Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Nederland is een wereldtopper in honkbal en cultuurtechniek
De gemeente Haarlemmermeer heeft een honkbalveld aangelegd op internationaal topniveau. Daarmee wil ze een aantal seizoenswedstrijden uit de Major League naar zich toe trekken. Een zeer ambitieus streven, dat elke dag flink wat fieldmanagement-manuren kost.
01-10-2014 8 sec
Eim Kleinloog: 'Doorzaaieffecten worden branchebreed onderschat'
Begin december vorig jaar won machineontwikkelaar Eliet op de Brusselse Agribex-beurs de innovatieprijs 'Gouden Buxus' voor zijn verticuteermachine, maar ook voor zijn nieuwe doorzaaimachine. 'Doorzaaien moet opnieuw op de kaart gezet worden', vindt distributeur Eim Kleinloog: 'De effecten van doorzaaien op de kwaliteit van een grasmat worden branchebreed onderschat.'
01-10-2014 11 sec
Wie wordt de opvolger van Ad van de Luijtgaarden en wordt FM of the Year 2015?
Het is berenspannend: Wie wordt de opvolger van Ad van de Luijtgaarden als Fieldmanager of the Year 2015? Wie wordt als aanstormend talent op de sportvelden de FM High Potential of the Year 2015? De jury is door de vele gesprekken met kandidaten heen en is erin geslaagd om uit het talentvolle deelnemersveld een keuze aan genomineerden te maken. Zij zullen binnenkort werkbezoeken afleggen bij alle genomineerden. We wensen alle deelnemers veel succes en stellen ze hieronder een voor een aan u voor....
01-10-2014 19 sec
Jacco Meijerhof: 'Ik ben niet bang om toe te geven wanneer ik fout zit of iets niet weet'
Een allrounder. Een ondernemer. Een doorzetter. Een gedreven, harde werker. Jacco Meijerhof boorde een gat in de markt aan met zijn bedrijf Hofmeijer Civiel- en Cultuurtechniek en holt nu hard om de forse groei bij te benen met investeringen in mens en materieel.
01-10-2014 12 sec
Clubvoorzitter Johan van der Geest: 'Als ik ermee stop, dan heeft de club een probleem'
SDO Bussum is een voetbalclub waarbij al sinds 1998 het onderhoud is geprivatiseerd. De club krijgt een gemeentelijke vergoeding voor het onderhoud, maar moet daarnaast de huur van de velden en accommodatie betalen. Het onderhoud in eigen beheer kost dermate veel dat de situatie onder de streep nul bedraagt. Hoe blijft de club bestaan, sterker nog, hoe kan de club floreren? Stichtingvoorzitter Johan van der Geest aan het woord.
01-10-2014 16 sec
Een derde van de eredivisie op kunstgras
De succesvolle afsluiting van de play-offs door FC Dordrecht en Excelsior heeft een grotere betekenis dan alleen voor voetballiefhebbers in de Rijnmond. Met de komst van deze clubs stijgt ook het aantal kunstgrasvelden in de eredivisie. Betekent hun promotie tevens de definitieve promotie van kunstgras in het betaald voetbal?
01-10-2014 11 sec
Sportvelden: enkelvoudige of meervoudige mengels?
Vele sportvelden worden ingezaaid met meervoudige mengsels. Maar enkelvoudige mengsels van puur Engels raaigras of puur veldbeemdgras kunnen in specifieke situaties uitkomst bieden, bijvoorbeeld op sportvelden met heel korte rustperioden of velden die meer dan gemiddeld aan droogte of fysieke belasting blootstaan..
01-10-2014 9 sec
FotY-genomineerde Theo van Rossenberg:' Sport is een bindmiddel'
Projectbegeleider Theo van Rossenberg van Jos Scholman is een oude rot in het vak, maar het woord 'oud' doet geen recht aan de indruk die hij geeft: een man van de wereld, van de sportveldenwereld. Krachtig en gedreven, met een heleboel kennis. Hij vertelt over zijn continue zoektocht naar 'het beste veld van Nederland'.
01-10-2014 12 sec
Nieuwe bezander voor pietjes precies
Tijdens de Kennisdag kunstgrasvelden op 5 juni in Amersfoort presenteerde GKB Machines de Topdrop precisiebezander. Deze machine kan rubber, zand, kokos of kurk infill buitengewoon nauwkeurig aanbrengen op kunstgrasvelden, maar is ook ontworpen voor het dressen van golfbanen en sportvelden.
01-10-2014 8 sec
Poppetje gezien, kastje dicht
Maar wat de meeste sportveld beheerders en clubs vervelend vinden, is gespit in hun met liefde onderhouden grasvelden. Om maar te zwijgen over spitten in een hybrideveld. Maar wanneer er iets mankeert aan de beregeningsinstallatie, is het noodzakelijk om de grond open te gooien. Om dit gewroet in de toekomst te voorkomen heeft Toro een oplossing bedacht op het gebied van beregening.
01-10-2014 12 sec
Precision Sense meet moeiteloos duizend punten per hectare sportveld
Toro heeft dit jaar een interessante innovatie weggezet bij STRI: de Precision Sense 6000, waarmee al rijdend over een sportveld of golfbaan allerhande gegevens over de bodem worden gemeten. STRI koppelt hieraan een onderhoudsadvies.
01-10-2014 8 sec
Perfect Pitches
Een nieuwe service in vakblad Fieldmanager: een projectenpagina. Acht keer per jaar een verslag van de meest bijzondere projecten op gebied van sport.
01-10-2014 5 sec
Achtste Nationaal Sportvelden Congres op 20 november bij Willem II

01-10-2014 2 sec
Dictatuur van de frietpan
Pas geleden hoorde ikvan iemand de stelling: ‘Sport in Nederland leidt onder de dictatuur van de frietpan’. Klinkt natuurlijk lekker en echt een zinnetje om een column mee te beginnen, maar wat wordt er nu werkelijk mee bedoeld?
01-10-2014 7 sec
Help Najaar
De vakantieperiode is ten einde en het najaar breekt aan. Een periode om bij stil te staan en jezelf de vraag te stellen: "hoe is het met de vitaliteit van mijn grasplant":
01-10-2014 6 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER