Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Keet Schoppen over het Kwaliteitszorgsysteem 2.0 met Sander Akkerman

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, donderdag 29 februari 2024
81 sec


Tijdens de aanstaande Vakbeurs Sportaccommodaties zal het vakblad Fieldmanager een reeks publieke debatten organiseren. Deze sessies richten zich op actuele thema's binnen de sector. Een belangrijk agendapunt is het nieuwe Kwaliteitszorgsysteem 2.0, dat op 7 maart om 10 uur in de ochtend uitgebreid besproken zal worden de stand van het vakblad Fieldmanager: stand 1.4.09.


Even een stukje geschiedenis: In 2017 constateerde de branche unaniem dat het oude Kwaliteitszorgsysteem dringend gemoderniseerd moest worden. Met financiële ondersteuning van het ministerie van VWS nam NOC*NSF het voortouw in deze modernisering, wat resulteerde in een nieuw systeem dat op dit moment wordt geïmplementeerd. Dit nieuwe systeem wordt geleid door een Programmaraad, die fungeert als bestuursorgaan.


Discussie

Wat aanvankelijk een makkelijke implementatie leek te worden, ontaardde echter in een intensieve strijd tussen marktpartijen. Aan de ene kant staan NOC*NSF en VSG, en aan de andere kant de aannemers, vertegenwoordigd door BSNC. Deze strijd heeft de wederzijdse belangen vertroebeld, wat onder andere duidelijk werd bij het miskunnen van een aanbesteding voor een korfbalveld in Tiel. Dat is jammer want vriend en vijand zijn het waarschijnlijk eens over het feit dat het nieuwe systeem ook heel veel voordelen kent en kan zorgen dat de voortrekkersrol van Nederland in de kunstgrasindustrie kan worden bestendigd.


De volgende vragen en stellingen willen we tijdens het Keet Schoppen aan de orde laten komen

De nieuwe manier van declareren van constructies is een duidelijke verbetering tov het oude systeem: veel specifieker en geeft daarmee meer zekerheid bij opdrachtgever.
Het uitsluiten van BSNC uit de Programmaraad is een heel slecht idee geweest
Het nieuwe systeem zou veel transparanter moeten worden. Alles is nu weg gestopt achter dure abonnementen. Dit is ook relevant richting niet professionele opdrachtgevers.
Het zou nog steeds mogelijk om zijn om een constructie te bouwen via internationaal erkende standaarden als bijvoorbeeld FIH of Fifa Quality Pro
De nieuwe richtlijnen geven opdrachtgevers meer vrijheid bij het ontwerpen van sportvelden. Is deze verandering wijs, of leidt het tot een minder duurzame fundering?


Door deze kwesties aan de orde te stellen, hoopt Keet Schoppen een constructief debat te stimuleren dat leidt tot meer onderling overleg binnen de sportsector.


Aanmelden

Wil je hierbij aanwezig zijn en actief deelnemen tijdens de discussie op 7 maart om 10.00u? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar zoe@nwst.nl zodat wij op je aanwezigheid kunnen rekenen.

Je kunt ons vinden op stand 1.4.09.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER