Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
'Goed graszaad nooit te duur'
Met het doorzaaiseizoen voor de deur komt het weer aan op de mengselkeuze. Laat dit geen sluitpost zijn, want de post graszaad heeft nagenoeg geen effect op de jaarlijkse kosten van sportveldonderhoud. We praten over nog geen 6% van het budget.
01-04-2015 9 sec
Wat is duurzaam?
Duurzaamheid is voor mij: het bewaken van de natuur in een samenspel van seizoenen, gebruik, mens, flora, fauna en consumeren.
01-04-2015 4 sec
FC Utrecht neemt veldonderhoud in eigen beheer
FC Utrecht heeft de afgelopen periode het onderhoud van de natuurgrasvelden van stadion Galgenwaard en trainingsaccommodatie Zoudenbalch overgenomen van de gemeente Utrecht.
01-04-2015 6 sec
Een kijkje in de Engelse keuken
Milati Grass Machines bracht vorige maand samen met Ad van de Luijtgaarden en Theo van Rossenberg, Fieldmanagers of the Year 2014 en 2015, een bezoekje aan drie Engelse sportstadions: het Etihad Stadium te Manchester, het Anfield-stadion in Liverpool en cricketstadion Edgbaston Stadium in Birmingham.
01-04-2015 10 sec
De eeuwige discussie: wel of geen kunstgras in betaald voetbal
Eind vorig jaar laaide de discussie over de rol en wenselijkheid van kunstgras in BVO-Nederland weer helemaal op. Kunstgras zou een van de hoofdoorzaken zijn waarom het Nederlandse voetbal internationaal niet langer meedoet. Is dat wel zo?
01-04-2015 9 sec
100% biologisch reiningen is het antwoord op de bewustwording van onze verantwoordelijkheid voor het milieu
Na maanden van intensief testen op hockey watervelden, semi-watervelden, zand ingestrooide velden, graveltennisbanen, atletiekbanen etc., heeft Van Oosten Beregeningssystemen het antwoord op het 100% biologisch reinigen van sportvelden.
01-04-2015 8 sec
Aanbesteden van kunstgras: levering, dienst of werk?
Voor aanbestedingen maakt het nogal uit of een bepaald product als een levering of een werk moet worden omschreven. Christa Visser, advocaat bij Brackmann Aanbestedingsspecialist, zet voor vakblad Fieldmanager de belangrijkste regels op een rij.
01-04-2015 8 sec
Zijn semiwatervelden en algenoverlast synoniem van elkaar?
Kunstgras biedt vele oplossingen maar het voorkomen van algen op het veld lijkt een onmogelijke taak. Zal daar ooit verandering in komen?
01-04-2015 6 sec
Kieming hoe zit het ook alweer?
De eerste mooie dagen hebben we inmiddels gehad. De lente is begonnen iedereen in het groen krijgt weer jeukende vingers. Hoe zijn de velden de winter uitgekomen, is er veel speelschade, moet er nog iets gedaan worden tot het groot onderhoud?
01-04-2015 9 sec
Onderhoud met vrijwilligers, een vak apart!
In tijden van krimpende budgetten worden taken in en rond sportclubs steeds vaker overgenomen door niet-professionals met hart voor ‘de zaak’, zoals de leden van de club. Zo ook het veld- of baanonderhoud, waarvoor steeds vaker een beroep wordt gedaan op vrijwilligers.
01-04-2015 9 sec
Oprichten stichting bij grote inversteringen: ja of nee?
Sommige sportverenigingen richten bij grote investeringen, zoals de bouw van een kunstgrasveld, een stichting op om de btw terug te kunnen vorderen. Dit kán geld opleveren, maar kost tegelijkertijd de nodige energie en inzet.
01-04-2015 8 sec
Hybride, waar is de keten?
In de discussie kunstgras tegenover natuurgras wordt vaak gewezen naar hybride velden. The Best of both worlds, in zekere zin.
01-04-2015 5 sec
Perfect Pitches Part V
Ook in deze uitgave van Fieldmanager staat weer een forse opsomming van Perfect Pitches. Acht keer per jaar een verslag van de meest bijzondere projecten op gebied van sport.
01-04-2015 7 sec
Vakblad Fieldmanager organiseert juridische helpdesk
In een nieuwe rubriek presenteert Fieldmanager een aantal praktijksituaties waarin partijen tegen juridische kwesties aanlopen. In elke editie schetsen één of twee partijen een concrete situatie. De advocaten Wim Heijltjes en Jurrien Langeveld van het in bouwrecht gespecialiseerde kantoor Heijltjes Advocaten zorgen vervolgens voor opheldering.
01-04-2015 10 sec
Uiteindelijk maken zouttolerante grasrassen het verschil
De recreatieve sector is een belangrijke vrager van zoet water. In droge jaren is het aanbod vaak kleiner dan de vraag. Door klimaatsverandering nemen de tekorten in de toekomst zelfs verder toe. Daardoor zal bij beregening vaker een beroep moeten worden gedaan op brak en of zilt water.
01-04-2015 11 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER