Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Nieuwe aanwinst in het gamma frontmaaiers met opvang van Kubota

NIEUWS
SPORTVELDTECHNIEK
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, vrijdag 7 juni 2024
49 sec


De FC2-221 is de nieuwste aanwinst in het gamma frontmaaiers met opvang van Kubota. Het belangrijkste doel van de fabrikant was om een machine te maken die het bestaande gamma aanvult, met eenvoud als een cruciale vereiste. Veranderingen in het ontwerp hebben geleid tot een aanzienlijke vermindering van het aantal slijtageonderdelen en onderhoudsbehoeften, terwijl het bedieningsplatform nu een eenvoudigere en traditionelere lay-out heeft.

De compacte maar krachtige FC2-221, de nieuwste toevoeging aan de productlijn.
De compacte maar krachtige FC2-221, de nieuwste toevoeging aan de productlijn.

Met een hooglossende grasopvangbak van 480 liter kan men gemakkelijk grote hoeveelheden gras maaien en legen in aanhangers of op bestaande stortplaatsen. De hef-,daal- en kantelfuncties worden voor gebruiksgemak met één enkele hendel bediend
De FC2-221 biedt als optie een cirkelmaaidek (112 cm/44") of een klepelmaaidek (110 cm/43"). Het cirkelmaaidek heeft dubbele schijven met overlappende messen voor nauwkeurig maaien, terwijl het klepelmaaidek verschillende maaimesopties biedt voor verschillende omstandigheden. Deze laatste optie wordt ook geleverd met het gepatenteerde Smart System voor verwijdering van het mes, met een innovatieve magnetische pen waardoor het mes snel en moeiteloos verwisseld kan worden.


Prestaties

De FC2-221 wordt aangedreven door een Kubota D902 motor die 22pk/16,2kw produceert. De afmetingen en het gewicht van de motor passen perfect binnen de dimensionale ontwerpcriteria en heeft ruim voldoende vermogen om zelfs in veeleisende omgevingen alle werkzaamheden uit te voeren. Bovendien is de machine uitgerust met een gepatenteerde HST-transmissie, die een consistente tractie op alle vier de wielen handhaaft tijdens het draaien, waardoor schade aan de grasmat door slippen en wegglijden voorkomen wordt.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER