Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Opkomst pickleball in Nederland: van achtertuinspel tot officiële sport

ADVERTORIAL
SPORTVELDEXPLOITATIE
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Cecile Koestering, maandag 30 september 2024
105 sec


W&H Sports neemt je graag mee in de wereld van pickleball, een sport die na padel Nederland heeft veroverd en ook in Europa aan populariteit wint. Pickleball is een sport voor iedereen, voor alle leeftijden en alle niveaus! Het is makkelijk te leren en geeft veel plezier.


Pickleball is een racketsport die elementen van tennis, badminton en tafeltennis combineert. Het wordt gespeeld met een pickleballracket of paddle - een vergroot tafeltennisbatje - en een plastic bal met gaten, op een badmintonachtig veld met een net dat iets lager hangt dan bij tennis. Het spel kan zowel enkel als dubbel worden gespeeld, waardoor het toegankelijk is voor spelers van alle leeftijden en met alle vaardigheden.

Steeds populairder

In Nederland heeft pickleball de afgelopen jaren een opmerkelijke groei doorgemaakt. In 2013 werd in ons land de eerste pickleball geslagen. Nu beginnen sportclubs, tennisverenigingen en recreatiecentra de sport te omarmen, aangemoedigd door de lage instapdrempel en de sociale aard van het spel. Pickleball is zo populair omdat het veelzijdig is. Het kan zowel binnen als buiten gespeeld worden. Het spel is snel te leren en daardoor toegankelijk voor iedereen. Verder staat pickleball bekend om het sterke gemeenschapsgevoel dat ermee gepaard gaat, waarbij spelers van verschillende leeftijden en achtergronden samenkomen. Dankzij de snel groeiende populariteit van pickleball kunnen clubs zichzelf op de kaart zetten door pickleballbanen aan te bieden. Zo wordt er een ander publiek aangetrokken, waardoor de ledenaantallen stijgen, evenals de inkomsten.


Het juiste materiaal

Een belangrijk aspect bij het faciliteren van pickleball is de keuze van de juiste ondergrond. Hiervoor introduceert W&H Sports de modulaire sportvloer Ultimate Flow, een modulaire sportvloer die speciaal ontworpen is voor racketsporten en de dynamiek van pickleball. De vloer biedt uitstekende grip, wat essentieel is voor de snelle bewegingen, abrupte stops, maximale balcontrole en balstuit die typerend zijn voor pickleball. De Ultimate Flow-tegel is speciaal ontwikkeld voor pickleball en onderscheidt zich qua balstuitgedrag van andere modulaire sportvloertegels.
Omdat de vloer optimale grip biedt en uitstekende stop-and-go-eigenschappen heeft, is de kans op uitglijden minimaal. Daarnaast is Ultimate Flow een ergonomische sportvloer, zacht voor rug en gewrichten. Door deze eigenschappen is het risico op blessures kleiner.
De modulaire tegels van W&H Sports zijn gemaakt van uv-gestabiliseerd polymeercomposiet en zijn bestand tegen intensief gebruik en weersinvloeden. De sportvloer heeft uitstekende drainerende en geluidsabsorberende eigenschappen en is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Op de modulaire sportvloer zit maar liefst 15 jaar garantie en aan het einde van de levensduur is hij 100 procent recyclebaar.
De modulaire vloer vereist minimaal onderhoud en is eenvoudig te installeren, demonteren en verplaatsen - ideaal voor evenementen en multifunctionele sportaccommodaties, ook als de vereniging beperkte ruimte heeft. Met de modulaire tegels van W&H Sports is het mogelijk - bij de juiste ondergrond - om vier pickleballbanen op een tennisbaan te plaatsen.
De groei van pickleball in Nederland biedt nieuwe kansen voor tennisverenigingen, sportbeheerders en besluitvormers in de sportsector, maar ook voor recreatie- en vakantieparken. Met de toevoeging van de juiste faciliteiten, zoals de sportvloer Ultimate Flow en een vaste of mobiele pickleballinstalatie, kan een aantrekkelijke, veilige en duurzame omgeving geboden worden voor deze laagdrempelige en populaire sport en voor (toekomstige) pickleballers.


www.whsports.nl


LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Tuinmachineshow Dagen bij Lozeman Tuinmachines
donderdag 24 oktober 2024
t/m zondag 8 december 2024
Grote merken keren terug op Saltex 2024
woensdag 30 oktober 2024
t/m donderdag 31 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024
Tweedaags evenement Turftech24 bij KRC Genk
dinsdag 12 november 2024
t/m woensdag 13 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER