01-12-2016 10 sec
Teken mee aan een sportieve toekomst
Vakblad Fieldmanager viert zijn tienjarig congreslustrum met het Convenant Duurzame Kwaliteit Sport. Bezoekers worden uitgedaagd om mee te tekenen aan de toekomst van de sportsector.
01-12-2016 6 sec
Topsport organiseren is topsport
Met het EK Atletiek stond Amsterdam afgelopen zomer volop in de schijnwerpers. Het werd een evenement met een gouden randje.
01-12-2016 4 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER