Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Sportvisie Soest 2013-2016
Sportvisie Soest 2013-2016
01-12-2013 1 sec
Effectbestek: de aannemer als front office van de gemeente
De effecten van de steeds meer toegepaste Emvi-aanbestedingen worden duidelijk: het draait weer om kwaliteit. Gemeente Dordrecht zocht nog verder naar controletools voor de kwaliteit en ontwikkelde een effectbestek: de burger controleert het werk van de aannemer. . .
01-12-2013 9 sec
Kuntsgras heeft natuur nodig en andersom
Wie goed naar de markt kijkt, ziet de laatste jaren een duidelijke disbalans in de aandacht voor kunstgras en natuurgras. De balans slaat negatief door voor natuurgras. Dat lijkt begrijpelijk, maar als je er zorgvuldiger naar kijkt, is dat het niet. Ik wil als voorzitter van de BSNC in dit artikel een lans breken voor de noodzakelijke revival van gras, voor een weloverwogen inzet van gras en kunstgras. De sport heeft beide nodig.
01-12-2013 15 sec
Soest was trots op passe-partout systeem, maar neemt er nu afscheid van
Het is een probleem waar iedere gemeente mee worstelt. Hoe kun je het beperkte beschikbare geld voor sport zo verstandig en eerlijk mogelijk verdelen? Soest is nu bezig met de implementatie van een nieuw systeem waarbij de clubs grofweg twintig procent van de kosten moeten ophoesten.
01-12-2013 11 sec
The day after: Warm onthaal voor Fieldmanager of the Year Ad van den Luijtgaarden
Kerverse Fieldmanager of the Year Ad van den Luijtgaarden van de gemeente Zwijndrecht werd op zijn werk warm onthaald. Van den Luijtgaarden: 'Gister was de minst productieve dag van het jaar..! Veel één op één-felicitaties van collega's, felicitaties via social media, e-mail, telefoon en bossen bloemen van relaties uit de sportsector. Deze ochtend stonden we als afdeling even stil bij deze mooie overwinning met koffie en gebak.' Op de foto rechts feliciteren gemeentesecretaris Henk van Beelen en burgemeester Dominic Schrijer hem met zijn titel.
01-12-2013 19 sec
Weten waar het licht valt
Er wordt in de sportveldenbranche weinig diepgaand over sportveldverlichting gesproken. Men weet er gewoon niet zoveel vanaf. Fieldmanager sprak met professor Wout van Bommel, een zeer charmante, spraakmakende lichtexpert. Hij gaf ons een uitgebreid college over de geschiedenis en de toekomst van sportveldverlichting en we hingen aan zijn lippen. .
01-12-2013 11 sec
Fieldmanager met een hoofdletter M
Nog te vaak wordt de verouderde norm van 250 speeluren per natuurgrasveld gehanteerd. Met de vooruitgang in de genetica, ontwikkelingen op het gebied van het machinepark en vooral ook het management kunnen er tegenwoordig meer dan 400 speeluren gehaald worden. . .
01-12-2013 9 sec
Wie zorgt er op zondag voor... de veiligheid op de sportaccomodatie?
Sporten is voor de meesten van ons, naast onze dagelijkse baan of het volgen van onderwijs, een aangename manier om de nodige lichaamsbeweging met het aangename van het clubleven te verenigen. Maar wie is verantwoordelijk voor de veiligheid van de sportaccommodatie of voor de voorzieningen op het veld.
01-12-2013 11 sec
Topklasser kiest duurdere, maar duurzame demping
Rijssen-Holten heeft afgelopen zomer bij zijn topklasse voetbalclub Excelsior'31 in Rijssen een kunstgrasveld met 4 cm en E-layer gelegd. Heemskerk van ASCbegeleidde de gemeente en Sallandse United legde het veld aan.
01-12-2013 7 sec
Brede bijeenkomst in intieme 'bruine kroeg' setting
Het Nationaal Sportvelden Congres 2013 werd op 21 november weer druk bezocht. Ditmaal werd het gehouden in het Willem II-stadion in Tilburg. Het thema luidde ‘vereniging aan het stuur’, omdat wij als Fieldmanager-redactie duidelijk zien dat verenigingen in de toekomst een veel belangrijkere rol gaan innemen bij sportrealisatie. Een foto-impressie van wat de bezoekers zagen.
01-12-2013 12 sec
Verlichtingsnormen per sport onder de loep
De veiligheid op het sportveld is met name geborgd door goede verlichting. De Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde (NSvV) geeft advies voor juiste sportveldverlichting, zodat elke sporter de bal ziet aankomen en weet waar hij loopt.
01-12-2013 8 sec
Veiligheid voor alles, ook op een sportaccommodatie?
Arbeidsomstandigheden bij clubs kunnen véél beter. .
01-12-2013 2 sec
Schadelijke aaltjes opsporen met DNA
Eén schadelijk aaltje vinden in een massa van duizenden andere aaltjes: dat is mogelijk met DNA-onderzoek van BLGG AgroXpertus. Voor het eerst biedt BLGG AgroXpertus onderzoekspakketten aan die volledig gebruikmaken van DNA-techniek.
01-12-2013 7 sec
BTW-teruggave ondanks rood licht door de fiscus
Een sportvereniging in de gemeente Oude IJsselstreek heeft, ondanks het negatieve oordeel van de belastinginspecteur, recht op teruggave van BTW in verband me de aanleg van een kunstgrasveld, zo oordeelt rechtbank Gelderland op 19 november. Deze casus laat zien dat het van groot belang is dat je als vereniging de structuur van je speciaal opgerichte stichting goed op orde hebt wil je BTW terugvragen op bijvoorbeeld aanleg of exploitatie van een kunstgrasveld. De belastingdienst zal hier namelijk niet snel mee akkoord gaan!
01-12-2013 17 sec
De burger betaalt
Fieldmanagers in Nederland zijn verantwoordelijk voor meer dan 10.000 sportvelden: hockey en voetbal en nog tal van andere sporten, kunstgras en natuurgras. Al die velden worden via allerlei ingewikkelde constructies uiteindelijk betaald door de burger. Via riool-, honden- of vastgoedheffingen worden velden gebouwd en wordt het onderhoud geregeld.
01-12-2013 10 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER