Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

De noodzaak om te investeren in circulaire producten uit gerecycled kunstgras groeit!

ADVERTORIAL
KUNSTGRAS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Cécile Koestering, donderdag 5 september 2024
66 sec


Het jaar 2030 komt snel dichterbij, samen met de ambitieuze doelstelling die Nederland zich heeft gesteld m.b.t. het grondstoffenbeleid: 50% minder gebruik van primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen). De andere helft van de benodigde grondstoffen zal dus deels komen uit het gebruik van waardevolle grondstoffen gewonnen uit afvalstromen!


Circulair moet fors groeien

Gelukkig worden in Nederland versleten kunstgrasvelden tot herbruikbare grondstoffen waarmee producten van primaire grondstoffen prima kunnen worden vervangen. GreenMatter heeft tot nu al 1.168.152 kilogram kunstgras (106 velden) na recycling circulair teruggebracht door het leveren van circulaire oplossingen en producten. De productie en afzet van deze nieuwe generatie producten van gerecycled kunstgras zal echter nog fors moeten groeien om de afvalberg te laten slinken én om aan de eerste doelstelling in het grondstoffenbeleid te voldoen.


106 velden versus vervangingscyclus van kunstgrasvelden

GreenMatter is blij dat zij vanaf 2018 al 106 versleten kunstgrasvelden hebben verwerkt. Maar jaarlijks worden meer dan 200 velden vervangen en tel daarbij op dat de vraag naar kunstgras blijft groeien én de potentiële afvalberg dus ook. Deze tonnen aan afval kunnen niet alsnog worden verbrand. Er is nog veel werk aan de winkel. Zeker als je bedenkt dat de bedoeling is om in 2050 100% circulair te zijn, m.a.w. dat er nauwelijks tot geen primaire grondstoffen meer gebruikt mogen worden voor het vervaardigen van nieuwe producten.


Bewustwording

GreenMatter is constant bezig met de vraag; hoe zij jou kunnen helpen om bij het vervangen van versleten kunstgrasvelden de afvalstromen zinvol in beweging te brengen en prioriteit te geven aan de doelstelling van het grondstoffenbeleid voor 2030 en 2050? GreenMatter adviseert je graag over de mogelijkheden om in jouw project circulaire oplossingen en producten toe te passen zodat we met elkaar toewerken naar Nederland circulair in 2050.


Met de kunstgrasafval calculator kan GreenMatter jou alvast helpen met jouw groene ambities. Het is een unieke en overzichtelijke tool die het inzichtelijk maakt of jouw gemeente aan het grondstoffenbeleid voldoet.




LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
DSV zaden verzorgt Expertdag duurzaam gras
dinsdag 1 oktober 2024
t/m dinsdag 1 oktober 2024
Grote merken keren terug op Saltex 2024
woensdag 30 oktober 2024
t/m donderdag 31 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER